Shopping , News

Βρήκαμε τα πιο ωραία μαρτάκια της αγοράς!

Διάλεξε το απόλυτο αξεσουάρ για την άνοιξη!

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2022

Λέω να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... ξεκινώντας από την παράδοση!

Μάρτης αποκαλείται το έθιμο κατά το οποίο φορούμε στον καρπό του χεριού μας ένα βραχιολάκι που αποτελείται από ένα κόκκινο και ένα άσπρο σχοινάκι και τα οποία έχουν στριφτεί την 1η Μαρτίου.

Το βραχιόλι αυτό -που μπαίνει την πρώτη και πέφτει από μόνο του ή το βγάζουμε την τελευταία μέρα του μήνα- προστατεύει σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης, για να μην καούν.

Τα τελευταία χρόνια όμως το φορούν μικροί και μεγάλοι θέλοντας να προστατευτούν κι από το κακό το μάτι αφού συμβολικά το λευκό και το κόκκινο χρώμα το συναντούμε συχνά στη δεισιδαιμονία όταν είναι να αποτρέψουμε κάποιο κακό.

Εμείς ελπίζουμε ο Μάρτης φέτος να μην είναι και γδάρτης... ή ακόμα και κακός παλουκοκάφτης, γι' αυτό λίγο πριν τον υποδεχθούμε... ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο stylish μαρτάκια για να τα τυλίγουμε γύρω από τον καρπό μας, για να κρατήσουμε κάθε κακό μακριά και να υποδεχθούμε την άνοιξη όπως της αξίζει!

Malochicolove 
Η ομάδα του MalochicoLove, υποδέχεται την άνοιξη με υπέροχα χειροποίητα μαρτάκια, τα οποία μπορείς να παραγγείλεις και μέσω της ιστοσελίδας τους. Θα τα βρεις σε διάφορες εκδοχές, για εκείνον και εσένα!
(www.malochicolove.com) Λευκωσία.

Rock+Baroque Designers Market
Αυτό είναι το αγαπημένο βραχιολάκι του Μάρτη, το βραχιολάκι που φέρνει την άνοιξη. Και στο e-shop του ROCK&BAROQUE θα βρεις πολύ μοντέρνο και πολύ εντυπωσιακά μαρτάκια. Ρίξε μία ματιά.
Πληρ.: 96 457070/ www.rocknbaroque.com

Blue Fish Creations
Υπέροχα μαρτάκια και σε οικονομικές τιμές φτιάχνει και το Blue Fish. Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα στο Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου στη Λευκωσία και στο etsy.com/shop/BlueFishC.

Telethon
Αγαπάμε τα βραχιολάκια του Μάρτη, όχι τόσο επειδή πράγματι μας προστατεύουν από τον ήλιο, αλλά κυρίως επειδή όταν τα φοράμε νιώθουμε, ότι η άνοιξη είναι εδώ, ακόμα κι αν έξω έχει ακόμα πολύ κρύο. Και παρόλο που κυκλοφορούν αμέτρητα τέτοια βραχιολάκια εκεί έξω, εμείς φροντίζουμε να επιλέγουμε πάντα κάποιο που να έχει και έναν ακόμα σκοπό: φιλανθρωπικό. Αυτή τη φορά ξεχωρίζουμε το «μαρτάκι» από τον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου. Διαβάστε το μήνυμα του Συνδέσμου και μάθετε πώς θα το αποκτήσετε: Οι καιροί που ζούμε είναι γεμάτοι προκλήσεις που εύκολα μπορούν να μας αποξενώσουν αλλά, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει και τρόπος! Το φετινό μας Μαρτάκι είναι αφιερωμένο στην αλληλεγγύη. Για έκτη συνεχόμενη χρονιά φοράμε περήφανα τα Μαρτάκια μας και «Βοηθάμε ο ένας τον άλλο!» Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας με νευρομυϊκές, γενετικές και άλλες παθήσεις. Μια μικρή εισφορά δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο! Γιατί πολύ απλά μαζί μπορούμε! Ως θέμα για το φετινό μας Μαρτάκι, επιλέξαμε τον ελέφαντα, σύμβολο δύναμης, σοφίας, προστασίας και καλοτυχίας. Μια προβοσκίδα αλληλεγγύης…. μια τεράστια αγκαλιά για τον συνάνθρωπο μας, με την ευχή να είμαστε όλοι υγιείς.
Το Μαρτάκι μας θα διατίθεται προς πώληση στην τιμή των €5. Τα 4 ευρώ θα διατίθενται στο Telethon. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το γραφείο του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου. Τηλ. Επικοινωνίας: 22392610/ 22392636.

Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου
Τα μαρτάκια συνεχίζουν να δημιουργούνται με αγάπη από τους εκπαιδευόμενους του ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου για όλους εμάς, σε πολλά μάλιστα σχέδια. Τιμές από 2 μέχρι 6 ευρώ το ένα.
Για παραγγελίες μπορείτε να στείλετε προσωπικό μήνυμα στη σελίδα τους στο Facebook ή στο τηλ. 22481666.

Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός
Το φετινό Μαρτάκι του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού δίνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα και είναι αφιερωμένο στις ευάλωτες οικογένειες μαθητών στα σχολεία. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Νέων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού με σλόγκαν «Εσύ έβαλες τον «Μάρτη» σου»; στέλνει το δικό του μήνυμα για να προμηθευτείς και εσύ το δικό σου μαρτάκι.Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για τα Πασχαλινά Πακέτα Αγάπης που θα προσφερθούν σε ευάλωτες οικογένειες μαθητών στα σχολεία. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο 22665166! 

annakoumoushi
Η Κύπρια σχεδιάστρια, Άννα Κουμούσιη ετοίμασε τα αγαπημένα μας μαρτάκια, για να μας μπει η άνοιξη με το καλό! Δες τα σχέδια και βρες το δικό σου αγαπημένο! 
www.annakoumoushi.com/

Meraki Handmade Art
Στο εν λόγω στούντιο, έφτιαξαν με μεράκι χειροποίητα μαρτάκια! Ρίξε μια ματιά στη μεγάλη ποικιλία τους σε σχέδια και βρες το δικό σου αγαπημένο! 
(96 232493) Ενώσεως 9, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close