Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2014
Το Cyprus Comic Con είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που έχει ως στόχο να δημιουργεί κάθε χρόνο εκδηλώσεις, γνωστές ανά το παγκόσμιο ως Comic Con. Οι εκθέσεις αυτού του τύπου έχουν μεγάλη ιστορία. Ξεκίνησαν το 1968 με τη Βρετανική Έκθεση Τεχνών Κόμικ (Comicon). Από τότε διοργανώνονται Comic Cons σε όλο τον κόσμο, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.
Πρόκειται για μια γιορτή της 9ης Τέχνης, όπως είναι γνωστά τα κόμικ, αλλά όχι μόνο, αφού κάθε κουλτούρα και υποκουλτούρα που την περιβάλλουν, όπως για παράδειγμα η επιστημονική φαντασία, τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια (anime/manga), τα βιντεοπαιχνίδια αλλά και πρόσφατα οι τηλεοπτικές σειρές και οι ταινίες, την ενισχύουν.
Μαζί τους και διάφοροι λάτρεις των πιο πάνω, οι οποίοι ντύνονται ως οι αγαπημένοι τους χαρακτήρες και οι οποίοι έχουν γίνει γνωστοί ως cosplayers. Όλα αυτά δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, την οποία οι λάτρεις του είδους δεν θα πρέπει να χάσουν, ειδικά όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν παρόμοιες εκδηλώσεις.
Η κυπριακή του εκδοχή!
Το Cyprus Comic Con δημιουργήθηκε έχοντας ως έμπνευση μεγάλες εκθέσεις αυτού του τύπου, όπως το San Diego Comic Con και το London Comic Con. Οι δημιουργοί του ευελπιστούν επίσης να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν μια δυνατή παρουσία στο χώρο, φιλοξενώντας και υποστηρίζοντας καλλιτέχνες, τόσο ντόπιους όσο και από το εξωτερικό.
Η φετινή διοργάνωση θα έχει διάφορους προσκεκλημένους, αλλά και εκδηλώσεις:
- Ένας εκ των καλεσμένων θα είναι ο Neil Gibson, δημιουργός της T-Pub Publications αλλά και της γραφικής νουβέλας “Twisted Dark”, η οποία ήταν πρώτη σε πωλήσεις στο Amazon Kindle.
- Παρόντες θα είναι και 30 ταλαντούχοι ντόπιοι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων κι ένας δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών.
- Στο χώρο θα στηθούν και τραπεζάκια όπου οκτώ εγχώρια μαγαζιά θα πουλούν ποικιλία προϊόντων, περιλαμβανομένων κόμικ, γραφικών νουβέλων, επιτραπέζιων παιχνιδιών, συλλεκτικών αντικειμένων, πόστερ, φανελών κ.λπ.
- Στις αίθουσες σεμιναρίων θα γίνει μια σειρά από ομιλίες με κύριό τους θέμα τη δημιουργία κόμικ, το χώρο τον βιντεοπαιχνιδιών αλλά και τα παιχνίδια ανταλλαγής καρτών.
- Τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών και ανταλλαγής καρτών.
- Θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παγκύπρια παρέλαση cosplay αλλά και διαγωνισμός, στον οποίο δήλωσαν συμμετοχή πέραν των 80 ντόπιων cosplayers.
- Θα γίνει μίνι φεστιβάλ ταινιών στο αμφιθέατρο, στο οποίο θα προβληθούν διάφορες ταινίες μικρού μήκους, συμπεριλαμβανομένης της “Whispers”, της μίνι-ταινίας, θέμα της οποίας θα είναι ο πρώτος Κύπριος Υπερήρωας!
- Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης (19:00) θα ακολουθήσει πάρτι μέχρι τα μεσάνυχτα με μουσική και ταυτόχρονη προβολή βίντεο εμπνευσμένου από τον κόσμο του Comic Con.
Η Cyprus Comic Con διοργανώνεται από τους Τάσο Αναστασιάδη (δημιουργό βιβλίων κόμικ, καθηγητή στο EUC), Peter Anders Hvass (της κοινότητας OtakuCy), Αντώνη Αριστοδήμου (κατάστημα Ant Comics), Χρίστο Έλληνα (καταστήματα Gamers’ Boulevard) και Tony Michaels (παθιασμένου συλλέκτη). Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να κτίσουν μια δυνατή και δραστήρια κοινότητα που ανήκει στην κουλτούρα geek/otaku/gamer.
-
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
13 Σεπτεμβρίου 2014
Σχετικά


Πάσχα στην Γαλάτα με μουσική, χορό και παιχνίδι
Από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι την Τρίτη του Πάσχα


Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για τον 5ο αγώνα Run for Autism Half Marathon
Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε

Ανοιξιάτικο πασχαλινό σαββατοκύριακο στο Υφαντουργείο στην Παλιά Λευκωσία
Με πρωταγωνιστές το εκρηκτικό SecondLife Wardrobe Gala & το Μοναδικό DIM (Did It Myself) Bazaar

Πασχαλινές Εκδηλώσεις στο My Mall: Γνωρίστε από κοντά την αγαπημένη μασκότ Πέπα!
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μαγικές στιγμές με δημιουργικές δραστηριότητες, διαδραστικά εργαστήρια

Ξεκινάει σήμερα το Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού Παραλιμνίου «Φωνές τζιαι Θύμησες»
Δύο μοναδικά στοιχεία της πολιτιστικής ταυτότητας του Παραλιμνίου, η «Φωνή Παραλιμνίτσσα» και «Το Παναΰριν τ’ Άη Γιωρκού», στο επίκεντρο του φετινού πρώτου φεστιβάλ.


Το Άρσος έφτιαξε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις για το Πάσχα
Παραδοσιακά παιχνίδια, τόμπολα, παλουζές, φλαούνες κι άλλα πολλά!

Το Σάββατο στο ειδυλλιακό Μεσαιωνικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας θα ψαλούν τα Κάλαντα του Λαζάρου
Εκδήλωση για τον Άγιο Λάζαρο διοργανώνει το Σάββατο του Λαζάρου το Δ.Δ Αγίας Νάπας-Δήμου Αγίας Νάπας

Παιχνίδια, διαγωνισμοί και φαγητό για μικρούς και μεγάλους στην "2η Μαγιάτικη Οδό"
Στην Επισκοπή με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Το Ακάκι έχει ετοιμάσει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα με πασχαλινές εκδηλώσεις
Η Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου «Ο ΣΕΡΡΑΧΗΣ» διοργανώνει ακόμη μια χρονιά, Πασχαλινές εκδηλώσεις στην Πλατεία Ακακίου, την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα!