Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10+1 νόστιμα ταβερνάκια με τζάκι, για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Σούπερ νόστιμα μεζεδάκια πλάι στο τζάκι

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2022

Όσο διασχίζουμε τον χειμώνα και οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι μέρες αυτές είναι ιδανικές για ζεστασιά, καλή παρέα και φυσικά καλό κρασί και νόστιμο φαγητό δίπλα στη φωτιά. 

Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε για εσένα 11 ατμοσφαιρικούς χώρους με τζάκι, στα περίχωρα αλλά και εντός πόλης, ώστε να διαλέξεις αυτό που σε εκφράζει και να... ζεστάνεις και το κοκκαλάκι σου. 

Οποιαδήποτε πάντως κι αν είναι η επιλογή σου, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα φας καλά και θα περάσεις ακόμα καλύτερα.

Εστιατόριο Μακρής
Η εκδρομή από την πόλη προς τα ορεινά χωριά της Λεμεσού και το Τρόοδος, είναι για πολλούς ταυτισμένη με μία στάση για φαγητό σε μια από τις πιο γνωστές ταβέρνες που βρίσκονται στη διαδρομή. Ο λόγος για το Εστιατόριο Μακρής, το οποίο για περισσότερα από 40 χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε εκδρομής στα χιόνια, μίας και από βολικός σταθμός για φαγητό εξελίχθηκε σε κυρίως προορισμό, καθώς πολλοί αγάπησαν το μενού της. Βρίσκεται στο χωριό Μονιάτης, ανάμεσα στα ψηλά πεύκα του Τροόδους, σερβίροντας εξαιρετικής ποιότητας κρέας, μαγειρεμένο με τον κλασικό, κυπριακό τρόπο. Είναι ένας χώρος προσεγμένης αισθητικής, με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και την πέτρα. Τώρα το χειμώνα, μάλιστα, δύο υπέροχα τζάκια που σιγοκαίνε όλες τις ώρες της ημέρας, δημιουργούν μια άκρως ζεστή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, την οποία απολαμβάνεις ενόσω γεύεσαι εκλεκτούς μεζέδες και περνάς όμορφες στιγμές.

Οι πολύπειροι μάγειρες του εστιατορίου κάνουν κάθε πιάτο να ξεχωρίζει τόσο σε γεύση όσο και σε ποιότητα αναδεικνύοντας την κυπριακή κουζίνα. Τα αρνίσια παϊδάκια από κυπριακό κρέας, είναι από τα εδέσματα που θα σας κάνουν να επιστρέψετε εδώ ξανά και ξανά.

Tip: Σε περίπτωση που θέλετε να απολαύσετε το φαγητό σας, δίπλα στο αναμμένο τζάκι και τη θαλπωρή του, η κράτηση θεωρείται απαραίτητη, κυρίως το σαββατοκύριακο.
INFO: (25421275 / Instagram: @makris.restaurant / email: andreasmakrisrestaurant@gmail.com) Μονιάτης, επ. Λεμεσού. Τρ-Σ 11:00-16:00, 18:00-22:00 & Κ 11:00-17:00.

 

Η Στοά του Δημήτρη
Βρίσκεται στην Αγορά του Αγίου Αντωνίου και η ζεστή του ατμόσφαιρα προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία. Είναι, βλέπεις, ένα από τα λίγα μερακλίδικα ταβερνάκια της πρωτεύουσας που επιμένει να διατηρεί την εξαιρετική ποιότητα στην ποικιλία μεζέδων του και των καλομαγειρεμμένων πιάτων ημέρας που ετοιμάζει, εδώ και χρόνια! Γι’ αυτό και αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια σταθερή αξία στο χώρο της εστίασης. Τα μεσημέρια σε περιμένει για να επιλέξεις σπιτικά, μαγειρευτά φαγητά, αλλά και είδη σχάρας φτιαγμένα με πολύ μεράκι και σεβασμό ώστε να τιμούν τις παραδοσιακές κυπριακές γεύσεις. Ενώ το βράδυ απολαμβάνεις με την παρέα πλούσιους μεζέδες ή τα πιάτα που διάθέτει, όπως σουβλάκια, μπριζόλες, αρνίσια παϊδάκια και άλλα πολλά... περί ορέξεως, ουκ εστίν φιλονικία. Όλα φτιαγμένα με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και όλα ψημένα στα κάρβουνα. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, που από το 1985 αποτελεί στέκι για καλοφαγάδες! Το χαμόγελο των ανθρώπων του και η φιλική του εξυπηρέτηση είναι επίσης άξια αναφοράς.

