Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το new age σουβλατζίδικο της πόλης αποτελεί μία γευστική έκπληξη!

Σουβλάκι, ντίσκο και ποτάρες

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2022

To Φεγγαράκι αποτελούσε για δεκαετίες ένα στέκι-ορόσημο για την πόλη της Λεμεσού. Ένα σουβλατζίδικο στην οδό Γλάδστωνος, που αποτελούσε μία κλασική επιλογή για φαγητό στη συμπρωτεύουσα. Η ιστορική του ταυτότητα, μάλιστα, αποτυπωνόταν στη διακόσμηση της μικρής σάλας του, η οποία πέρα από τα λιγοστά τραπεζάκια, φιλοξενούσε στους τοίχους της ασπρόμαυρες φωτογραφίες ηθοποιών και στιγμιότυπα από τη Λεμεσό του 1960.

Εδώ, όμως, και μερικούς μήνες, η περιτριγυρισμένη από τζαμαρίες γωνιακή σάλα, φρεσκαρίστηκε, όπως και όλο το μαγαζί, και πέρασε σε νέα εποχή! «Το Φεγγαράκι», κρατώντας τα πιο χαρακτηριστικά από τα παραδοσιακά του στοιχεία, εξελίχθηκε εισάγοντας όμως δημιουργικές και ενδιαφέρουσες αλλαγές.


Στη σουβλακερί με τη new age φιλοσοφία, διατηρεί την παραδοσιακή νόστιμη γεύση του αγαπημένου κυπριακού εδέσματος. Το δε μενού του, είναι λιτό, τίμιο και 100% κυπριακό και επισφραγίζει τον παραδοσιακό χαρακτήρα, προτείνοντάς σου σουβλάκι (χοιρινό και κοτόπουλο), σεφταλιές, μιξ, χαλλούμι, κυπριακό λουκάνικο, παστουρμά και μανιτάρια στην πίτα, καθώς επίσης κεμπάπ μοσχαρίσια.

Επίσης στο μενού του θα βρεις μερίδες με μπριζόλα και φιλέτο κοτόπουλο, όπως και ποικιλία για 2 (με χοιρινό σουβλάκι, κοτόπουλο σουβλάκι, σεφταλιές, λουκάνικο, χαλλούμι, μανιτάρι, τηγανητές πατάτες, πίτα).

Ξεχωριστές και ακαταμάχητες είναι και οι χειροποίητες φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! 

Κρασί από την κάβα σου!
Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε ότι εστιατόριο υποστηρίζει το Byob (bring your own bottle), εξ ου και θα δεις να αναγράφονται στην πόρτα του τα αρχικά  B.Y.O., πράγμα που σημαίνει ότι έχεις τη δυνατότητα να φέρεις μαζί σου το δικό σου κρασί για να συνοδεύσει το γεύμα σου, αντί να παραγγείλετε κάποιο από τη λίστα κρασιών του εστιατορίου, με ένα μικρό κόστος (corkage fee). Ακούγεται δελεαστικό; Είναι.

Πέρα από το κρασί, στο Φεγγαράκι μπορείς να συνοδεύσεις το φαγητό σου με ένα από τα εύγευστα κοκτέιλ που θα βρεις στη λίστα του, η οποία περιλαμβάνει τόσο κλασικά όσο και λόκαλ κοκτέιλ, όπως Negroni, Blossom και το G94.

Kαι υπηρεσία delivery
Το μαγαζί δεν σου υπόσχεται μόνο μία γευστική εμπειρία στο χώρο του, αλλά σου στέλνει τις πίτες του και στο σπίτι σου, εξυπηρετώντας σε με take away και delivery (μέσω online πλατφορμών delivery).

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι η εντυπωσιακή μετάβασή του στη νέα του εποχή, η όρεξη και το μεράκι των νεαρών ιδιοκτητών του αλλά και το γευστικό του μενού, είναι τα στοιχεία που φέτος το κατέταξαν ανάμεσα στα υποψήφια εστιατόρια των Cyprus Eating Awards στην κατηγορία Σουβλάκι! 

(25747488) Γλάδστωνος 94, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close