Things to Do , Top Stories

Η ΑΚΤΗ νοιάζεται!

Μάθε για την Τηγανοκίνηση και την INTERACT

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου 2014

Η "Τηγανοκίνηση" είναι το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών που ανέλαβε η "ΑΚΤΗ". Το απόβλητο αυτό μετατρέπεται σε βιοκαύσιμο και με τα έσοδα του προγράμματος αυτού, δημιουργούνται πόροι για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και εφαρμογή περιβαλλοντικών υποδομών για τους μαθητές και τα σχολεία σε όλη την Κύπρο.

Ποια είναι η 'ΑΚΤΗ'

Η 'ΑΚΤΗ - Κέντρο Μελετών και Έρευνας' είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός (ΜΚΟ) με πλούσια δράση στα περιβαλλοντικά δρώμενα του τόπου. Ιδρύθηκε το 2000 από μία ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα περιβάλλοντος και σήμερα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών και εθελοντών με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

Μάζεψε... λάδια

Τα χρησιμοποιημένα λάδια από το τηγάνι, το φούρνο, τον τόνο, τη σαλάτα, μπορούν να μπουν σε ένα ανθεκτικό δοχείο (π.χ. μπουκάλι λαδιού, νερού ή γάλακτος) και να δοθούν σε ένα μαθητή της γειτονιάς, για να το πάει στο σχολείο του. Αυτή είναι η "Τηγανοκίνηση", η οποία μαζί με την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή όλων μας, μπορεί να μετατρέψει ένα πολύ βλαβερό απόβλητο σε 'καύσιμο' για την ανάπτυξη και την πρόοδό μας.

Σε ‘πράσινο’ λεωφορείο

Πρόσφατα, η "Τηγανοκίνηση" βρέθηκε στους δρόμους για την ενημέρωση των πολιτών που έκαναν τη βόλτα τους στην παλιά Λευκωσία. Με χρηματοδότηση από το Fulbright Commission Alumni Small Grants, και σε συνεργασία με το ΜΚΟ Urban Gorillas και την εταιρεία Isotech Ltd Ερευνητές-Σύμβουλοι Περιβάλλοντος, ένα παλιό (και εκτός χρήσης) λεωφορείο μετατράπηκε σε ένα δημόσιο αντικείμενο, φυτεμένο εξωτερικά και εσωτερικά, που καλούσε τους περαστικούς να το περιεργαστούν, να μπουν μέσα, και να βρουν διάφορες πληροφορίες για το σκοπό της Τηγανοκίνησης ως επίσης και να ανακαλύψουν άλλες διάφορες εκπλήξεις.

Γίνε INTERACTive!

H 'ΑΚΤΗ' σε συνεργασία με την ιταλική οργάνωση GSI Italia (Gruppi di Solidarietà Internazionale Italia), εφαρμόζουν, επίσης, ένα νέο συναρπαστικό, πολυδιάστατο έργο με τίτλο 'INTERACT: Κοινωνική ένταξη μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις', που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2015. Στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και παράλληλα στην υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου και της ανεκτικότητας μεταξύ ντόπιων και μεταναστών στην Κύπρο και την Ιταλία, εστιάζοντας στη συμμετοχή των γυναικών και των νέων.

ΑΚΤΗ - Κέντρο Μελετών και Έρευνας (22458485/ akti@akti.org.cy, www.akti.org.cy) Γωνία Καλλιόπης και λεωφ. Λάρνακος, Αγλαντζιά, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close