Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2022
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο του έργου «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός-Αειφόρος Τουρισμός – In-Heritage», στο οποίο συμμετέχουν μαζί με τον Δήμο Αγίας Νάπας, οι Δήμοι Σωτήρας και Ρεθύμνου καθώς και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, εγκαταστάθηκε σύστημα Καθοδήγησης Ατόμων με Προβλήματα Όρασης στην παραλία Λάντα. Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος δίνει την ευκαιρία στους συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης να απολαμβάνουν τα θαλασσινά τους μπάνια αυτόνομα και με ασφάλεια».
Προστίθεται ότι «σημαδούρες στην θάλασσα θα καθοδηγούν τους χρήστες, ενημερώνοντας τους για την απόσταση από την παραλία και το βάθος του νερού, με τη βοήθεια αδιάβροχου τηλεχειριστηρίου».
Σημειώνεται ότι «το έργο «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός-Αειφόρος Τουρισμός – In-Heritage», έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της 4ης πρόσκλησης του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €1.200.810,00».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία τα δύο τελευταία χρόνια και η σημερινή οικονομική κρίση λόγω του πολέμου μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Δήμος Αγίας Νάπας με όραμα, δύναμη και επιμονή συνεχίζει να υλοποιεί πρωτοποριακά έργα».
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026, σύμφωνα με το BBC
Πλούσια τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια φύση -από τη Φινλανδία μέχρι τη Φιλαδέλφεια -περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος
Πέθανε ο ηθοποιός Pat Finn - Γνωστός από τα Φιλαράκια και το Seinfeld
Ο ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Το νέο αγροτουριστικό στο χωριό, έχει jacuzzi και υπέροχη θέα
Το σπίτι της Ευτυχίας στη Λόφου είναι ένας πραγματικός προορισμός που συνδυάζει αρμονικά την αυθεντικότητα με τη σύγχρονη πολυτέλεια
Χριστούγεννα με τοπικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στο Τρόοδος
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Telegraph: Τα «άσχημα» ευρωπαϊκά τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες το 2026
Από τη Βερόνα μέχρι το Παρίσι, αυτά είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία, σύμφωνα τουλάχιστον με την Telegraph.
Μπαίνοντας στο Δάσος των Ονείρων - Η Πρωτοχρονιά στο Parklane
Αυτή είναι η καρδιά της εμπειρίας ένα δάσος γεμάτο ζωή, ενέργεια και όνειρα. Και στο Parklane, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Το Σαββατοκύριακο που η πόλη έκανε “check-in” στη Lidl Food Academy
Lidl Christmas Days από τη Lidl Κύπρου: ένα διήμερο γεύσης, δημιουργίας και χριστουγεννιάτικης θαλπωρής, ανοιχτό για όλους
Ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στον... βυθό του Πρωταρά (Βίντεο)
Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από το εκπαιδευτικό κέντρο SCUBA Dive Cyprus
Οι πιο ρομαντικοί προορισμοί στον κόσμο για ταξίδι του μέλιτος το 2026
Ταξίδι του μέλιτος 2026: Όταν ο ρομαντισμός συναντά την εμπειρία και την αυθεντικότητα
Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε από τη Λαπωνία το ταξίδι των Χριστουγέννων (ΒΙΝΤΕΟ)
Το παραδοσιακό εορταστικό ταξίδι ξεκίνησε και φέτος, σκορπίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους