Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δυο νεαροί ζυθοποιοί της Κύπρου

Οι ιδιοκτήτες του πρώτου μικροζυθοποιείου της Κύπρου, Λοΐζος Σταμάτης Χατζηχαραλάμπους: κατασκευαστές μπίρας του Prime Microbrewery, μας μιλούν για την μπίρα τους!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2014

Οι νεαροί ιδιοκτήτες του πρώτου μικροζυθοποιείου της Κύπρου, έβαλαν στόχο να παράγουν την καλύτερη δυνατόν μπίρα, χρησιμοποιώντας μόνο αγνά φυσικά συστατικά, σεβόμενοι, παράλληλα, την παραδο σιακή τέχνη της ζυθοποίησης.

 

Μια καλή αρχή
Ταξίδεψαν σε όλη την Ευρώπη, επισκέφθηκαν μικρά ζυθοποιεία, σπούδασαν την τέχνη της καλής μπίρας και το 2008 δημιούργησαν τη Μικροζυθοποιία Prime. Έκτοτε, τη διανέμουν (από τη Σωτήρα όπου βρίσκεται το μικρό αλλά υπερσύγχρονο εργοστάσιό τους) σε ολόκληρο το νησί. Μάλιστα, αυξάνουν σταδιακά και τον όγκο των εξαγωγών τους σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία!

 

Και...  λίγη δυσκολία!
Τα παιδιά στην πορεία συνάντησαν το παραδοσιακό πια, κυπριακό τρίπτυχο Κρίση-Γραφειοκρατία-Αθέμιτος Ανταγωνισμός, αλλά δεν τους φόβισε κι ούτε τους ανέτρεψε τα σχέδια! "Σκεφτείτε ότι χρειάστηκαν 6 χρόνια για την απόκτηση όλων των αδειών μας... Πυρηνικό εργοστάσιο να φτιάχναμε πιο εύκολο θα ήταν", μας είπε χαρακτηριστικά ο Λοΐζος.

 

Με σεβασμό προς το περιβάλλον
Δημιούργησαν ένα εξαιρετικά φιλικό προς το περιβάλλον ζυθοποιείο. Όλες οι δεξαμενές του διαθέτουν βαριά μόνωση για να πετυχαίνουν τις χαμηλότερες δυνατές ενεργειακές απώλειες. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, το νερό θερμαίνεται με φυσικό τρόπο από τον ήλιο και μόνο ένα μικρό μέρος του προγράμματος ζυθοποίησης χρησιμοποιεί ατμό από την ατμογεννήτριά του που λειτουργεί με φυσικό αέριο!

 

100% φυσική
Χρησιμοποιούν μόνο φυσικά συστατικά, διότι πιστεύουν ότι η μπίρα πρέπει να είναι ένα 100% φυσικό προϊόν. Δηλώνουν απερίφραστα ότι, χημικά πρόσθετα δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ μέρος της μπίρας ή της νοοτροπίας ζυθοποίησής τους.

 

Μοναδική γεύση
Όλες οι μπίρες που φτιάχνουν είναι αφιλτράριστες και απαστερίωτες. Αυτό σημαίνει ότι όλη η γεύση, το άρωμα και ο χαρακτήρας των συστατικών τους, βρίσκουν το δρόμο τους στο ποτήρι μας ανεπηρέαστα και όπως ακριβώς πρέπει να είναι στις ποιοτικές μπίρες. Θα τις απολαύσεις πάντα φρέσκες γιατί μπορούν να παραδοθούν, οπουδήποτε στην Κύπρο, σε λιγότερο από μιάμιση ώρα!

 

Beers 'n' cheers!
Παράγουν την Pale (Ale) που συνδυάζεται εξαιρετικά με καυτερά φαγητά, την Golden (Ale) που συνοδεύει ευχάριστα και αναδεικνύει τη γεύση της μεσογειακής κουζίνας, την Amber (Ale) που συνδυάζεται άψογα με βοδινό, θαλασσινά, πουλερικά, την Prime Black που ταιριάζει με κυνήγια, βραστά και ψητό κρέας και την Prime White που κομπλιμεντάρει εξαίσια τα πουλερικά και τα ψαρικά.

 

Επισκέψου το!
Τα Σάββατα, κατόπιν συνεννόησης, μπορούν να σε ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις τους, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία!

 

Prime Microbrewery (23826130-1/ www.primemicrobrewery.com) Βιομηχανική Περιοχή Σωτήρας Αμμοχώστου.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close