Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Sunset cocktails στα καλύτερα στέκια του νησιού

Απόλαυσε το καλοκαίρι με ένα δροσιστικό cocktail στο χέρι!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2014

ΠΡΩΤΑΡΑΣ

Όλη η Κύπρος παραθερίζει στον Πρωταρά το καλοκαίρι. Για να είμαστε ακριβείς, αν δεν πας στον Πρωταρά δεν ευχαριστιέσαι Αύγουστο. Οι ομορφότερες παραλίες του νησιού, μαγαζιά που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και baristas που πραγματικά γνωρίζουν πως τα απαραίτητα συστατικά ενός εξαιρετικού cocktail δεν μπαίνουν μέσα στο ποτήρι!

 

Alati by the Sea

Αν δεν έχεις Instagram ή δεν παρακολουθείς το account του μαγαζιού, ενδεχομένως να δικαιολογείται η άγνοιά σου. Αν έκανες "follow" θα γνώριζες πως στο Alati θα απολαύσεις το cocktail σου αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα και όλες τις ομορφιές που απλόχερα η φύση χάρισε στην περιοχή. Απόλαυσε υπεύθυνα και συνάμα χωρίς περιορισμό, καθώς στο Alati από τις 15.00 έως και τις 20.00, για τα cocktails πληρώνεις μόνο 3 ευρώ! Δεν νιώθεις την ανάγκη να δοκιμάσεις το ανανεωμένο cocktail menu τού Alati by the sea;

Best Selling: Το Strawberry Daiquiri που σερβίρεται μέσα σε γυάλινο βαζάκι είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στο Alati. Δροσερό, εύγευστο και απολύτως καλοκαιρινό.

Editor's Choice: Η επιλογή μου ήταν το Vino Colada. Από τα συστατικά και μόνο θα γίνει και η δική σου αγαπημένη επιλογή: λευκό κρασί, passion fruit puree, ξύσμα λεμονιού, λικέρ σοκολάτας και μπόλικος θρυμματισμένος πάγος. Super!

(23833740) Λεωφ. Περνέρας 37, Πρωταράς. Δ-Κ 10.00-01.00.

 

Cliff Bar

Μαγεία. Αυτό μόνο. Πρόκειται για το πιο όμορφο, ειδυλλιακό και ρομαντικό μέρος στον Πρωταρά για να απολαύσεις το ποτό σου παρακολουθώντας το ηλιοβασίλεμα να βυθίζεται στη θάλασσα. Πήγαινε νωρίς, παρήγγειλε το cocktail σου και απόλαυσε αυτή τη γλυκιά προσμονή. Δεν έχω λόγια να σου περιγράψω αυτή την ομορφιά που κρύβεται ανάμεσα στα δέντρα, σε έναν χώρο που έχει σεβαστεί το τοπίο και αυτό που προσφέρει και το αναδεικνύει τέλεια. Μην το συζητάς. Είσαι δεν είσαι ερωτευμένος, εκεί θα πας.

Best Selling: Στο Cliff ένα από τα πιο δημοφιλή cocktails είναι το Cliff Bar Sensation. Με βάση τη βότκα, λικέρ πορτοκαλιού, φραγκοστάφυλου, φράουλας, φύλλα βασιλικού και χυμό φράουλας και φραγκοστάφυλου, το long drink αυτό θα σε γοητεύσει.

Editor's Choice: Το bellini είναι ένα cocktail σαμπάνιας. Το αγαπώ πολύ, παρόλο που ελάχιστες φορές το παραγγέλνω. Στο Cliff όμως τόσο η ποιότητα όσο και το περιβάλλον δεν μου αφήνουν επιλογή για κάτι άλλο. Με Prosecco και puree λευκού ροδάκινου πρόκειται για το ιδανικό ποτό στο υπέροχο περιβάλλον του Cliff, τουλάχιστον για εμένα.

(23832000) Κόννου 81, Ξενοδοχείο Grecian Park, Κάβο Γκρέκο. Δ-Κ 13.00-24.00.

