Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2013
Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια ‘Βικιπαιδεία’ αναφέρει πως ‘το περιοδικό, όπως μαρτυρά και ο χαρακτηρισμός του, είναι μια περιοδική έκδοση εντύπου, το οποίο έχει ως κύριο στόχο την πληροφόρηση ή την ψυχαγωγία. Τα περιοδικά μπορούν να διαχωριστούν σε κατηγορίες ανάλογα με την κυκλοφορία τους (εβδομαδιαία, μηνιαία κ.λπ.) αλλά και τη θεματολογία τους’. Για χρόνια τώρα, οι εκατοντάδες χάρτινες, πολύχρωμες εκδόσεις μάς κρατούν συντροφιά στις ελεύθερές μας ώρες. Αποτελούν διαφυγή από την καθημερινότητα, παρηγοριά από το άγχος και έναν τρόπο για να εμπλουτίσουμε τις ιστορικές και σύγχρονες γνώσεις μας. Μόνο που, δυστυχώς, σήμερα αυτή η ‘γλυκιά’ παρέα, την οποία μπορείς να αισθανθείς μόνο όταν την κρατάς στα χέρια σου και τη φυλλομετράς, κινδυνεύει να εκλείψει. Αυτό οφείλεται κυρίως στην εξέλιξη της τεχνολογίας, και συγκεκριμένα στην εμφάνιση των tablets. Σε λίγο καιρό καμιά εικόνα δεν θα αποτυπώνεται στο χαρτί, πολλές φωτογραφίες θα χαθούν, ενώ τα πολυπόθητα εξώφυλλα δεν θα υπάρχουν, αφού η δομή κάθε ιστοσελίδας έχει διαφορετική συμπεριφορά από τις εκδόσεις. Ως εκ τούτου το Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας, πρωτοποριακό όπως πάντα και επειδή αγαπά τα περιοδικά, διοργανώνει, μαζί με το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου, την έκθεση ‘Mag Dossier’. Μια έκθεση-εορτασμό για τα σύγχρονα περιοδικά! Όπως μας λένε και οι ίδιοι, ‘πάρε μια καρέκλα και βυθίσου μέσα σε θεσπέσια εκτυπωμένα, εξαιρετικά σχεδιασμένα, προσεκτικά επιμελημένα και ενορχηστρωμένα, οραματικά περιοδικά από ολόκληρο τον κόσμο’, λίγο πριν μπούμε σε μια εντελώς διαφορετική και πιο τεχνολογική εποχή.
-
Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας
20 Δεκεμβρίου - 26 Ιανουαρίου 2013
Σχετικά
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπανικολάου με τίτλο «Συνθήκη» στον Στρόβολο
Στο κέντρο της νέας του δουλειάς βρίσκεται ο άνθρωπος και οι συνθήκες που δημιουργεί μέσα στον χώρο
Electric Dreams: Η νέα, ομαδική έκθεση της Isnotgallery
Τα έργα της έκθεσης συγκροτούν ένα μωσαϊκό κοινωνικών και προσωπικών αφηγήσεων
Ο ιστορικός Έλληνας εικαστικός Μιχάλης Μανουσάκης σε νέα ατομική έκθεση
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του ιστορικού Έλληνα ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη
Electric Dreams: Η έκθεση που πρέπει να επισκεφθείς τις γιορτές στη Λευκωσία
Η νέα ομαδική έκθεση που θα φιλοξενήσει η Isnotgallery συνεχίζει και διευρύνει τον διάλογο που άνοιξε το καλοκαίρι με την έκθεση «Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί»
Fluid Persistence: Η νέα έκθεση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ξετυλίγεται ως ένας ρευστός χώρος
Τα έργα 19 καλλιτεχνών διερευνούν επείγοντα ζητήματα σχετικά με την οικολογική καταστροφή
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2025 θα παραμείνει ανοικτή η έκθεση του προγράμματος «Face Forward …into my home»
Στις 30 Δεκεμβρίου 2025 ολοκληρώνεται ο κύκλος της έκθεσης του προγράμματος «Face Forward …into my home», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Το 125 Space παρουσιάζει την έκθεση In Parallel: Conversations on Love, Life & Light
Μια ομαδική παρουσίαση που συγκεντρώνει έργα των Fernando de Ana, Antonia Figueiredo, David Hanley (DaHexd) και Kiama Lisani
Claytopia Ceramic Festival: Ένα απόγευμα αφιερωμένο στην κεραμική
Μια ολόκληρη μέρα γεμάτη έμπνευση, παιδικές δραστηριότητες, ζεστό κρασί, νόστιμο φαγητό και μουσική
Νέα προσωρινή έκθεση «Χριστόφορος Σάββα: Απλά – Περίπλοκα – Αόρατα: Ένα άγνωστο αρχείο» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Το αρχείο που ήταν στην κατοχή Τουρκοκύπριου παραδόθηκε στον εικαστικό και συλλέκτη Χαράλαμπο Σεργίου.
«Papiers: Fountain of Desires»: Έργα σε χαρτί 17 καλλιτεχνών, στην Isnotgallery
Καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών και εικαστικών προσεγγίσεων, επιμένουν στο χαρτί ως πεδίο πειραματισμού και έκφρασης
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί την έκθεση “Retrospect-Me” του Άριστου Χριστοφόρου
Το ξενοδοχείο στηρίζει τη σύγχρονη εγχωρία τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία