Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2022
To Φεγγαράκι αποτελούσε για δεκαετίες ένα στέκι-ορόσημο για την πόλη της Λεμεσού. Ένα σουβλατζίδικο στην οδό Γλάδστωνος, που αποτελούσε μία κλασική επιλογή για φαγητό στη συμπρωτεύουσα. Η ιστορική του ταυτότητα, μάλιστα, αποτυπωνόταν στη διακόσμηση της μικρής σάλας του, η οποία πέρα από τα λιγοστά τραπεζάκια, φιλοξενούσε στους τοίχους της ασπρόμαυρες φωτογραφίες ηθοποιών και στιγμιότυπα από τη Λεμεσό του 1960.

Εδώ, όμως, και μερικούς μήνες, η περιτριγυρισμένη από τζαμαρίες γωνιακή σάλα, φρεσκαρίστηκε, όπως και όλο το μαγαζί, και πέρασε σε νέα εποχή! «Το Φεγγαράκι», κρατώντας τα πιο χαρακτηριστικά από τα παραδοσιακά του στοιχεία, εξελίχθηκε εισάγοντας όμως δημιουργικές και ενδιαφέρουσες αλλαγές.

Στη σουβλακερί με τη new age φιλοσοφία, διατηρεί την παραδοσιακή νόστιμη γεύση του αγαπημένου κυπριακού εδέσματος. Το δε μενού του, είναι λιτό, τίμιο και 100% κυπριακό και επισφραγίζει τον παραδοσιακό χαρακτήρα, προτείνοντάς σου σουβλάκι (χοιρινό και κοτόπουλο), σεφταλιές, μιξ, χαλλούμι, κυπριακό λουκάνικο, παστουρμά και μανιτάρια στην πίτα, καθώς επίσης κεμπάπ μοσχαρίσια.

Επίσης στο μενού του θα βρεις μερίδες με μπριζόλα και φιλέτο κοτόπουλο, όπως και ποικιλία για 2 (με χοιρινό σουβλάκι, κοτόπουλο σουβλάκι, σεφταλιές, λουκάνικο, χαλλούμι, μανιτάρι, τηγανητές πατάτες, πίτα).
Ξεχωριστές και ακαταμάχητες είναι και οι χειροποίητες φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

Κρασί από την κάβα σου!
Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε ότι εστιατόριο υποστηρίζει το Byob (bring your own bottle), εξ ου και θα δεις να αναγράφονται στην πόρτα του τα αρχικά B.Y.O., πράγμα που σημαίνει ότι έχεις τη δυνατότητα να φέρεις μαζί σου το δικό σου κρασί για να συνοδεύσει το γεύμα σου, αντί να παραγγείλετε κάποιο από τη λίστα κρασιών του εστιατορίου, με ένα μικρό κόστος (corkage fee). Ακούγεται δελεαστικό; Είναι.
Πέρα από το κρασί, στο Φεγγαράκι μπορείς να συνοδεύσεις το φαγητό σου με ένα από τα εύγευστα κοκτέιλ που θα βρεις στη λίστα του, η οποία περιλαμβάνει τόσο κλασικά όσο και λόκαλ κοκτέιλ, όπως Negroni, Blossom και το G94.

Kαι υπηρεσία delivery
Το μαγαζί δεν σου υπόσχεται μόνο μία γευστική εμπειρία στο χώρο του, αλλά σου στέλνει τις πίτες του και στο σπίτι σου, εξυπηρετώντας σε με take away και delivery (μέσω online πλατφορμών delivery).
Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι η εντυπωσιακή μετάβασή του στη νέα του εποχή, η όρεξη και το μεράκι των νεαρών ιδιοκτητών του αλλά και το γευστικό του μενού, είναι τα στοιχεία που φέτος το κατέταξαν ανάμεσα στα υποψήφια εστιατόρια των Cyprus Eating Awards στην κατηγορία Σουβλάκι!
(25747488) Γλάδστωνος 94, Λεμεσός.



Σχετικά
Τα αγαπημένα cinnamon rolls της πόλης, μόλις απέκτησαν νέο μαγαζί στην πλατεία
Απολαμβάνουμε τα διάσημα ρολάκια κανέλας, δίπλα στη θάλασσα!
Γνωστό παραδοσιακό καφενείο, κλείνει για τη σεζόν
Δίνουμε το (τελευταίο) ραντεβού για φέτος
Oι Πέμπτες του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη στη Μαρίνα Λεμεσού, αλλάζουν!
Ζωντανή Μουσική στο PAUL Limassol Marina
Halloween όπως πρέπει: Το λευκωσιάτικο εστιατόριο που μετατρέπει τα γλυκά σε spooky έργα τέχνης
Sweet & Spooky days για δύο μέρες, στο Amyth of Nicosia
Η Μεσόγειος στο πιάτο: 5 εστιατόρια στην Κύπρο που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους κουζίνα
Οι διευθύνσεις που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους κουζίνα
Η Λευκωσία πίνει καφέ και κοκτέιλ στο Φαρμακείον που μόλις άνοιξε
Στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης, απέναντι από τη Φανερωμένη
Η κ. Αντωνία κλείνει τη (διάσημη) ταβέρνα της στο χωριό και μετακομίζει
Τελευταία μέρα λειτουργίας για το γνωστό εστιατόριο Άγιος Θεράπων είναι η Τρίτη, 28 Οκτωβρίου
Orangery: Το νέο place-to-be στο The Landmark Nicosia!
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, επαναφέρει ένα σημαντικό σημείο συνάντησης των movers and shakers της πόλης μας, καθώς το Orangery ξεκινά τη νέα του εποχή.
Αυτός ο σεφ θα βρίσκεται στο fine dining εστιατόριο της Λεμεσού, για τους επόμενους δύο μήνες
Ο βραβευμένος με ένα αστέρι MICHELIN σεφ Michael Nørtoft έρχεται στο Cloud9 στη Λεμεσό!
Μια γαστρονομική βραδιά Wine & Dine, με μενού διά χειρός του βραβευμένου σεφ David Goodridge
Το δείπνο που πραγματοποείται για τη στήριξη του Enavsma Foundation, θα πλαισιώσουν μουσικά οι αγαπημένοι Τεύκρος Νεοκλέους και Ευθύβουλος Θεοχάρους
Το διάσημο μεξικάνικο της Αγίας Νάπας, κλείνει για τη σεζόν
Το τελευταίο βράδυ του... το γιορτάζει με tacos, margaritas και tequilas