 

Koi Bar

Το Koi βρίσκεται στο ξενοδοχείο Capo Bay και αποτελεί μια από τις πολύ κλασικές και αγαπημένες επιλογές. Εκτός από την καταπληκτική θέα -βρίσκεσαι στον Πρωταρά αυτό μπορεί και να θεωρηθεί δεδομένο-, στο Koi η μουσική πραγματικά θα σε ταξιδέψει και το περιβάλλον θα σε μεταφέρει αλλού. Κάπου μακριά και εξωτικά.

Best Selling: Από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στο Koi είναι το Rose Sensation, το οποίο περιέχει ροζέ κρασί, elderflower και σταφύλι. Ταιριάζει απόλυτα στη διάθεση!

Editor's Choice: Το menu του Koi ενισχύθηκε με cocktails βασισμένα στο σάκε (αλκοολούχο ποτό που προέρχεται από ζυμωμένο ρύζι, και φυσικά παράγεται και καταναλώνεται στην Ιαπωνία) και προφανώς δεν θα έχανα την ευκαιρία. Δοκίμασα το Spiced Koi-Tini, το οποίο εκτός από sake περιέχει φρέσκο ginger, φρέσκο χυμό ανανά και φύλλα βασιλικού. Πέρα από τη διασκέδαση, πρέπει να σκέφτομαι και τη σιλουέτα και αυτό το cocktail έχει ελάχιστες θερμίδες!

(23831101) Ιάσονος 2, Πρωταράς, εντός ξενοδοχείου Capo Bay. Δ-Κ 09.00-24.00 (για δείπνο 18.00-23.00).

 

Verano Lounge bar

Το Verano βρίσκεται στο ξενοδοχείο Sunrise Pearl και αυτό είναι κάτι που μπορείς να λάβεις υπόψη σου για να αντιληφθείς την ποιότητα, την εξυπηρέτηση και την αισθητική. Το μαγαζί έχει ανανεωθεί και έχει εντάξει στο μενού του πολλά και ευφάνταστα cocktails, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν κάτι δεν υπάρχει στο menu, δεν μπορεί να υπάρξει και στο τραπέζι σου. Πήγαινε από νωρίς για να απολαύσεις τη δύση του ήλιου και συνέχισε την όμορφη βραδιά με μουσική. Εξάλλου το Verano είναι ιδανική επιλογή για χαλαρωτικές βραδιές.

Best Selling: Το Sweet Memories είναι μια παραλλαγή του Cosmopolitan και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσα. Με βάση τη vodka, περιέχει επίσης λικέρ καρπουζιού, χυμό cranberry και φρέσκο χυμό lime. Υπέροχο!

Editor's Choice: Για να μην ξεχνάμε και τις ρίζες μας, επέλεξα το Mastiha Fresh, το οποίο εκτός από μαστίχα περιέχει τζιν, ανγκοστούρα, φρέσκο χυμό λεμονιού και φρέσκο αγγούρι.

(23831500) Sunrise Pearl Hotel & Spa, Λεωφόρος Πρωταρά, Πρωταράς, Δ-Κ 17.00-02.00.

 

Nozomi & Beach Bar

Στο beach bar, μπροστά από τα So Nice και So White Boutique Suites, θα ακούσεις ψαγμένες μουσικές και θα γευτείς τα cocktails-υπερπαραγωγή του Αλέξανδρου Πεταλά. Ο Αλέξανδρος έκανε απίστευτη δουλειά και έχει προτάσεις για κάθε γούστο. Στο καλαίσθητο λοιπόν περιβάλλον που έχεις ήδη γνωρίσει (αν όχι, έχεις ακόμη μια αφορμή), θα απολαύσεις υπέροχα cocktails και θα ξεγνοιάσεις, θα χαλαρώσεις και θα ξαναερωτευτείς. Εγγυημένα πράγματα.

Best Selling: Στο Beach bar το υπέροχο cocktail που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το Watermelon Bum Bum (σε κέρδισε ήδη το όνομα;). Περιέχει φρέσκο καρπούζι (muddled), χυμό λεμονιού, βότκα και ζάχαρη.

Editor's Choice: Εγώ επέλεξα την πρόταση του So Nice για Mojito, το So Nice Mojito, που είναι πραγματικά nice, καθώς περιέχει λευκά σταφύλια, φρέσκο χυμό μήλου, citron vodka, λικέρ μαστίχας, ζάχαρη, δυόσμο και lime.

(23723010) So Nice Boutique Suites, Λεωφόρος Νήσι 103. Δ-Κ από 08.30 (κουζίνα top floor 19.00- 24.00).

 

 

ΠΑΦΟΣ

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Πάφο να εύχεσαι να είναι σύντομος ο δρόμος γιατί δεν θα βλέπεις την ώρα να απολαύσεις καταπληκτικά cocktails σε πολύ όμορφους χώρους. Η επίσκεψή μας στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία καθώς στην Πάφο η φιλοξενία είναι όμορφη, ακριβώς όπως οι άνθρωποι και ο τόπος τους.

 

Armonia & Amorosa Bars - Anassa Hotel

Αν δεν γνωρίζεις πού είναι το Anassa, μπορείς να μπεις στο site και να θαυμάσεις την υπέροχη θέα που έχει το ξενοδοχείο. Πάνω στη θάλασσα, με απρόσκοπτη θέα. Εκεί όπου το μπλε του ουρανού ενώνεται με αυτό της θάλασσας, η τοποθεσία του Anassa σου κόβει την ανάσα και δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι η πραγματική εικόνα με την αναμενόμενη αντίδραση. Ήρεμα, χαλαρωτικά και πολύ ρομαντικά, στο Anassa όπου και να απολαύσεις το ποτό σου, θα αποζημιωθείς. Το Armonia & Amorosa είναι ιδανικά για cocktails και ‘ταξίδεμα’ του νου με θέα τη θάλασσα.

Best Selling: Το rose petal Mojito είναι καταπληκτική επιλογή. Πρόκειται για mojito με raspberry το οποίο περιέχει και rose cordial που παρασκευάζεται στην περιοχή.

Editor's Choice: Από το όνομα το αγάπησα, δοκιμάζοντάς το… το λάτρεψα. CocoLoco ονομάζεται το ποτό που επέλεξα με μπανάνα, καρύδα, ανανά και ρούμι. Υπέροχες επιλογές από εξαιρετικά φιλόξενους ανθρώπους.

(26888000/www.anassa.com.cy) Λατσί.

 

Muse Cafe, Kitchen Bar

Αρχίζοντας από τα βασικά να αναφέρω πως ο χώρος είναι υπέροχος. Ιδιαίτερα όταν σουρουπώνει και βλέπεις τα χρώματα να αλλάζουν και εσύ με ένα ποτήρι cocktail απολαμβάνεις με κάθε αίσθηση τη στιγμή. Το φαγητό είναι υπέροχο και το signature cocktail menu θεϊκό. Κυριολεκτικά, αφού είναι εμπνευσμένο από τις εννέα μούσες. Κάθε μούσα έδωσε το όνομά της σε ένα signature cocktail το οποίο σερβίρεται σε διαφορετικά και πολύ ιδιαίτερα ποτήρια. Το cocktail menu τους δημιούργησε ο Κώστας Νικολαΐδης -και πάλι.

Best Selling: Η Πολύμνια σερβίρεται σε ποτήρι tikky. Πρόκειται για το ποτήρι στο οποίο παρουσιάζονται ανάγλυφες μορφές από πολυνησιακές θεότητες. Η Πολύμνια (εκ του πόλυς και ύμνος) είναι η μούσα της θρησκευτικής ποιήσεως. Να ξέρεις όταν πιεις το ποτό που φέρει το όνομά της με ρούμι, falernum, φρέσκο ανανά και cherry brandy, θα τα απαγγείλεις μια χαρά.

Editor's Choice: Παρόλο που η Καλλιόπη (εκ του καλή και οψ, βλ. φωνή και έπος, βλ. λόγος) δεν είναι η αγαπημένη μου, το cocktail της το λάτρεψα. Σερβίρεται σε τσαγιέρα γεμάτη πάγο και πρόκειται για ένα jasmine martini. Ναι, πολύ martini ήπια σε αυτή την έρευνα!

(26941951).

 

Minthis Hill

Πρόκειται για ένα Golf Club το οποίο όμως προσφέρει τη δυνατότητα σε εμάς τους υπόλοιπους, που δεν γνωρίζουμε το άθλημα, να απολαύσουμε την καλαισθησία και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι εγκαταστάσεις. Κάθισε στο deck και απόλαυσε τη δύση του ηλίου κρατώντας στο χέρι κλασικά cocktails που ενισχύουν την αρχοντιάκαι την ποιότητα που σου δίνει το Minthis.

Best Selling: Τo Kir Royal είναι ένα κλασικό cocktail με Champagne και creme de cassis, το οποίο μπορείς να απολαύσεις στο περιβάλλον που του πρέπει.

Editor's Choice: Μια εξίσου κλασική επιλογή είναι η Margarita. Αναμφίβολα μας ενθουσιάζουν τα καινούργια cocktails αλλά αν δεν μπορείς να απολαύσεις τις κλασικές αξίες, δεν θα εκτιμήσεις τις καινούργιες.

(26642774-5) Χωριό Τσάδα (από round about Πάφου, έξοδος προς Κονιά).

 

Όνειρο by the Sea

Πρόκειται για το μαγαζί που δημιουργεί αυτό που αναφέρει και το όνομά του: όνειρα. Όνειρα δίπλα στη θάλασσα, με υπέροχη θέα και εξαιρετική ατμόσφαιρα. Από το πρωί αλλά και για όλη τη μέρα και τη νύχτα το Oniro μπορεί να σε αποζημιώσει προσφέροντας τη δυνατότητα να απολαύσεις αυτή την καταπληκτική θέα. Ένα προνόμιο που μόνο όταν αντικρίσεις από κοντά θα εκτιμήσεις.

Best Selling: Ένα από τα πιο δημοφιλή cocktails του 'Ονείρου' είναι το Pink Mojito. Έχει σαν βάση την κίτρινη τεκίλα, ενώ, όπως όλα τα mojitos, περιλαμβάνει δυόσμο και lime. Δυστυχώς το συστατικό που κάνει το mojito, pink, δεν μπορούμε να το αποκαλύψουμε. Oooops. Συγγνώμη αλλά υπάρχουν μυστικά και τα φυλάμε σαν τα μάτια μας.

Editor's Choice: Απόλαυσα το Raspberry & Lime Margarita μου και εκτίμησα το γεγονός πως ανεξάρτητα από το menu, αυτό που θέλω, ονειρεύομαι και θα ζητήσω, μπορώ να το έχω!

(99372255) Γλυκού νερού 7, Θαλασσινές Σπηλιές, Πέγεια.

 

 

ΛΑΡΝΑΚΑ

Η Λάρνακα έχει αναβαθμιστεί εντυπωσιακά πάρα πολύ. Αν έχεις να την επισκεφτείς καιρό, τότε ενδεχομένως να μην την αναγνωρίσεις. Στο παραλιακό μέτωπό της , στην περιοχή Μακένζι, τα μαγαζιά είναι πολλά και ο κόσμος ακόμη περισσότερος. Αυτά που προτείνουμε για μια ρομαντική βραδιά με το cocktail ανά χείρας είναι αυτά που ξεχωρίζουμε και αγαπάμε.

 

Ammos Kitchen & Bar

Έδειξε το δρόμο για το Μακένζι. Έκανε προορισμό τη Λάρνακα και κανείς δεν πρόκειται να το αμφισβητήσει αυτό. Από τα αγαπημένα στέκια τα οποία επιλέγουμε για τον καφέ μας, για νόστιμο φαγητό, υπέροχα, δροσιστικά cocktails αλλά και δυνατά events. Για τα ηλιοβασιλέματα τoυ καλοκαιριού, στο Ammos θα παραγγείλουμε το ποτό μας, θα βολευτούμε στις αναπαυτικές καρέκλες και θα ‘ταξιδέψουμε’ με τη μουσική.

Best Selling: Το Star Island έχει μεγάλο σουξέ στο Ammos. Όπως όλα τα cocktails, έτσι και αυτό είναι δημιούργημα του μαγαζιού και περιέχει φρέσκο passion fruit, φρέσκο χυμό ανανά, σιρόπι passion fruit και φρέσκο χυμό lime. Η βάση του cocktail είναι η vodka. Δροσιά, όχι αστεία!

Editor’s Choice: Η δική μου επιλογή ήταν το Ocean Drive το οποίο επίσης έχει σαν βάση τη vodka και περιέχει puree φράουλας, lychee, φρέσκο χυμό ανανά και lime. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

(24828844/www.ammos.eu, www.facebook.com/ammos.eu) Παραλία Μακένζι.

 

Cherry Βeach Bar

Φαντάσου να απολαμβάνεις τον ήλιο που δύει με ένα κοκτέιλ στο χέρι και να παρακολουθείς αυτή την όμορφη εικόνα απερίσπαστος. Σιγά-σιγά ο κόσμος να συγκεντρώνεται και να αυξάνεται. Αυτό όμως που μπορούσαν να δουν όλοι, το παρακολουθούσες μόνο εσύ. Αυτά είναι τα εμφανή "μυστικά" που μόνο λίγοι βλέπουν. Το Cherry είναι γνωστό για τη διασκέδαση που προσφέρει. Ξέρει πώς να σε κάνει να διασκεδάσεις και να περάσεις τέλεια. Αυτή η αντίθεση έχει το ενδιαφέρον της. Δοκίμασέ το!

Best Selling: Από τα περιζήτητα cocktails του Cherry είναι το Summer Paradise. Περιέχει ρούμι με γεύση μήλο, φρέσκο πράσινο μήλο και ένα in house σιρόπι, το οποίο περιέχουν σχεδόν όλα τους τα cocktails, το sweet 'n' sour (με ζάχαρη και λεμόνι).

Editor's Choice: Επέλεξα να δοκιμάσω το Vodka Passion το οποίο εκτός από τη βότκα και το passion, περιέχει cranberry και το προαναφερθέν sweet 'n' sour σιρόπι.

(99540500) Παραλία Μακένζι.

 

Koo

Μεγάλο, ευρύχωρο, με θέα στο απέραντο γαλάζιο. Το Koo βρίσκεται στην αρχή της παραλίας Μακένζι και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο. Ακούγονται αχρείαστες αυτές οι πληροφορίες, αλλά αν θέλεις να προλάβεις το ηλιοβασίλεμα, αυτές οι πληροφορίες είναι απαραίτητες. Πανέμορφο περιβάλλον, minimal και πολύ χαλαρό. Η ποιότητα και η αισθητική δεν θα σε απογοητεύσουν και προφανώς ούτε τα cocktails.

Best Selling: Στο Koo το καρπούζι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα καλοκαίρια μας. Αυτή την ανάμνηση επαναφέρει το Watermelon Madness, με μόνη διαφορά τη βότκα. Υπέροχο ποτό και απολύτως καλοκαιρινό.

Editor's Choice: Τα Daiquiri του KOO είναι μοναδικά. Δεν μπόρεσα να επιλέξω ανάμεσα στα lime, αγγούρι, μήλο και φράουλα, για αυτό και τα δοκίμασα όλα... πολλάκις και επαναλαμβανόμενα! Τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

(24626212) Παραλία Μακένζι.

 

Lush Beach Bar

Κάθε φορά που περνάς από την παραλία του Μακένζι, πάντα ο πρώτος σταθμός είναι το Lush και πάντα είναι γεμάτο! Καθόλου τυχαίο. Φαγητό, περιβάλλον, εξυπηρέτηση, τιμές, όλα προσεγμένα και φροντισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Προτίμησε να πας νωρίς το απόγευμα, να διαλέξεις το τραπέζι σου και να απολαύσεις απερίσπαστος τη θέα και την ησυχία. Το ηλιοβασίλεμα θα σε ανταμείψει και το cocktail θα σε επιβραβεύσει για αυτή σου την επιλογή.

Best Selling: Ιδανική επιλογή για μια ρομαντική βραδιά δίπλα στη θάλασσα, είναι το Passion Lush. Βότκα, σιρόπι μέντας, passion fruit φρέσκο και puree αποτελούν την ιδανική επιλογή.

Editor's Choice: Αγαπημένο μου στο Lush είναι το Grey goose fizz. Η Gey goose βότκα με elder flower και φρέσκο χυμό lime θα σε εντυπωσιάσει.

(70008089) Παραλία Μακένζι.

 

Plus Sea Lifestyle Bar

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην παραλία των Φοινικούδων είναι το PlusSea. Μην μπερδεύεσαι. Το PluseSea δεν έφυγε από τη Λεμεσό, απλώς επεκτάθηκε και στη Λάρνακα. Η αισθητική, η εξυπηρέτηση, το menu και η φιλοσοφία είναι ακριβώς τα ίδια. Η εμμονή στην ποιότητα δεν άλλαξε. Το μόνο πράγμα που διαφοροποιεί τα δύο αδερφάκια είναι πως στη Λάρνακα μπορείς με το cocktail σου να απολαύσεις και sushi. Η θέα εξίσου μαγευτική και η ταξιδιάρικη μουσική κάνει το θαύμα της. Μια όαση!

Best Selling: Το Loretto Lemonade με bourbon και λικέρ πεπονιού με φρέσκο μήλο, lime και ginger beer είναι ελαφρύ, δροσιστικό και πολύ καλοκαιρινό.

Editor's Choice: Στη Λάρνακα επέλεξα Green & Blacks. Το φρέσκο kiwi με Absolut Mandrin, χυμό λεμονιού και "σπιτικό" σιρόπι κίτρου, ήταν απολύτως δροσιστικό!

(24201700/www.plussea.com) Παραλία Μακένζι.

 

 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Είναι κοσμοπολίτισσα, τι να κάνουμε; Η Λεμεσός σε κάθε βραδινή έξοδο, μας αποκαλύπτει περισσότερα και ομορφότερα μαγαζιά . Δίπλα στη θάλασσα, στη Μαρίνα και σε patios, τα cocktails της θα σε μαγέψουν!

 

Blueberry Cafe

Παραπλανητικός ο όρος cafe για το Blueberry. Θα μπορούσε να ήταν και πολυχώρος. Άλλο concept το πρωί, άλλο το μεσημέρι και φυσικά άλλο το βράδυ. Εννοείται πως τα σαββατοκύριακα σου δίνει διαφορετική αίσθηση, για αυτό και δεν το βαριόμαστε ποτέ. Πρόσφατα έκανε όμορφες προσθήκες και ανανέωσε το cocktail menu του.

Best Selling: Το menu είναι εντυπωσιακά καινούργιο. Τόσο καινούργιο που όταν μας κάλεσε ο bar consultant Κώστας Νικολαΐδης να δοκιμάσουμε τις νέες προσθήκες, νιώσαμε οι πιο εκλεκτοί πελάτες. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει best selling ακόμη, αλλά ο Κώστας πιστεύει πως το Los Bandidos με τεκίλα, ροζ πιπέρι, lime, ginger και σιρόπι, θα αγαπηθεί πολύ.

Editor's Choice: Απ' όσα δοκίμασα, δεν απογοητεύτηκα, αλλά το Zivarinia με ζιβανία, φρέσκο passion και passion pure, για πολύ ευνόητους λόγους, με κέρδισε!

(25635777) Λεωφ. Αμαθούντος. Facebook.com/BlueberryCafeLimassol.