Πάρε, λοιπόν, θέση μόνος ή με την παρέα σου και παράγγειλε ό,τι επιθυμεί η ψυχή σου! Εδώ, όλα γίνονται! Θες όσπρια; Θες ποικιλία μεζέδων; Θες, αποκλειστικά και μόνο, είδη σχάρας; Πες την επιθυμία σου κι… έγινε! Είτε μεσημέρι πας είτε για βραδινές συνευρέσεις, εδώ θα φας καλά....σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον, όπου τα 3 τζάκια που διαθέτει φτιάχνουν μια ατμόσφαιρα ζεστή, ενώ το φιλόξενο προσωπικό του είναι έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε σου επιθυμία!
INFO: (22343030, Facebook: Η Στοά του Δημήτρη) Διγενή Ακρίτα 28 Ε, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-16.00 & 19.00-23.00 (κουζίνα).

 

Καμάρες 
Σε ένα μαγευτικό τοπίο στη λιθόστρωτη πλατεία του χωριού Λόφου της επαρχίας Λεμεσού, με την αυθεντικότητα των γεύσεων να κυριαρχεί μαζί με την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, η Καμάρες Ταβέρνα εξακολουθεί να κερδίζει τις εντυπώσεις των καλοφαγάδων και των φίλων της αυθεντικής ταβέρνας. Οικογενειακή επιχείρηση σχεδόν τριάντα χρόνων, σας υποδέχεται σ’ ένα ζεστό περιβάλλον, όπου η παραδοσιακή διακόσμηση κυρίως από ξύλο, πέτρα, παλαιά αντικείμενα και εργαλεία, παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, ενώ η φωτιά από τα δύο παραδοσιακά πέτρινα τζάκια συνοδεύει τα νόστιμα κυπριακά εδέσματα. Εύγευστοι μεζέδες που αποτελούνται από δεκαέξι ορεκτικά (μπουφέ), χωριάτικη σαλάτα και δεκατρία κυρίως πιάτα θα φτάσουν στο τραπέζι σας, ανάμεσά τους νόστιμο κότσι, κλέφτικο, χοιρινό κοντοσούβλι και άλλα. Σπεσιαλιτέ της ταβέρνας είναι το χαλούμι τηγανισμένο σε χυλό με χαρουπόμελο, έψημα, μέλι και σουσάμι. Για επιδόρπιο, μεγάλη ποικιλία από σπιτικά γλυκά σε μπουφέ, ανάμεσά τους η αναρόκρεμα, το ραβανί, η σοκολατόκρεμα και όχι μόνο. Τις καθημερινές προσφέρεται μενού a la carte, κυρίως είδη σχάρας από φρέσκα κυπριακά κρέατα. Από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, προσφέρεται επίσης μενού a la carte επιμελημένο από τον βραβευμένο σεφ Σταύρο Φιλιππίδη, αποτελούμενο από ξεχωριστά πιάτα. Η ταβέρνα διαθέτει επίσης μεγάλη γκάμα από κρασιά (σπιτικό κόκκινο κρασί σε καράφα, ζεστό κρασί), καθώς και αυθεντική σπιτική κουμανταρία και ζιβανία. Επιπλέον, εδώ θα δοκιμάσεις αφιλτράριστη μπύρα ΒES που παράγεται στο μικρό ζυθοποιείο της Λόφου, καθώς και αυθεντική σπιτική κουμανταρία και ζιβανία.


Tip: Ενίοτε στην ταβέρνα παίζει live μουσική από σαξόφωνο! Στα πλακόστρωτα δρομάκια της Λόφου, εκτός από την πανέμορφη παραδοσιακή ταβέρνα Καμάρες, θα βρεις και το καφενείο/σουβενίρ, το μπακάλικο και το καφέ, τα οποία επίσης διαχειρίζεται η οικογένεια! 
INFO: (25470719) Ηλία Καννάουρου, Λόφου, επ. Λεμεσού. Τρ-Κ 12.00-21.00 (Παρ-Σ μέχρι τις 22.00). 

