Eating News , Εστιατόρια

15 επιλογές για νόστιμο brunch στην πρωτεύουσα!

Τα σαββατοκύριακα ξυπνάμε πεινασμένοι!

Δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2022

Το brunch δεν είναι μόδα, είναι η αγαπημένη μας συνήθεια. Ειδικά για τα πρωινά του σαββατοκύριακου!

Τι είναι όμως αυτό που το κάνει ανάρπαστο εδώ και τόσα χρόνια;

Είναι τα αυγά σε διάφορες εκδοχές, τα αμερικάνικα bagel, τα γεμιστά κρουασάν, τα δημοφιλή pancake, το φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα, που μπορείς να απολαύσεις ακόμα κι αν ξυπνήσεις αργά! 

Εξ ου λοιπόν κι εμείς φτιάξαμε τη λίστα με 15 spot της πρωτεύουσας που σερβίρουν νόστιμο brunch, για κάθε περίσταση και κάθε γούστο! 

Gaston tastes
Μαγαζιά όπως το Gaston tastes στην Έγκωμη, το οποίο είναι η καλύτερη επιλογή, τόσο για να απολαύσεις τα πρωινά σου pancakes μαζί με τον καφέ σου, όσο και για να απολαύσεις το μεσημεριανό σου, ένα σνακ, έναν καφέ ή και γλυκό. Το Gaston tastes λοιπόν, σε υποδέχεται στον όμορφο χώρο του με την ιδιαίτερα προσεγμένη αισθητική από νωρίς το πρωί σερβίροντάς σου ένα μενού γεμάτο νόστιμες επιλογές για breakfast αλλά και brunch, specialty καφέδες και σνακ. Από pancakes με Merenda και Red Velvet, μέχρι σπιτική granola και ομελέτα φούρνου, αβγά τηγανητά ή scrambled, αβγά ποσέ με σολομό και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου. Σπανακόπιτα, μπουγάτσα, ελιόπιτα, κουλούρι με Φιλαδέλφεια, συμπληρώνουν επίσης την γκάμα των επιλογών σου.
(22 780777) 25ης Μαρτίου 22Α, 2408 Έγκωμη, Λευκωσία. Δ-Κ 07.00-16.00.
 

Think 30
Το Think 30 δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι το κομψό εστιατόριο της Στασικράτους το οποίο επιλέγουν οι πρωτευουσιάνοι τόσο τις καθημερινές, αλλά και τα weekends. Εδώ εκτός από ένα καλοφτιαγμένο μενού, με δημιουργικά πιάτα διά χειρός Δήμου Σαμουράκη, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και καλό κρασί, στο μενού του θα βρεις και brunch επιλογές. Δοκίμασε avocado tost, french toast, poke bowls, πίτες ημέρας, papardelle και συνόδυσέ τα με αρωματικούς καφέδες αλλά ξεχωριστά γλυκά φτιαγμένα από τον Περικλή Ρουσσουνίδη κ.ά.
(22333808) Στασικράτους 30, Λευκωσία.

Apron Cooking Stories 
Παραδοσιακή - γαστρονομική κουλτούρα, όμορφος χώρος για να πιεις εκεί τον πρώτο σου πρωινό καφέ, δημιουργικά πιάτα, αλλά και σπιτικές γλυκοδημιουργίες με άποψη. Στο Apron θα απολαύσεις brunch που ξεχωρίζει για τις σπιτικές γεύσεις του, οι οποίες δημιουργούνται με αγνά υλικά πρώτης ποιότητας από τοπικούς παραγωγούς, το οποίο έχεις επίσης την ευκαιρία να συνοδεύσεις με τη σπιτική λεμονάδα του. 
(22675858) Σοφούλη 34, Λευκωσία 1096. Δ-Κ 10.00-15.00. 


NÖM
Σε αυτό το πολυσυζητημένο ‘day venue’ της Στασάνδρου, με την όμορφη ατμόσφαιρα, τη healthy φιλοσοφία και τα αρώματα που σπάνε μύτη, κάθε μέρα είναι Κυριακή, αφού το –εκτενές ομολογουμένως– brunch menu είναι διαθέσιμο καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα. Με σαφείς λονδρέζικες επιρροές αλλά και καινοτόμες συνταγές, η κουζίνα εδώ έχει πραγματικό ταλέντο, ενώ όλα τα υλικά είναι φρέσκα και δεν επιτρέπεται ούτε καν η προφορά των λέξεων «κατεψυγμένο» και «έτοιμο».
(22777077) Αγίας Ελένης και Στασάνδου 3Γ,1060, Λευκωσία.

