Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2014
Το έχω σταμπάρει εδώ και καιρό αφού το εντόπισα σε ένα πέρασμα από την Αγία Νάπα στο άνοιγμα της σεζόν. Με τράβηξε το εντυπωσιακό μπαρ στη μέση του μαγαζιού αλλά και η ανοιχτή κουζίνα που κλέβει την παράσταση. Γενικώς, επικρατεί μια μινιμαλιστική αλλά έξυπνη προσέγγιση στον τρόπο που είναι στημένο το μαγαζί, με το ξύλο να κυριαρχεί παντού. Εντυπωσιακό, όμορφο και το μενού με γεύσεις από Μεσόγειο και όχι μόνο. Μπορείς να συναντήσεις συνταγές με θαλασσινά από τη μια, αλλά και αμερικανιές από την άλλη. Εμείς δοκιμάσαμε μια πιατέλα με θαλασσινά για να "πάρουμε" μια ιδέα των δυνατοτήτων της κουζίνας. Η πιατέλα έφθασε στην ώρα της, με το καλαμάρι να χτυπά δυνατά σε γεύση. Το χταπόδι το βρήκαμε λίγο βαρύ-γλυκο για καθιστό. Ωραία γεύση, αλλά δεν μπορείς να φας πάνω από ένα κομματάκι. Οι γαρίδες τραγανές και το τζατζίκι γευστικό. Την παράσταση όμως έκλεψε το λευκό φιλέτο ψαριού, ψημένο σε χυλό. Για κυρίως δοκιμάσαμε το ριζότο αστακού. Πάει καιρός να δοκιμάσω τέτοιο πιάτο λόγω κρίσης… αλλά η τιμή μού "γαργάλισε" το ενδιαφέρον -29 για δυο άτομα. Τέλεια παρουσιασμένο, με τον αστακό να έρχεται καθιστός πάνω στο ριζότο σαν βασιλιάς. Ωραίο ψήσιμο, με το ριζότο να παραμένει αλ τέντε όπως προβλέπεται. Το συνόδευσα με ένα Μοσχοφίλερο το οποίο απόλαυσα. Όμορφη, στιλάτη και σαφώς πιο αφαιρετική η "βεράντα" έξω από το μαγαζί για όσους θέλουν να χαζεύουν τους περαστικούς που δεν σταματούν ποτέ -άλλωστε, είμαστε στο κέντρο της Αγίας Νάπας. Η εξυπηρέτηση άνετη και ζεστή από την αρχή μέχρι το τέλος, με πάντα πρόσχαρη προσέγγιση. Η λίστα κρασιών προτιμά τον ελληνικό αλλά και Μεσογειακό αμπελώνα, ενώ δεν λείπει και η μεγάλη επιλογή από μπίρες. Γενικά περάσαμε ωραία. Το σκηνικό, η μουσική, το φαγητό και η καλοκαιρινή βεράντα μας ξεκούρασαν.
Σχετικά
Η Λευκωσία πίνει καφέ και κοκτέιλ στο Φαρμακείον που μόλις άνοιξε
Στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης, απέναντι από τη Φανερωμένη
Η κ. Αντωνία κλείνει τη (διάσημη) ταβέρνα της στο χωριό και μετακομίζει
Τελευταία μέρα λειτουργίας για το γνωστό εστιατόριο Άγιος Θεράπων είναι η Τρίτη, 28 Οκτωβρίου
Orangery: Το νέο place-to-be στο The Landmark Nicosia!
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, επαναφέρει ένα σημαντικό σημείο συνάντησης των movers and shakers της πόλης μας, καθώς το Orangery ξεκινά τη νέα του εποχή.
Αυτός ο σεφ θα βρίσκεται στο fine dining εστιατόριο της Λεμεσού, για τους επόμενους δύο μήνες
Ο βραβευμένος με ένα αστέρι MICHELIN σεφ Michael Nørtoft έρχεται στο Cloud9 στη Λεμεσό!
Μια γαστρονομική βραδιά Wine & Dine, με μενού διά χειρός του βραβευμένου σεφ David Goodridge
Το δείπνο που πραγματοποείται για τη στήριξη του Enavsma Foundation, θα πλαισιώσουν μουσικά οι αγαπημένοι Τεύκρος Νεοκλέους και Ευθύβουλος Θεοχάρους
Το διάσημο μεξικάνικο της Αγίας Νάπας, κλείνει για τη σεζόν
Το τελευταίο βράδυ του... το γιορτάζει με tacos, margaritas και tequilas
Φθινοπωρινή απόδραση στα πιο όμορφα πάρκα της Λευκωσίας... με άρωμα καφέ
Δύο πάρκα που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν φύση, χαλάρωση και καφέ
Ο Όμιλος Chimonides Bros επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εστίασης με 3 μοναδικά concepts
Από το fine dining έως το αυθεντικό κυπριακό σουβλάκι — ένας όμιλος που ενώνει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.
Αγαπημένη αλυσίδα street food pasta γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με φοβερή προσφορά!
Και προσκαλεί τους απανταχού μακαρονάδες σε ένα από τα σποτ του
Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με το Tripadvisor
Και όχι δεν είναι το Παρίσι, η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.