 

Monte Christou
Το καφεστιατόριο Monte Christou θα το βρεις στην Κακοπετριά. Απέχει μόλις 45 λεπτά από τη Λευκωσία και 50 λεπτά από τη Λεμεσό και αποτελεί ένα σημείο-σταθμό για ξεκούραση και καλό φαγητό κατά τις μικρές εξορμήσεις μας στην ύπαιθρο. Εξάλλου, το εστιατόριο διαθέτει μια μεγάλη βεράντα που αποτελεί την ιδανική επιλογή για χαλαρωτικές στιγμές, άκρως γευστικές, για όσους θέλουν να απολαύσουν την υπέροχη φύση και τον πεντακάθαρο αέρα του Τροόδους. Όσο δε για τις κρύες μέρες του χειμώνα, αποτελεί αδιαμφισβήτητα το ιδανικό μέρος, μίας και το τζάκι που σιγοκαίει, από το πρωί, ζεσταίνει το χώρο και συνοδεύει ιδανικά το καλό φαγητό και το ντόπιο κρασί που θα σου σερβίρουν.

Και μιας και αναφερθήκαμε στο φαγητό, αξίζει να σου πούμε ότι εδώ θα φας καλά, κυπριακά και νόστιμα πιάτα, σε μεγάλη ποικιλία. Στο μενού του θα βρεις μεζέδες οι οποίοι ικανοποιούν τον ουρανίσκο κάθε επισκέπτη, κάθε μεσημέρι, και οι οποίοι μάλιστα παντρεύουν ιδανικά τις μοντέρνες πινελιές με την παραδοσιακή μας κουζίνα! Επιπλέον, οι λάτρεις του ψαριού, θα δοκιμάσουν πέστροφα, φτιαγμένη με τη δική τους μυστική συνταγή που απογειώνει τη γεύση! 
INFO: (99430132 & 99215025) Γεραμπέλου 44, Κακοπετριά (δρόμος Αγίου Νικολάου της Στέγης). Δ-Κ 08.00-16.30. 

 

Στου Ρουσιά 
Το εστιατόριο «Στου Ρουσιά», με παρουσία τόσο στη Λάρνακα όσο και στη Λευκωσία, πρόσφατα άνοιξε ένα νέο μαγαζί σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά μας, στα Λεύκαρα. Ο νέος του χώρος μάλιστα βρήκε στέγη σε ένα πανέμορφο διατηρητέο, το οποίο κτίστηκε το 1923 για να στεγάσει το ξενοδοχείο των Λευκάρων, Μεγάλη Βρετανία. Ο χώρος αποπνέει ζεστασιά, συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο, ενώ ο απόλυτος πρωταγωνιστής ειδικά τον χειμώνα είναι το τζάκι του. Στου Ρουσιά, θα γευτείς καθημερινά (εκτός Τρίτης) μεσημέρι και βράδυ, τους καλύτερους κυπριακούς μεζέδες και τα πιο αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα του τόπου μας σε έναν χώρο ζεστό και φιλόξενο που δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Ετοιμάσου λοιπόν να γευτείς όλα τα καλούδια που ετοιμάζουν, με φροντίδα και μεράκι, με τα καλύτερα υλικά και τις πιο αυθεντικές γεύσεις.


Tip: Δίπλα στην ταβέρνα, στο ίδιο κτήριο, στεγάζεται το παραδοσιακό καφενείο του Ρουσιά, επίσης με τζάκι, το οποίο κλέβει τις εντυπώσεις! 
INFO: (24343449) Γιάννου Κρανιδιώτη 7 & 9, Πάνω Λεύκαρα, επ. Λάρνακας. Δ & Τετ-Κ 12.00-22.00. 

