Δημοσιεύτηκε στις 05 Αυγούστου 2025
Μόλις λίγα λεπτά έξω από τη Λευκωσία, στην καρδιά της Κοκκινοτριμιθιάς, κρύβεται ένας γαστρονομικός προορισμός που συνδυάζει την παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία με τις αυθεντικές γεύσεις της σχάρας και των μεζέδων. Η παραδοσιακή ταβέρνα "Τα Σουβλάκια του Αντώνη" δεν είναι απλώς μια ακόμη ταβέρνα — είναι ένας χώρος με χαρακτήρα, μεράκι και άποψη.

Από την πρώτη ματιά, το πέτρινο τόξο στην είσοδο και η κεραμοσκεπή σε προετοιμάζουν για μια εμπειρία γεμάτη παράδοση και αυθεντικότητα. Ο εξωτερικός χώρος με τη δροσερή αυλή, τις ξύλινες κατασκευές και τις παραδοσιακές λεπτομέρειες, όπως το πηγάδι, τα φωτιστικά τύπου φανάρι και οι χειροποίητες πινακίδες στους τοίχους, σε κάνουν να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι σε χωριό.
Το εσωτερικό της ταβέρνας είναι εξίσου φιλόξενο, με πέτρινα δάπεδα, ξύλινα τραπέζια και παραδοσιακά διακοσμητικά στοιχεία που θυμίζουν άλλες εποχές. Η ζεστή παλέτα των υλικών και ο φωτισμός δημιουργούν αίσθηση οικειότητας και αυθεντικότητας.

Στην κουζίνα, τα κάρβουνα παίρνουν φωτιά! Εδώ θα απολαύσεις ζουμερά σουβλάκια, σεφταλιές, μπριζόλες, λουκάνικα, αλλά και πλούσιους μεζέδες που συνοδεύονται με σπιτικές αλοιφές και παραδοσιακές γεύσεις. Για όσους νηστεύουν ή προτιμούν ελαφρύτερα πιάτα, υπάρχουν νηστίσιμες και vegetarian επιλογές.
Κατά διαστήματα, η ταβέρνα μετατρέπεται σε σκηνή, φιλοξενώντας ζωντανές μουσικές βραδιές με λαϊκά και ρεμπέτικα — ιδανικές για παρεΐστικες εξόδους, οικογενειακά τραπέζια και αυθόρμητο χορό.

Γιατί είναι από εκείνα τα μέρη που νιώθεις πως σε περιμένουν με ανοιχτή αγκαλιά. Εδώ θα πας για την ποιότητα του φαγητού, τη ζεστασιά της εξυπηρέτησης, τον χαλαρό ρυθμό και την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα γνήσιο κυπριακό σπίτι.
>> (99748048 / 22832228 ) Γρηγόρη Αυξεντίου 13, Κοκκινοτριμιθιά, Λευκωσία. Δ-Σ 11.00-22.00, Κ 12.00-15.00.
Σχετικά

Ένα υπέροχο ταβερνάκι στη Λευκωσία, θα σερβίρει το τελευταίο οφτό της σεζόν
Πάμε να αποχαιρετήσουμε την φετινή οφτό-σεζόν

Η νέα ταβέρνα που βάζει ένα σχεδόν άγνωστο χωριό στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού
Μια παραδοσιακή ταβέρνα με "σπιθκιάσιμα" μεζεδάκια.... που φέρνει τη γεύση του τόπου μας, στο πιάτο μας

Tα Coffee Berry γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ στηρίζοντας το περιβάλλον
Έκπτωση αξίας €0.50 σε όλους τους καταναλωτές που θα επιλέξουν να απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους καφέ σε επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι

Το Οινοποιείο Ζαμπάρτας γιορτάζει με Μιχάλη Ττερλικκά, Fuzz Bus, καλό κρασί και χορό κάτω από το κλήμα
Μια αξέχαστη βραδιά με φθινοπωρινό αεράκι, εκλεκτό κρασί και εξαιρετική ζωντανή μουσική, για τη λήξη του τρύγου

Eπισκεφθήκαμε το γαστρονομικό «σπίτι» του Ηλία Λέκα στην Έγκωμη
Πήγαμε στο Maestro Place, δοκιμάσαμε τα πιάτα του και καταγράψαμε εικόνες κι εντυπώσεις

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Πού πίνουμε ωραία μπίρα στη Λευκωσία
Τρία στέκια που ξέρουν από καλή μπίρα και τα συνοδευτικά της

15 σταθμοί για καλό σουβλάκι σε όλη την Κύπρο που πρέπει να ξέρεις
Από τη Λευκωσία μέχρι την Πάφο, ακολουθούμε τη μυρωδιά του κάρβουνου και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα μέρη για αυθεντικό σουβλάκι

Mindful Sips: Μια Σειρά από Masterclasses με τη Μαρία Θ. Μασσούρα DipWSET
Session #1: Island Wines

Οκτώβριος με γεύσεις και μελωδίες... στον πιο όμομρφο και ατμοσφαιρικό χώρο της πρωτεύουσας
Live μουσική, φαγητό και κοκτέιλ στην πιο όμορφη αυλή της πόλης

'Meet the Winemakers': Μία οινογαστρονομική βραδιά στο χωριό, με κορυφαίους με κορυφαίους δημιουργούς κρασιού και υψηλή κουζίνα
Τα πιάτα του Salt & Fire συναντούν τα κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας

Μία βραδιά αφιερωμένη στο αυθεντικό Δικωμίτικο οφτό κλέφτικο
Αναβιώνουμε τον ετήσιο χορό που γινόταν στο αγαπημένο χωριό, με συγχωριανούς, μουσική, και οφτό κλέφτικο

Τα σαββατοκύριακα απολαμβάνουμε φαγητό με θέα στο χωριό
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού Δύμες, ονόματι Casa De Δυμών, θα πας για είδη σχάρας, σάντουιτς, κρέπες, παγωτά και καφέ!