Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2025
Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για παιδιά που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα σε συνεργασία με την αγαπημένη Ελληνίδα συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Κατρίνα Τσάνταλη, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα «10 Χρόνια Μωρά Θαύματα».
Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το κοινωνικό θέμα της προωρότητας. Στα δέκα χρόνια δράσης και προσφοράς του, ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα συνεχίζει να τηρεί την υπόσχεση που έδωσε σε κάθε πρόωρο μωρό - να ζει το θαύμα του σε έναν κόσμο όλο και καλύτερο.

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συνόδεψαν την Κατρίνα Τσάνταλη στο Νηπιαγωγείο Λητώ Παπαχριστοφόρου του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου η συγγραφέας διάβασε στα παιδιά το παραμύθι της, «Το Μικρό Κοτοπουλάκι», ένα βιβλίο που μιλά για την προωρότητα με απλό και ευαίσθητο τρόπο. Στη συνέχεια, η συγγραφέας και η Πρόεδρος του Συνδέσμου επισκέφθηκαν τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ), προσφέροντας το παραμύθι στις μητέρες των πρόωρων μωρών, με την ευχή να επιστρέψουν σύντομα στο σπίτι τους.
Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, το Νηπιαγωγείο Kidsclub στη Λευκωσία, φιλοξένησε στο πάρκο του μια χαρούμενη εκδήλωση του Συνδέσμου με δραστηριότητες και εκπλήξεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τα παιδιά έπαιξαν, δημιούργησαν και απόλαυσαν την αφήγηση του παραμυθιού της Κατρίνας Τσάνταλη, βιώνοντας μια πραγματικά μαγική εμπειρία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Δήμος Στροβόλου και ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα συνδιοργάνωσαν μια ακόμα υπέροχη παιδική γιορτή, γεμάτη αγάπη, χαρά και φαντασία. Η αφήγηση του βιβλίου ζωντάνεψε στη σκηνή, μέσα από το θεατρικό εργαστήρι «Ονειρόδραμα», με μικρούς και μεγάλους να καταχειροκροτούν τη συγγραφέα και τους ηθοποιούς. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με δραστηριότητες ζωγραφικής και τραγούδια, από την Παιδική Χορωδία του Ανοικτού Σχολείου Στροβόλου, χαρίζοντας ένα απόγευμα γεμάτο χαμόγελα και δημιουργία.
Η φιλοξενία της Κατρίνας Τσάνταλη θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά που τη γνώρισαν και την αγκάλιασαν με αγάπη. Το “Μικρό Κοτοπουλάκι” ταυτίστηκε με τα πρόωρα μωρά και μπήκε, με την υπογραφή της συγγραφέως, σε δεκάδες σπίτια μικρών φίλων, για να τους θυμίζει τα Μωρά Θαύματα.
Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα ευχαριστεί από καρδιάς την Κατρίνα Τσάνταλη, η οποία στηρίζει οικονομικά τον Σύνδεσμο, προσφέροντας στον Σύνδεσμο όλα τα έσοδα των πνευματικών δικαιωμάτων του βιβλίου της «Το Μικρό Κοτοπουλάκι». Επίσης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους χορηγούς, υποστηρικτές και διοργανωτές που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτών των ξεχωριστών και συγκινητικών εκδηλώσεων.
Σχετικά
Αίθριος σήμερα ο καιρός με ισχυρούς ανέμους και σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
O Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου επιστρέφει στο «σπίτι» του: Μια νέα εποχή ξεκινά με έδρα τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Οι εγκαταστάσεις της Μαρίνας Αγίας Νάπας θα φιλοξενήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκπαίδευσης
Το Fast & Furious γίνεται σειρά στην τηλεόραση, η ανακοίνωση του Βιν Ντίζελ
Συνειδητοποιήσαμε ότι οι θαυμαστές ήθελαν περισσότερα, είπε ο ηθοποιός
Ευρωπαϊκή χώρα προσφέρει δωρεάν ταξίδια σε νέους, με έναν όρο
Μια ευρωπαϊκή χώρα προσφέρει μια εντελώς δωρεάν ευκαιρία για πραγματικό ταξίδι, για όλους όσοι θέλουν πραγματική αποσύνδεση
4 λόγοι να μην ξεκολλήσεις από το Netflix αυτόν τον Μάιο!
Οι πιο πολυαναμενόμενες σειρές και ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Μάιο του 2026
Η Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 12 προορισμούς, με τιμές που αρχίζουν από €24.99
Πάφος-Μιλάνο, Ρώμη, Βιέννη και όχι μόνο με super low fares
Τι αλλάζει στις εκδηλώσεις της Πλατείας Ζουχουρί – Η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας
Πολιτική Παραχώρησης Δημόσιων Πλατειών για διεξαγωγή ιδιωτικών εκδηλώσεων
Ημιτελικός Eurovision 2026: Τι ώρα είναι σήμερα (11/5), πότε εμφανίζεται η Ελλάδα με τον Ακύλα
Η ελληνική συμμετοχή εντυπωσίασε στην τελική πρόβα με σκηνική αισθητική εμπνευσμένη από video game και έντονα οπτικά εφέ - H σειρά εμφάνισης των χωρών
Σκόνη στην ατμόσφαιρα και ενισχυμένοι άνεμοι – Πότε αλλάζει ο καιρός
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Το «Adolescence» κατέκτησε αριθμό-ρεκόρ τηλεοπτικών BAFTA
Η σειρά των Στίβεν Γκρέιαμ και Τζακ Θορν κέρδισε τέσσερα βραβεία στην βραδιά των τηλεοπτικών BAFTA, ένα παραπάνω από όσα ποτέ είχαν κερδηθεί μέχρι σήμερα
Οι Oasis επιστρέφουν και στη μεγάλη οθόνη: Το reunion tour γίνεται κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ
Με backstage στιγμές, αποκλειστικές εικόνες από την περιοδεία και τις πρώτες κοινές συνεντεύξεις των αδελφών Γκάλαχερ μετά από 25 χρόνια, το ντοκιμαντέρ των Oasis έρχεται σε IMAX και Disney+
Το Columbia Beach Resort προτείνει τις πιο καλοσχεδιασμένες αποδράσεις του Κατακλυσμού
Τρία διαθέσιμα stay offers, για κάθε τύπο ταξιδιώτη