 

Malindi Beach Bar

Από πέρσι οπότε και έκανε το παρθενικό του ντεμπούτο, το Malindi συνεχώς δυναμώνει και ενισχύει τη σχέση του με τους φανατικούς του επισκέπτες. Το βράδυ είναι ένα εντελώς διαφορετικό μαγαζί απ' αυτό που απολαμβάνεις τα πρωινά. Φωτισμός και μουσική δημιουργούν μια απολύτως εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και για αυτό δεν πέφτει καρφίτσα όλο το καλοκαίρι!

Best Selling: Από τα cocktails που έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση στο Malindi είναι τα Mojitos και όχι άδικα. Ιδιαίτερα το strawberry mojito αποτελεί τη ναυαρχίδα του μαγαζιού.

Editor's Choice: Πάντα με εντυπωσίαζε σαν καρπός και όταν εντόπισα την αλκοολική μορφή του, δεν υπήρχε περίπτωση να μη δοκίμαζα το lychee martini. Με βότκα, τζιν και σιρόπι από lychee.

(25379500, 25379505/www.uptown-sq.com) Μαρίνα St. Raphael.

 

Marina Crystal Lounge

Το Breeze Group έκανε και πάλι το θαύμα του. Σε έναν πολύ όμορφο, διακριτικό και καλαίσθητο χώρο στη Μαρίνα Λεμεσού, μπορείς να απολαύσεις από νωρίς το ποτό σου και εξαίσια μουσική. Περιβάλλον, εξυπηρέτηση, μουσική, φαγητό και φυσικά cocktails αποτελούν τις συνισταμένες ενός τελικού προϊόντος που ανεβάζει την ποιότητα και ικανοποιεί όλες τις προσδοκίες που μπορεί να έχεις.

Best Selling: Από τα cocktails που ξεχώρισαν είναι το Red Carpet -τυχαίο δεν το λες για ένα μαγαζί σαν το Marina Crystal Lounge. Το Red Carpet έχει σαν βάση τη μαστίχα, με puree φράουλας, φρέσκο ginger και φρέσκο χυμό από πορτοκάλι και pink grapefruit.

Editor's Choice: Ένεκα μαρίνας και αύρας θαλασσινής η επιλογή μου ήταν το Pearl Harbor με premium vodka, λικέρ από lychee, puree πράσινου μήλου και παντζαριού, φρέσκο lime και ginger! Έχεις κάτι να σχολιάσεις;

(25051230/www.breeze.com.cy) Μαρίνα Λεμεσού. facebook.com/ crystalmarinalounge.

 

ΝΟΑ (Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου)

Ο χώρος είναι πάρα πολύ όμορφος, απλός, λιτός και ήσυχος. Ό,τι δηλαδή χρειάζεσαι για να μπορείς απερίσπασος να εκτιμήσεις το υπέροχο ηλιοβασίλεμα με το cocktail σου στο χέρι.

Best Selling: Το cocktail menu είναι πολύ πρόσφατο, ακριβώς όπως και το νέο profile του μαγαζιού. Η πρόταση του Bar consultant είναι Dragon balls. Πρόκειται για ένα cocktail που περιέχει τζιν, φρέσκο grapefruit, φασκόμηλο, φράουλα και guaba. Εντυπωσιακό; Περίμενε να το δοκιμάσεις πρώτα!

Editor's Choice: Η επιλογή μου ήταν Frozen Cuba. Βασικά πρόκειται για ένα frozen mojito με μήλο. Η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα, είπα και παρήγγειλα το δεύτερο!

(25879767) 28ης Οκτωβρίου.

 

PlusSea Lifestyle Bar

Με θέα τη Μεσόγειο τo PlusSea έχει δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα χαλάρωσης, ξεκούρασης και ηρεμίας. Μπορείς να το επισκεφτείς από το πρωί, αλλά η μαγεία του PlusSea αποκαλύπτεται όταν σουρουπώνει. Την ώρα που πέφτει ο ήλιος και διαγράφεται το skyline της πόλης είναι μια μοναδική στιγμή. Η μουσική και οι διακοσμητικές επιρροές από το Bali σε ταξιδεύουν σε μια κατάσταση απόλυτης ευτυχίας.

Best Selling: Από τα πιο ξεχωριστά και ιδιαίτερα μαγαζιά, το PlusSea προσφέρει τα καλύτερα. Επίλεξε μια Sangria (κόκκινο κρασί, με cherry brandy, Grand Marnier, φρούτα και λεμονάδα) απολαμβάνοντας την εξαιρετική θέα παρέα με την καλύτερη μουσική που έχεις ακούσει σε beach bar στην Κύπρο.

Editor's Choice: Την πρώτη φορά το παρήγγειλα γιατί θεώρησα πως το όνομα είναι ευφάνταστο. Συνεχίζω να το επιλέγω γιατί η "πειραγμένη" margarita με το φρέσκο μήλο, τη βανίλια και το κομμάτι κανέλας είναι εξαιρετικός συνδυασμός.

(25634995/ www.plussea.com) Λεωφ. Αμαθούντος 5.

 

Puesta Oyster Bar & Grill

Θα σταθμεύσεις στο parking του Dream Cafe ή απέναντι από το Four Seasons και θα κατηφορίσεις προς την παραλία. Από το Dream Cafe θα κατευθυνθείς αριστερά (και αντίστοιχα δεξιά αν η αφετηρία σου είναι το Four Seasons). Θα θαυμάζεις την παραλία και θα κανονίζεις πότε θα έρθεις για μπάνιο, όταν το αμφιθεατρικό Puesta θα αποκαλυφθεί μπροστά σου. Διαλέγεις bar ή τραπέζι και αφήνεις την επίδραση του cocktail σε συνδυασμό με την απαράμιλλης ομορφιάς θέα να σε παρασύρουν. Απλώς υπέροχα.

Best Selling: Ένα από τα πιο δημοφιλή cocktails που δημιούργησε ο αγαπημένος bartender Κώστας Νικολαΐδης είναι το Puesta Mojito. Η βάση του είναι το ρούμι ενώ περιέχει επίσης μαστίχα και cocunut pure.

Editor's Choice: Η επιλογή έγινε με το κριτήριο more is best! Το Martini Cocktail Puesta Night έχει κάμποσα συστατικά αλλά δένουν όλα τόσο αρμονικά μεταξύ τους που εντυπωσιάζουν. Περιέχει μεταξύ άλλων λικέρ πεπονιού, vodka και lime.

(25329040) Αμαθούντος 43, Άγιος Τύχωνας.

 

The Yacht Club, Wine Βar & Restaurant

Το Yacht Club τους βλέπει όλους αφ' υψηλού! Με καταπληκτική θέα, μοναδικό περιβάλλον και το προνόμιο να βρίσκεται πάνω στο κύμα, το Yacht αποτελεί εξαιρετική επιλογή αν θέλεις να περάσεις ένα διαφορετικό βράδυ. Η πολυτέλεια και η ποιότητα σε κάνουν να αισθάνεσαι ιδιαίτερος και ακριβώς με αυτό τον τρόπο σε αντιμετωπίζουν, έχεις δεν έχεις Yacht!

Best Selling: Παρόλο που το μαγαζί είναι σχετικά "μικρό" ηλικιακά, ήδη το Passion Fruit splash έχει ξεχωρίσει. Με βάση τη vodka και με φρέσκο αλλά και puree από passion fruit αποτελεί μια καταπληκτική επιλογή. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο cocktail στο συγκεκριμένο μαγαζί να ξεχωρίζει είναι το passion fruit μέσα στο ποτήρι. Ναι, το φρούτο!

Editor's Choice: Το περιβάλλον είναι τόσο όμορφο, καλαίσθητο, περιποιημένο και ντελικάτο που δεν μπόρεσα να αντισταθώ σε ένα cocktail σαμπάνιας. Το La rosetta εκτός από ιδιαίτερη γεύση έχει και έναν ιβίσκο μέσα στο ποτήρι. Ναι, και πάλι επιβεβαιώνω αυτό που μόλις διάβασες. Έναν ιβίσκο. Tres chic!

(25051205) Μαρίνα Λεμεσού.

 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close