Verde
Τo Café & Restaurant Verde θα σε εντυπωσιάσει αρχικά με τον καλαίσθητο και κατάφυτο χώρο που το περιβάλλει, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας σε όλους του τους θαμώνες. Ακολούθως, θα σε κερδίσει και με το μενού του, στο οποίο ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει το brunch! Με πλούσιες επιλογές σε κλασικά πιάτα προγεύματος όπως τα αβγά benedict με επιλογή από ζαμπόν, μπέικον ή καπνιστό σολομό, ζεστές ομελέτες και κρεμώδη scrambled eggs σε φρυγανισμένο ψωμί, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το παραδοσιακό English breakfast. Τα πιάτα που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα, είναι αυτά που με γνώμονα τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των καταρτισμένων του σεφ έχουν συμπληρώσει ένα μενού brunch με επιλογές και για τους πιο απαιτητικούς!
(22000050) Nicosia Mall, Μαδρίτης 2, Λακατάμεια.

Pralina Experience
Το Pralina Experience στην γκλαμουράτη Στασικράτους, το avant-garde καφεστιατόριο με τις εκλεπτυσμένες γεύσεις, που προσφέρει στους επισκέπτες του πρωτοφανείς γαστρονομικές εμπειρίες, αποτελεί ιδανική επιλογή και για brunch, με ένα άκρως δημιουργικό μενού. Ανάμεσα σε άλλα σερβίρει ομελέτες, σάντουιτς και σνακ, granola, fruit salad, τέλεια αυγά bennedict και εκλεπτυσμένα γλυκά!
(22665588) Στασικράτους 31, Λευκωσία.

 

Zest Coffee + Kitchen
Ένα μαγαζί που θα λατρέψεις τόσο για την απλότητα και τη φωτεινότητα του εσωτερικού του χώρου, αλλά και τη χαλαρή βεράντα του, όσο και για το καταπληκτικό υγιεινό φαγητό του, φτιαγμένο με φρέσκα εποχιακά υλικά και με τέλειους συνδυασμούς, τα φοβερά αλμυρά και γλυκά κέικ του, τις απίθανες σαλάτες, τα σνακ και ροφήματα που φτιάχνουν. Ακόμα περισσότερο όμως θα το αγαπήσεις για εκείνα τα σαββατιάτικα brunch που σε βρίσκουν να κάθεσαι στον όμορφο χώρο του, απολαμβάνοντας το καλαίσθητο εσωτερικό του, ή το μικρό, αλλά γουστόζικο καταπράσινο κήπο του, που θα σε ενθουσιάσει με την άνεση, τη χαλαρότητα και το φιλικό του περιβάλλον. Δοκίμασε τα νόστιμα σάντουιτς του, τις φρέσκες σαλάτες του, τις σπιτικές πίτες του (σπανακοτυρόπιτα, τυρόπιτα, κοτόπιτα), τα muffins, ακόμη και τα granola pots και τις ιδιαίτερες μπάρες του κ.λπ. Συνόδευσε με ένα φυσικό χυμό ή έναν καλοφτιαγμένο καφέ! 
(22314344) Βασ. Φρειδερίκης 13, Λευκωσία 1066.

 

Artigiano
Μικρό, χαριτωμένο και τοποθετημένο στην ένδοξη Στασικράτους, το Artigianο φημίζεται (και) για το brunch του. Εκτός από τα υπέροχα smoothies του και τους ντειλικάτους καφέδες του, σερβίρει πεντανόστιμες επιλογές brunch πιάτων: από αυγά ποσέ και αυγά scrambled μέχρι pancakes, καθώς και healthy επιλογές από granola και musli, αλλά και γλυκο-πειρασμούς. Στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις βάλε το σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια, την πορτοκαλόπιτά του και το red velvet cake.
(22315131) Στασικράτους 26Α, Λευκωσίας.

 

Paul
Ένας αέρας από Γαλλία, μια παριζιάνικη ατμόσφαιρα και ένα ντελικάτο brunch για όλα τα γούστα, δεν θα αφήσουν κανένα με άδειο στομάχι. Το Paul, η παγκοσμίου φήμης αλυσίδα αρτοζαχαροπλαστείων και εστιατορίων είναι σταθερή αξία και εκεί θα βιώσεις και θα γευτείς μια άλλη κουλτούρα από το εξωτερικό. Μυρωδάτα κρουασάν, κρέπες, μουσλι, eggs benedict, αβγά ποσέ, φρεσκότατα σάντουιτς, διάφορα quiche, ομελέτες, εξαιρετικός καφές και πολλά άλλα σε περιμένουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.
(22029377) Ζήνας Κάνθερ 11. / The Mall of Cyprus, Βεργίνας 5.