Στροφή στη Γεύση
Στο χωριό Μανδριά της επαρχίας Λεμεσού, και πιο συγκεκριμένα σε μία στροφή του δρόμου προς την έξοδο του χωριού (που οδηγεί από το Πέρα Πεδί προς τις Κάτω Πλάτρες), υπάρχει εδώ και χρονιά ένα σημείο-ορόσημο. Πρόκειται για έναν χώρο με ατμόσφαιρα και τη ζεστασιά του τζακιού, παραδοσιακή φιλοξενία και καλό φαγητό. Ο λόγος για την Στροφή στη Γεύση, ένα φιλόξενο ταβερνάκι, που λειτουργεί χάρη στην αφοσίωση τριών γενεών της ίδιας οικογένειας, στις αυθεντικές, κυπριακές γεύσεις. Στην ταβέρνα σερβίρεται κυπριακός μεζές, ο οποίος αποτελείται από 18 πιάτα, κάποια από αυτά μαγειρευτά, τα οποία φτιάχνονται με πολλή φροντίδα και μαεστρία, αλλά και σούβλα τις Κυριακές. Σουβλάκια, σεφταλιά, λουκάνικα, παϊδάκια, χαλούμι, αλλά και φρέσκα λαχανικά και σαλάτες από τον κήπο της οικογένειας. Επιπλέον, είναι και τα εποχιακά καλούδια, όπως τα άγρια μανιτάρια, τα αγρέλια και άλλα άγρια χόρτα που μαζεύουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, υπενθυμίζοντάς μας ότι η κυπριακή κουζίνα είναι προέκταση της φύσης. Μαμαδίστικες γεύσεις, παραδοσιακές συνταγές και όλα σε πολύ λογικές τιμές. Αυτά προσφέρει το εστιατόριο Στροφή στη Γεύση. Δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο αλλά ούτε και… πεινασμένο. Ακόμη και για όσους είναι χορτοφάγοι ή νηστεύουν, τις περιόδους που ορίζεται, σερβίρονται ανάλογα φαγητά. Σπιτική πινελιά έχει και το επιδόρπιο, με χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και λαχταριστούς λουκουμάδες, που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε!



Tip: Η ποικιλία και οι νοστιμιές που προσφέρει τα σαββατοκύριακα συνοδεύονται και με ζωντανή μουσική (κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι).
INFO: (25421221) Θάνου Κλεοβούλου 5, Μανδριά, επ. Λεμεσού.  Τρ-Σ 10:00 – 23:00 & K 10:00-18:00.

 

Ταβέρνα Γιαννακός 
Σε ένα από τα πιο γραφικά χωριουδάκια της Κύπρου, το Φικάρδου, θα συναντήσεις το όμορφο ταβερνάκι του Γιαννακού. Ένα πετρόκτιστο ταβερνάκι, διώροφο, με εξωτερικές βεράντες πάνω και κάτω που απολαμβάνει απρόσκοπτη θέα στο χωριό αλλά και στις κεραμιδένιες στέγες των σπιτιών… Όσο δε για το εσωτερικό του, εδώ θα βρεθείς σε ένα ζεστό χώρο, με πρωταγωνιστή το τζάκι και έντονα στοιχεία από την αγροτική ζωή στην ύπαιθρο και θυματάρια του παρελθόντος (όπως τις αποξηραμένες κολοκύθες που κρέμονται, και τα εργαλεία της κυπριακής υπαίθρου που στολίζουν τους τοίχους). Και σαν πάρεις θέση δίπλα σε ένα από τα ζεστά τζάκια, θα απολαύσεις αυθεντικούς κυπριακούς μεζέδες, φτιαγμένους με ολόφρεσκα προϊόντα.

Ολόφρεσκες σαλάτες, ορεκτικά που φτιάχνονται επιτόπου, καλομαγειρεμένα κρεατικά, από τα οποία ξεχωρίζουν τα λουκάνικα, το κουνέλι στιφάδο, τα εποχικά όπως τα σαλιγκάρια αλλά και ντόπιο κρασί… που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό. Το ίδιοι ξεχωριστοί όσο το φαγητό είναι και οι άνθρωποί του, που θα σε υποδεχθούν και θα σε εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο και σε πολύ λογικές τιμές. 
INFO: (22633311 & 99689497) Χωριό Φικάρδου, επ. Λευκωσίας.

 

Ταβέρνα Όμορφος 
Η ξακουστή και παραδοσιακή ταβέρνα Όμορφος στην Κάτω Μονή, η οποία μετρά 50 χρόνια σταθερής αξίας, σε υποδέχεται στο ζεστό εσωτερικό χώρο της, όπου πρωταγωνιστεί η ξυλόσομπα, για να σε φιλέψει με πατροπαράδοτες γεύσεις. Πρόκειται, άλλωστε για μια ταβέρνα, η οποία παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις των καλοφαγάδων χάρη στις παραδοσιακές, σπιτικές γεύσεις της αλλά και την προνομιακή της τοποθεσία που απολαμβάνεις πανοραμική θέα.

