Eating News , Εστιατόρια

Ένα ταβερνάκι σε μία πλατεία, λίγο έξω από τη Λευκωσία, που αξίζει να γίνει στέκι σου

Πάμε για μεζέ, σε μια ξακουστή ταβέρνα στο χωριό!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2022

Λίγο έξω από τη Λευκωσία και μετά από το χωριό Κοκκινοτριμιθιά, θα συναντήσεις το χωριό Ακάκι. Είναι αυτό το μικρό, γραφικό χωριουδάκι με τα παραδοσιακά, παλιά, πετρόχτιστα σπίτια που σου θυμίζουν τις παλιές, καλές και ανέμελες εποχές.

Εκεί, στην πλατεία του χωριού θα συναντήσεις έναν από τους πιο ιδιαίτερα νόστιμους χώρους για φαγητό, που διαθέτει η περιοχή.

Το Ταβέρνακι της Πλατείας, της ζεστής και φιλόξενης ταβέρνας η οποία λειτουργεί από το 2014 μέχρι και σήμερα με οικοδεσπότες τον κύριο Γιάννη και την κυρία Μαρίνα, που σε περιμένουν για να σε σερβίρουν νόστιμους κυπριακούς και ελληνικούς μεζέδες.

Η κυρία Μαρίνα που είναι η μαστόρισσα της κουζίνας θα σου φτιάξει ελληνικές τυροκροκέτες, μελιτζάνες ογκρατέν, φέτα σαγανάκι στα κάρβουνα, σπιτικά σουτζουκάκια, μαριναρισμένο μπούτι στα κάρβουνα, σπιτικές σεφταλιές και τη σπεσιαλιτέ της,που δεν είναι άλλη από τη λούντζα κρασάτη.

Ακολούθως ο κύριος Γιάννης θα περάσει από το τραπέζι σου για να σου αφήσει τον καλύτερο μεζέ από ζουμερό κοτόπουλο σουβλάκι, σουβλάκι χοιρινό, παστουρμά, ψητό χαλλούμι, μπέικον στη σχάρα, κεφτέδες φούρνου και το πιο μαλακό συκωτάκι στα κάρβουνα.

Εξάλλου, το μαγαζί φημίζεται για τα κρεατικά του που είναι καλοψημένα, μαλακά και με τραγανές πιτούλες.

Τους μεζέδες σου θα συνοδεύσεις ιδανικά με μπίρα ή ζιβανία.

Στο τέλος, άφησε λίγο χώρο, μιας και οι οικοδεσπότες δεν θα σε αφήσουν να φύγεις χωρίς φρούτο και γλυκά του κουταλιού όπως καρυδάκι, περγαμόντο ή κιτρόμηλο.

Κράτα σημειώσεις: Τους καλοκαιρινούς μήνες η ταβέρνα σερβίρει πλούσιο, οφτόν κλέφτικον με πατάτες οφτές και ρίφιν που λιώνουν στο στόμα!

(22 823271) Ανεξαρτησίας 3, Ακάκι, επ. Λευκωσίας. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close