Mouson
Το Mouson είναι ένα καταπληκτικό venue στην καρδιά της κοσμοπολίτικης Λευκωσίας, με ζεστή ατμόσφαιρα, μοντέρνα, κλασάτη διακόσμηση, σωστό σέρβις και ένα διεθνές μενού που ξεχειλίζει απόλαυση! Πέρα λοιπόν από το νόστιμο μενού του, το Μουσών είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και για το brunch του, το οποίο σερβίρεται σε ένα καλόγουστο σκηνικό, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10.00-16.00 (μόνο με κρατήσεις!).
(22664444) Μπουμπουλίνας 15, Λευκωσία. Σ-Κ και τις αργίες 10.00-16.00. 
 

The Gym
To talk of the town της παλιάς Λευκωσίας. Διαχρονικό, εντυωσιακό με μίνιμαλ και αριστοκρατικά στοιχεία, στο The Gym θα φας και πολύ καλό brunch σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα κοκτέιλ του. Σερβίρει ανάμεσα σε άλλα, φρέσκες σαλάτες, pancake, ομελέτες, αβγά scrambled, chicken wrap, salmon sandwich, σπιτική τυρόπιτα, σοκολατίνα και πορτοκαλόπιτα με μαστίχα παγωτό, καφέδες κ.ά.
(22002001) Ονασαγόρου 87-89, παλιά Λευκωσία.

 

Silver Pot
Το στέκι της Θεμιστοκλή Δέρβη που νοστιμίζει τη Λευκωσία με τα πιάτα του. Εδώ, κρύβεται ο παράδεισος του brunch, σερβίροντας πιάτα με μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων όπως French toast, pancakes, granola, ομελέτες, τέλεια smoothies, απίθανες εκδοχές με αυγό, εξαιρετικό καφεδάκι κ.ά.
(22101722) Θεμιστοκλή Δέρβη 3Ε, Λευκωσία.

Sonia's Petit World
Το μαγαζάκι της Σόνιας θα το επισκέπτεσαι πολύ συχνά. Εκτός από τα υπέροχα, σπιτικά φαγητά και τα γλυκά της, ο λιλειπούτιος παράδεισος στο Δάλι προσφέρει και νόστιμο brunch. Στον κατάλογο θα εντοπίσεις pancakes, ομελέττες, Scrambled eggs μέχρι και λαχταριστά τοστ και ροφήματα, μοναδικά milkshakes, hot chocolate, καφέ, καθώς επίσης και επιλογές για vegan από μηλόπιτα μέχρι ελιόπιτα και bakel με χούμους. Στα συν του και ο παιχνιδότοπος για τους μικρούς της παρέας!
(96 666421) Γρίβα Διγενή 63, 2540, Δάλι, Λευκωσία.

Sonhe All Day Bar
Στην οδό Μακαρίου Παπανικολή θα βρεις έναν ιδιαίτερο χώρος με μοντέρνο design και υπέροχη ατμόσφαιρα. Το Sonhe All Day Bar αγκαλιάστηκε από το κοινό γιατί συνδυάζει έξοδο από το πρωί μέχρι το βράδυ, για όλα τα γούστα. Στο μενού του ξεχωρίζει και το εκλεπτυσμένο brunch του σε ποικιλία από bagels, scrabbled αβγά, αλμυρά σνακ, νόστιμες σαλάτες, energy pots, μυρωδάτο καφέ και πολλά άλλα μοναδικά πιάτα.
(94 041351) Μακαρίου Παπανικολή 82, Λευκωσία.

The Boys
Πρόκειται για ένα μαγαζί που θεωρείται ο κατεξοχήν προορισμός για brunch και πρόγευμα. Εδώ θα καθίσεις αναπαυτικά στο φωτεινό, μοντέρνο, και γουστόζικο χώρο του και πέρα από λαχταριστά πιάτα, θα απολαύσεις και την ατμόσφαιρά του! Η δε ποικιλία στο μενού του από ολόφρεσκα σάντουιτς, αβγά σε διάφορες εκδοχές (τηγανητά αβγά, ομελέτες, πεντανόστιμα pancake, θεσπέσια γλυκά καθιστούν το μαγαζάκι της Θεμιστοκλή Δέρβη ένα από τα αγαπημένα μπραντζάδικα. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τα νόστιμα muffins του, τη σπιτική granola του, καθώς και τους φρεσκοφτιαγμένους καφέδες και χυμούς του.
(22660421) Θεμιστοκλή Δέρβη 5, 1066,  Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close