Εδώ λοιπόν, όλα όσα ετοιμάζει η Ευθυμία -που συνεχίζει την παράδοση του μαγαζιού, που ξεκίνησαν οι γονείς της το 1969- είναι φτιαγμένα με μεράκι και πολλή αγάπη. Θα φας ολόφρεσκα και καλοδιαλεγμένα κρεατικά, όλα φτιαγμένα της ώρας αλλά και σπιτικά συνοδευτικά όπως και καλομαγειρεμένα μαγειρευτά με παραδοσιακές συνταγές. Παστίτσιο, κεφτέδες, συκωτάκι και κυριακάτικη σούβλα, είναι μερικές από τις επιλογές που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου! Και, βεβαίως, οι σπιτικές, χειροποίητες πίτες με το μέλι που κερνά στο τέλος, είναι ο καλύτερος επίλογος γεύσης.
INFO: (99468015) Κάτω Μονή, επ. Λευκωσίας. Δ-Παρ 13:00-15:30 & Σ-Κ 13:00-18:30 (και όλες τις ώρες με έγκαιρη κράτηση).

 

Ταβερνείο το Ιστορικόν
Αν αναζητάς ένα τα πιο ζεστά στέκια στη Λευκωσία, εκεί όπου θα βγεις για φαγητό με την παρέα σου και θα ζεσταθείς δίπλα σε ένα τζάκι, απολαμβάνοντας εκλεκτές γεύσεις, δεν γίνεται να μη βάλεις στη λίστα σου το Ταβερνείο Το Ιστορικόν. Ένα αυθεντικό κυπριακό ταβερνείο καλά κρυμμένο μέσα στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου, που θα σε κάνει να νιώσεις σαν το σπίτι σου, με τη μοναδική του φιλοξενία και την οικογενειακή του ατμόσφαιρα, το ανεπιτήδευτο και χαλαρό κλίμα του, τη νόστιμη παραδοσιακή κουζίνα του αλλά και τη ζωντανή μουσική του. Ένα ταβερνάκι που έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες χάρη στους λαχταριστούς του μεζέδες και το όμορφο εσωτερικό του, με τη ζεστασιά από το τζάκι να κάνει τη διαφορά. Σαλάτες και ορεκτικά, νόστιμες πληθωρικές μερίδες, μαγειρευτά, κρεατικά στη σχάρα και διαλεκτός μεζές με 17 διαφορετικά πιάτα (με μόνο €15) συναποτελούν το γευστικό… σκηνικό εδώ. Παράγγειλε μεζέ και ετοιμάσου να απολαύσεις πιάτα όλο γεύση: σαλάτα, αλοιφές όπως τζατζίκι, ταχίνι, παντζαροσαλάτα, ελιές, χαλλούμι, λουκάνικο, μανιτάρι, εξαιρετικές μελιτζάνες με φέτα, ρόκα με αβγά και συκωτάκι αρνίσιο με κρεμμύδια που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Ακολούθως, στο τραπέζι σου θα φτάσει το βαρύ πυροβολικό των κρεατικών, με μαλακά και καλοψημένα σουβλάκια, τη χοιρινή πανσέτα, τη μυρωδάτη σεφταλιά και το σουβλάκι κοτόπουλο συνοδευμένα με φρέσκες τηγανητές πατάτες.

Tip: Και επειδή διασκέδαση χωρίς μουσική δεν γίνεται, σημείωσε στο καλεντάρι σου ότι κάθε Παρασκευή στο Ταβερνείο Το Ιστορικόν διασκεδάζουμε με Μάριο Σιάτη.
INFO: (22780555) Μάρκου Δράκου, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία. Τρ-Σ 18:30-23:00 & K 12:00-16:00.

