Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2022
Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να ζεσταίνει, τα ταβερνάκια με αυλές γίνονται το αγαπημένο μας καταφύγιο, ειδικά εκείνες τις νύχτες που θέλουμε να χαλαρώσουμε, αποφεύγοντας, όσο αυτό είναι δυνατόν, τη ρουτίνα και την ακατάπαυστη βουή της πρωτεύουσας.
Ο έναστρος ουρανός, τα ολάνθιστα λουλούδια, το άρωμα του γιασεμιού, το πλακόστρωτο, τα λαμπερά λαμπάκια και η παρεΐστικη ατμόσφαιρα, είναι πράγματα που αποζητούμε αυτή την εποχή για να απολαύσουμε το φαγητό και το ποτό μας. Γι' αυτό κι εμείς πάντα καταλήγουμε στο Ταβερνείο Το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, το οποίο συνδυάζει όλα τα πιο πάνω κι ακόμα περισσότερα! Άσε που η ανανεωμένη του αυλή κάνει την περιοχή να μοιάζει λιγάκι με νησί!
Το Ιστορικόν λοιπόν στον Άγιο Δομέτιο ανανέωσε την αυλή και το μενού του και σε περιμένει και πάλι για να σε σερβίρει λαχταριστά μεζεδάκια, φτιαγμένα με αγάπη, πολλή μεράκι αλλά και τα πιο φρέσκα υλικά!
Δοκίμασε τον πληθωρικό μεζέ του, ο οποίος αποτελείται από 18 πιάτα και κλέβει τις εντυπώσεις (€16). Χωριάτικα λουκάνικα και ζεστό χαλλούμι, μανιτάρια, ρόκα με αβγά, ζουμερό σουβλάκι, θεϊκή σεφταλιά, καλοψημένο ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλο και χοιρινή πανσέτα, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα του μεζέ του που θα λατρέψεις!
Αν πάλι θέλεις να απολαύσεις το σουβλάκι σου στην πίτα ή σε μερίδα, έχεις την επιλογή, ενώ θα βρεις και σπιτικά μαγειρευτά φαγητά να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Οι μελιτζάνες με φέτα (€7) και το συκωτάκι αρνίσιο στην κατσαρόλα (€8) είναι μερικά από τα πιο "δυνατά" πιάτα του μενού. Ο μουσακάς, το χοιρινό και αρνίσιο κότσι, οι κολοκυθοκεφτέδες και οι χειροποίητες ραβιόλες είναι επίσης γευστικές επιλογές που θα σε ενθουσιάσουν.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα είναι φτιαγμένα με σπιτικές συνταγές που θα σου θυμίσουν το φαγητό της μαμάς!
Επίσης από τις 24 Μαΐου και κάθε Τρίτη θα σερβίρει το καθιερωμένο του πλέον οφτόν κλέφτικο.
Αν, τέλος, θέλεις να συνδυάσεις την έξοδό σου με ζωντανή μουσική, τότε κλείσε θέση την Παρασκευή, καθώς φιλοξενεί live βραδιές με τον Μάριο Σιάτη.
(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος. Τρ-Σ 17.00-24.00 & Κ 12.00-16.00.
Σχετικά
Οικογενειακές Κυριακές στη Μαρίνα Λεμεσού με φαγητό, θέα και χαμόγελα στο Jamie Oliver Kitchen
H πιο χαρούμενη και γευστική πρόταση του καλοκαιριού!

Η καρδιά της Λευκωσίας «χτυπά» στην Πλατεία Ελευθερίας, με άρωμα καφέ
Το ταξίδι του καφέ με την υπογραφή των Caffè Nero

Ταβέρνα Καμασιάς: 55 χρόνια παράδοση στον αυθεντικό κυπριακό μεζέ
Εκεί όπου ο μεζές είναι... «το κάτι παραπάνω»

Ο σεφ που γύρισε στο χωριό του και έφτιαξε ένα εστιατόριο-πρότυπο στην ορεινή Κύπρο
Η επιστροφή τού για σειρά ετών Προέδρου του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, Γιαννάκη Αγαπίου, στις ρίζες του
Hippocampus Rooftop Experience: Το καλοκαίρι ανεβαίνει επίπεδο στον Πρωταρά
Ατμόσφαιρα, θέα, δημιουργική κουζίνα και cocktails που σε ταξιδεύουν με το νέο rooftop menu να υπόσχεται απολαυστικές εμπειρίες από νωρίς το σούρουπο μέχρι αργά το βράδυ

Το Nubila γιορτάζει 2 χρόνια με ένα Afro Beats party που θα σου μείνει αξέχαστο
Nubila Sessions: AfterTaste Edition

8 ιδανικές επιλογές για τους φίλους της ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας σε Αγ. Νάπα και Πρωταρά
Γεύσεις με ιταλικό ταπεραμέντο και μεσογειακή αύρα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Τα ασιατικά εστιατόρια που κλέβουν την παράσταση σε Πρωταρά και Αγία Νάπα
Μια απολαυστική περιπλάνηση σε εστιατόρια που σε ταξιδεύουν γευστικά στην Άπω Ανατολή

Ανακάλυψε τις top 7 επιλογές για φαγητό στην ευρύτερη περιοχή Δευτεράς
Εντοπίσαμε τα καλύτερα γαστρονομικά στέκια στα περίχωρα Δευτεράς και σου τα προτείνουμε

Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία: COR x Vlassides x Tsiakkas
Τα εμβληματικά κρασιά δύο κορυφαίων κυπριακών οινοποιείων "συναντούν" τις δημιουργίες ενός βραβευμένου σεφ

Wine Me Not 3.1: Ένα μίνι φεστιβάλ κρασιού στο οινοποιείο Τσιάκκας
Ένα απόγευμα γεμάτο μουσική, γεύση, παράδοση και σύνδεση

Η φετινή πανσέληνος του Αυγούστου θα μας βρει σε μία βεράντα με καλό κρασί!
Ο Κασκαντέρ ανηφορίζει (ξανά) στο Βουνί Παναγιάς για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο