Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2025
Στην καρδιά της Έγκωμης, ένα μικρό αλλά ιδιαίτερα γοητευτικό μαγαζί φέρνει την αυθεντική γεύση του ιταλικού street food στη Λευκωσία. Το The Daily Spot είναι το νέο εγχείρημα του Δημήτρη, ενός νεαρού σεφ με βαθιά αγάπη για την ιταλική κουζίνα και φιλοσοφία. Με αφοσίωση στη λεπτομέρεια και επιμονή στην ποιότητα, δημιούργησε έναν χώρο όπου η απλότητα της ιταλικής παράδοσης παντρεύεται με τη φρεσκάδα και την ανεπιτήδευτη γοητεία του δρόμου.

Στο μενού πρωταγωνιστούν ιταλικά σάντουιτς με αφράτη, χειροποίητη φοκάτσια, φρέσκες σαλάτες με μεσογειακό ταμπεραμέντο, αυθεντικά γλυκά φτιαγμένα με μεράκι, ενώ ο ιταλικός καφές που σερβίρεται σε κάθε γωνιά του μαγαζιού έχει τη δύναμη να σε ταξιδέψει νοερά σε ένα μικρό καφέ στη Ρώμη ή στη Νάπολη. Από τα γλυκά, ξεχωρίζει ήδη το τιραμισού με νουτέλα ή φράουλα – μια ευρηματική εκδοχή του κλασικού επιδορπίου που έχει κερδίσει όσους το δοκίμασαν.

Ο χώρος είναι μικρός, προσεγμένος και αποπνέει τη φιλόξενη και θετική ενέργεια του ίδιου του Δημήτρη. Ένα ζεστό περιβάλλον, ιδανικό για ένα γρήγορο lunch break, έναν αυθόρμητο καφέ με φίλους ή take-away για όσους θέλουν κάτι ποιοτικό στο πόδι. Η αίσθηση είναι σαν να μπαίνεις σε μια γειτονιά ιταλική — με χαμόγελα, μυρωδιές και πιάτα που φτιάχτηκαν για να μοιράζονται.
Το The Daily Spot δεν είναι απλώς ένα μαγαζί. Είναι μια μικρή καθημερινή απόδραση, ένα γευστικό ταξίδι χωρίς εισιτήριο, που αξίζει να ανακαλύψεις ξανά και ξανά.
28ης Οκτωβρίου 54Γ , Έγκωμη, Λευκωσία. Δ-Σ 09.00-19.00.
Σχετικά
16 ταβέρνες στη Λεμεσό για το τριήμερο του καρναβαλιού
Μεζέδες που δεν τελειώνουν, ζωντανή μουσική και παρεΐστικη διάθεση, οι πιο γευστικές στάσεις πριν και μετά τις παρελάσεις
Τις Τρίτες του Μάρτη η Λευκωσία απολαμβάνει steak σε μία γνωστή ταβέρνα
Κάθε Τρίτη στα Λατσιά καθιερώνεται ως Steak Night
Φιλανθρωπικό γλέντι στη Λεμεσό με «επίτιμους σερβιτόρους»
Δίνουμε ραντεβού για καλό σκοπό
Η Kawacom’s παρουσιάζει το 28ο κατάστημά της στο Στρόβολο και το πρώτο sitting concept της αλυσίδας
Το νέο Kawacom’s στεγάζεται στο Karyatides Building, στην οδό Αθηνών 176
Το θαλασσινό εστιατόριο, με τη μαγική θέα, ανοίγει ξανά τις πόρτες του
Μία δοκιμασμένη ψαροταβέρνα στον Πρωταρά, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα
10 εστιατόρια και ταβέρνες με θαλασσινά, για την Καθαρά Δευτέρα
Για να κλείσεις θέση από νωρίς
1+1 δωρεάν pasta για να γιορτάσεις τον έρωτα!
Όποιο κι αν είναι το ταίρι σου, ο Άγιος Βαλεντίνος θα είναι φέτος λαχταριστός
Ο διάσημος chef Jeffrey Hoffens στήνει ξανά τη φουκού του στο κέντρο
Και ετοιμάζει ζουμερά στέικ που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις
Wine Pairing Dinner στο Tocayo, με ένα υπέροχο μενού διά χειρός Andrew Tzo
Ένα ταξίδι στη Barossa Valley… χωρίς να φύγεις από την Κύπρο
Μία μοναδική βραδιά wine pairing στο Barlic’s με κρασιά του Argyrides Winery
Στο Barlic’s της Χλόης Σταύρου θα ζήσεις μια ιδιαίτερη οινική εμπειρία, αφιερωμένη στα κρασιά του Argyrides Winery από τη Βάσα Κοιλανίου