 

Το Στενορύμι
Ρετρό διακόσμηση, όμορφα χρώματα, καρό τραπεζομάντιλα και ξύλινες καρέκλες και μια ξυλόσομπα να καίει συνθέτουν το ατμοσφαιρικό σκηνικό σε αυτό το μεζεδοπωλείο στην Αγλαντζιά, που έχει καταστεί προορισμός για καλοφαγάδες!
Δοκίμασε: Εδώ θα δοκιμάσεις φοβερό μεζέ που αποτελείται από χωριάτικη σαλάτα με φέτα, φρυγανιές με λάδι και ρίγανη, τσακιστές ελιές, τζατζίκι και σπιτικό ταχίνι, αλλά και το άλειμμα με γιαούρτι και παντζάρι, όλα φτιαγμένα με αγάπη και άριστες πρώτες ύλες! Τα κολοκυθάκια με αβγά, λουκάνικο κρασάτο και κυπριακό χαλλούμι στη σχάρα, περιλαμβάνονται επίσης στο μεζέ, τον οποίο ολοκληρώνουν τα καλοψημένα κρεατικά. Μαλακά χοιρινά και από κοτόπουλο σουβλάκια, μυρωδάτες σεφταλιές, ολόφρεσκες κυπριακές πατάτες, καθώς επίσης και συκωτάκια κοτόπουλου που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις βάλε και τη σπεσιαλιτέ τους που είναι τα κρασάτα παϊδάκια, τα οποία ετοιμάζονται με τη συνταγή που οι ιδιοκτήτες έμαθαν από τον παππού τους. Μη φύγεις, αν δεν έρθει το γλυκό, ο παραδοσιακός ‘χαλβάς της κατσαρόλας’ σε διάφορες παραλλαγές θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Tip: Η ζωντανή μουσική σου φτιάχνει ακόμα περισσότερο το κέφι κάθε, δίνοντας σου μία σοβαρή αιτία για να προτιμήσεις το Στενορύμι. 
INFO: (22876543) Κυριάκου Καραολή 3, Πλατεία Αγλαντζιάς, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Δ-Σ 19.00-23.00 (Κ κλειστό).

 


Φόρσος
Η ταβέρνα Φόρσος, που δεσπόζει στο κέντρο του χωριού Μουταγιάκκα, μόνο λίγα λεπτά έξω από τη Λεμεσό, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μίας και πρόκειται για μίαν από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές για φαγητό (εδώ και 40 χρόνια, με φανατικό κοινό τόσο στην πόλη όσο και σε ολόκληρο το νησί. Αυτό αποδεικνύεται και από τις σημαντικές διακρίσεις που έχει αποσπάσει, με τελευταία τη βράβευσή της ως την «καλύτερη ταβέρνα της Κύπρου», στα Cyprus Eating Awards 2020. Ο Φόρσος λοιπόν τις κρύες νύχτες του χειμώνα σε υποδέχεται στην πετρόκτιστη αίθουσά του, που δημιουργήθηκε με σεβασμό στην παράδοση, όπου ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι το τζάκι που δημιουργεί μια άκρως ζεστή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Όσο δε για το φαγητό του ετοιμάσου να γευτείς την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της! Κάθε μπουκιά θα σε ταξιδεύει στα ξέγνοιαστα παιδικά σου χρόνια που απολάμβανες αυθεντικό και πεντανόστιμο φαγητό από τα χεράκια της γιαγιάς σου…Βάλε λοιπόν στα οπωσδήποτε τα σπιτικά λουκάνικα, την κρασάτη λούντζα αλλά και τις καλοψημένες σεφταλιές που μοσχομυρίζουν παράδοση. Όσο για το πιάτο που δεν μπορεί ποτέ να λείπει από το τραπέζι, φτιαγμένο με τη σπιτική συνταγή της μαμάς, είναι οι κεφτέδες που όλοι βάζουν ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών τους. Το μενού του μεζέ συμπληρώνουν τα εποχιακά πιάτα, όπως τα μανιτάρια, τα αγρέλια αλλά και το γλυκό, που δεν είναι άλλο από τους τραγανούς και σωστά μελωμένους λουκουμάδες!

Tip: Ατού της ταβέρνας, είναι ότι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες διατηρούν το δικό τους περιβόλι, από το οποίο προμηθεύονται τις πιο αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες που απογειώνουν τις μοναδικές παραδοσιακές συνταγές τους. Από τα ζαρζαβατικά μέχρι τις ελιές και το λάδι, όλα είναι προϊόντα σπιτικής παραγωγής!  
INFO: (25329490) Αγίου Ελευθερίου, Μουταγιάκκα, Λεμεσός. Δ-Σ 19.00-24.00. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close