Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2022
Στους Δήμους Παραλιμνίου και Δερύνειας θα διοργανωθεί το φετινό Διεθνές Ράλι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου το οποίο περιλαμβάνεται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστορικού Αυτοκινήτου (FIVA).
Συγκεκριμένα, το Διεθνές Ράλι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου διοργανώνεται από το Σωματείο Παλαιού Αυτοκινήτου ΛΕΣΠΑ – ΦΙΠΑ το διήμερο 14 και 15 Μαΐου 2022 και περιλαμβάνεται στο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων της FIVA στην “Διεθνή Κατηγορία” με αριθμό IR 08/2022 και μετρά για το “Τρόπαιο ΛΕΣΠΑ-ΦΙΠΑ”.
Η εκκίνηση θα γίνει από το Χώρο στάθμευσης Ιορδάνου (ΚΤΙΜΑKΟ LTD) στην Λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ (Λευκωσία) το Σάββατο 14 Μαΐου στις 09:30.
Το πρώτο σκέλος της διαδρομής θα τερματίσει στο Ξενοδοχείο Cavo Maris στον Πρωταρά το Σάββατο γύρω στις 17:30.
Το πρωί της Κυριακής θα γίνει η εκκίνηση στις 09:30 από το Ξενοδοχείο Cavo Maris την οποία θα κηρύξει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρος Πυρίλλης.
Η διαδρομή θα συνεχίσει προς το Παραλίμνι, στη συνέχεια στη Δερύνεια, όπου και θα γίνει στάση για διάλειμμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια. Στη συνέχεια η διαδρομή θα περάσει από Παραλίμνι και τις περιοχές Κάππαρη και Περνέρα και ακολούθως στην οδό Πρωταρά στο κέντρο του Πρωταρά όπου και θα γίνει σφράγιση των δελτίων αγώνα και θα τερματίσει στο Ξενοδοχείο Cavo Maris, όπου θα ακολουθήσει η απονομή των Επάθλων στις 14:00.
Η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου - Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου
Η ΛΕΣΠΑ-ΦΙΠΑ είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιών Οχηματων (FIVA – FEDERATION INTERNATIONALE VEHICULES ANCIENS). Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στη διατήρηση και προβολή των Κλασσικών και Παλαιών αυτοκινήτων μέσα από πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν σειρά εκδηλώσεων όπως διοργάνωση αγώνων ακριβείας, εκθέσεων Παλαιού αυτοκινήτου, περιπάτους με Κλασσικά και Παλαιά αυτοκίνητα και άλλες εκδηλώσεις, με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και τη φιλανθρωπία.
Τα μέλη μας έχουν την ευκαιρία να ασχολούνται με το αγαπημένο τους σπορ μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις της Λέσχης, όπως επίσης και να επικοινωνούν μεταξύ τους σχετικά με διάφορα θέματα που αφορούν το Παλαιό και Κλασσικό αυτοκίνητο.
Η εκλεγμένη επιτροπή της ΛΕΣΠΑ-ΦΙΠΑ εργάζεται ακούραστα για τη διατήρηση των Παλαιών και Κλασσικών αυτοκινήτων και την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για αυτά, από τους νέους. Επίσης συμμετέχει και ενημερώνετε μέσα από συναντήσεις και εκδηλώσεις πού οργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία FIVA.

Σχετικά
H Ανδρομάχη τραγουδά (για καλό σκοπό) στη Λευκωσία
Στο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό πάρτυ που οργανώνει το House of Angels by Maria Gonata
Καλωσορίσατε στο Cap Bohème, το πρώτο Signature Dinner Show στο Club του Cap St Georges Hotel & Resort
Ξεκινήστε τη βραδιά με σαμπάνια, καθώς το Club ζωντανεύει
Χριστούγεννα στην Ορμήδεια 2025: Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό
Αυτή την Κυριακή, το χωριό γεμίζει με φως, μουσική και γιορτινή διάθεση!
1ο Paralimni Christmas Shopping Festival: Όλα όσα θα συμβούν το Σάββατο στο Παραλίμνι
Ολόκληρη η αγορά του Παραλιμνίου μετατρέπεται σε ένα μεγάλο Christmas Open Mall και μας καλεί να το ανακαλύψουμε κάνοντας τις αγορές μας και στηρίζοντας την τοπική αγορά
Δωρεάν κρασί κ.ά. στην «Πλατεία Χριστουγέννων» στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς
Η πλατεία μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό γεμάτο χαρά, δράσεις και γιορτινή διάθεση!
Ο Κάθηκας, για ένα διήμερο, θα κερνά (τοπικό) κρασί στην πλατεία
Χριστουγεννιάτικη Κρασοκαζάνυξη στην Κάθηκα, με τη σύμπραξη τριών οινοποιείων
"Το Σπίτι των Ξωτικών" θα στηθεί στο Πραστείο Κελλακίου
Ανακοινώθηκε ολόκληρο το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού
Eudaimonia Festive Edition στο Οινοποιείο Τσιάκκα
Η πιο κομψή, ζεστή και γιορτινή συνάντηση του Δεκεμβρίου – μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη
Christmas Fest στον Άγιο Δομέτιο με μουσικές, τραγούδια και φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου
Μία μέρα γιορτής για μικρούς και μεγάλους
H Τερσεφάνου ετοιμάζεται να φωταγωγήσει τις γειτονιές της με συναυλία και κεράσματα
Ο Κύπριος Τραγουδιστής Χρίστος Τελεβάντος, πρόκειται να πλαισιώσει την εκδήλωση
Όλα όσα θα γίνουν στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του Δήμου Στροβόλου στο Πάρκο Ακρόπολης
Ένα διήμερο γεμάτο με τη μαγεία των Χριστουγέννων
Η «Σταχτοπούτα» του Προκόφιεφ ζωντανεύει στη σκηνή από το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας
Με περισσότερους από 65 ταλαντούχους νέους χορευτές, εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά