Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2022
25 χρόνια μετά τους αλλεπάλληλους βάναυσους φόνους που σόκαραν το φιλήσυχο Γούντσμπορο, ένας καινούργιος δολοφόνος βάζει ξανά την μάσκα Ghostface και αρχίζει να ακολουθεί μία παρέα εφήβων, για να επαναφέρει μυστικά από το θανατηφόρο παρελθόν της πόλης.
Τη σκηνοθεσία του "Scream" έχουν αναλάβει το δίδυμο Matt Bettinelli-Olpin και Tyler Gillett ("Radio Silence") που έγιναν ευρέως γνωστοί από την horror κωμωδία "Ready or Not", με τους Neve Campell, Courteney Cox και David Arquette να επιστρέφουν στους γνωστούς τους ρόλους και να σμίγουν με νέους χαρακτήρες. Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Dylan Minnette, Jenna Ortega, Jack Quaid, Marley Shelton, Jasmin Savoy Brown και Sonia Ammar θα βοηθήσουν στη μεταφορά της ιστορίας σε ένα καινούργιο κοινό.
To "Scream" αποτελεί την πέμπτη ταινία της σειράς και την πρώτη που δεν τη σκηνοθετεί ο Wes Craven, ο οποίος απεβίωσε το 2015. Με το "Scream", ο θρυλικός δημιουργός, το 1996 έδωσε το "φιλί της ζωής" σε ένα είδος ταινιών που στη δεκαετία του '90 άρχισε πια να ξεθωριάζει, όπως έκανε το "Halloween" του John Carpenter τη δεκαετία του '70.
Επίσης το "Scream" σηματοδότησε μία ακόμη αλλαγή στο είδος των ταινιών τρόμου, πλαισιώνοντας το καστ με ήδη καθιερωμένους και επιτυχημένους ηθοποιούς, κάτι που θεωρείται ότι βοήθησε τις ταινίες τρόμου να βρουν ένα ευρύτερο κοινό, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής αύξησης του γυναικείου πληθυσμού.
-
Premier Cinemas
10 Φεβρουαρίου - 16 Φεβρουαρίου 2022
Σχετικά

Δωρεάν ταινίες κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό
Το ISFFC ταξιδεύει σε Λεμεσό και Λάρνακα με δύο υπαίθριες προβολές, σε αίθριους χώρους

Roof garden μεταμορφώθηκε σε θερινό σινεμά και η είσοδος είναι ελεύθερη
Για μοναδικές βραδιές κάτω από τα αστέρια
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη η πρεμιέρα του 11ου Protaras Summer Film Festival
Προσελκύοντας πλήθος κόσμου που γέμισε την πλατεία του Πρωταρά από νωρίς

Οι πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία του Netflix – Ποια κρατά την πρωτιά;
Η λίστα με τις πρώτες 10 παγκοσμίως

Πρεμιέρα για την ταινία "Superman"
Το reboot που φιλοδοξεί να επανασυστήσει τον πιο εμβληματικό ήρωα της DC



Μόλις μάθαμε τον επίσημο τίτλο της τρίτης ταινίας «Dune»
Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει σε μία πανέμορφη ευρωπαϊκή χώρα

Το «Jurassic World Rebirth» ανασταίνει το Box Office με 147 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική
Η Σκάρλετ Γιόχανσον οδηγεί το νέο κεφάλαιο του franchise, που σαρώνει τις αίθουσες και σηματοδοτεί την αναγέννηση του καλοκαιρινού κινηματογράφου

Με αυτή την ταινία κάνει πρεμιέρα το Protaras Summer Film Festival
Δες τα trailer των ταινιών που θα προβληθούν φέτος στον θερινό κινηματογράφο του Πρωταρά

Πρεμιέρα κάνει ο Θερινός Κινηματογράφος «Κωνστάντια» με μία νέα αγαπημένη ταινία
Δες το πρόγραμμα αυτής της βδομάδας

Η "Ελληνική Οικογένεια" ταξιδεύει στην Κύπρο με τον ίδιο τον Πανορμίτη Τσουλφά
Μια ταινία για μικρούς και μεγάλους με γέλιο και τρέλα