Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2025
Τι γίνεται όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να ξεφύγει από τον θόρυβο της πόλης για να έρθει πιο κοντά; Στην περίπτωση του "Together", έρχεται τόσο κοντά που αρχίζει να… συγχωνεύεται. Κυριολεκτικά.
Ο Tim και η Millie, ένα ζευγάρι που προσπαθεί να σώσει τη σχέση του, μετακομίζουν σε μια απομονωμένη εξοχική κατοικία. Μια ανεξήγητη μεταφυσική δύναμη όμως —κρυμμένη σε ένα υπόγειο σπήλαιο— τους παρασύρει σε μια εμπειρία που θα μεταλλάξει για πάντα τη μορφή, την ψυχολογία και τη δυναμική τους.
Η αγάπη γίνεται συνήθεια. Η συνήθεια εξάρτηση. Και η εξάρτηση… μια εφιαλτική, σωματική ένωση χωρίς διαφυγή.
Ο Αυστραλός δημιουργός Michael Shanks κάνει ένα εκρηκτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο, συνδυάζοντας τρόμο, σάτιρα και body horror, με μια αισθητική που θυμίζει "The Fly", αλλά με εστίαση στη σύγχρονη τοξικότητα των σχέσεων. Με πρωταγωνιστές τους Dave Franco και Alison Brie, που είναι και στην πραγματική ζωή ζευγάρι, η χημεία (και η ένταση) ανάμεσά τους είναι σχεδόν απτή.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια, ενώ η NEON εξασφάλισε τη διανομή της στις ΗΠΑ. Κριτικοί μιλούν για μια ταινία που σπρώχνει τα όρια της ερωτικής συνύπαρξης, μετατρέποντας την έννοια του "μαζί" σε ένα σωματικά φρικιαστικό αλλά συναισθηματικά ανατριχιαστικό σχόλιο για το πού τελειώνει το "εμείς" και ξεκινά (ή χάνεται) το "εγώ".
Πρεμιέρα: 31 Ιουλίου. Διάρκεια: 102'.
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 22.15
Rio Premier: Καθ και ΣΚ 22.30
K-Cineplex Nicosia, Limassol, Larnaka: Καθ και ΣΚ 22.15
Σχετικά
The Secret Agent
Η πολυβραβευμένη – υποψήφια για 4 Όσκαρ – ταινία του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Kleber Mendonça Filho
Is This Thing On?
Η νέα ταινία του Bradley Cooper μιλά για τη ζωή, τον γάμο και τις δεύτερες ευκαιρίες
Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ
Μια ιστορία ενηλικίωσης με φόντο το άθλημα του Τζούντο
"Hamnet": Νέες προβολές στον κινηματογράφο Πάνθεον Λευκωσίας
Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που ενέπνευσε τη δημιουργία του διαχρονικού αριστουργήματος του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, “Άμλετ”
La grazia
Paolo Sorrentino και Toni Servillo επιστρέφουν με ένα πολιτικό και υπαρξιακό δράμα
Whistle
Μια καταραμένη σφυρίχτρα και μια ομάδα μαθητών που μπλέκονται σε έναν φρικιαστικό κύκλο τρόμου
The Captive
Είναι η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Alejandro Amenábar με κεντρικό πρόσωπο τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες
Crime 101
Chris Hemsworth, Halle Berry και Mark Ruffalo, σε ένα θρίλερ καταδίωξης γεμάτο ανατροπές
Από τι είμαστε φτιαγμένοι
Τι είναι ο έρωτας και ποιος έχει πρόσβαση σε αυτόν; Από την προσωπική αναζήτηση, σε μια συλλογική συζήτηση για τη σεξουαλικότητα και την αναπηρία