21 September-28 October 2014
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Μάθε τι παίζει στο "Παλιό Ξυδάδικο"

Εικαστικά δρώμενα, Performances, εργαστήρια

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2014

 

21/09 στις 18.00

A plaster operation for bleeding places

Live performance/video installation Emrah Gokdemir and Pawel Korbus

“Mια πληγή χαράσσει διαμέσου ένα νησί δημιουργώντας μια τομή, μέχρις ώτου να αιμορραγεί. Τα χαλάσματα φαίνονται σταλωμένα, σαν να σταμάτησε ο χρόνος. Και πάλι υπάρχει ένας τρόπος μέσα από τον οποίο τα σημάδια της βίας μεγαλώνουν και μεγαλώνουν, ο χρόνος μετατρέπεται σε αγκαθωτό φρούτο, ή τα αγκαθωτά φρούτα μετατρέπονται στον χρόνο τον ίδιο. Θάμνοι και άγριοι ευκαλύπτοι φωνάζουν μέσα από παραθυρόφυλλα, τα τζάμια σπασμένα ολοσχερώς, και σπάζουν ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει τέλος στη βία εδώ. Το αίμα δεν σταματά. Καταλαγιάζει μέσα στη γη, μπλέκεται με τις οροφές, γίνεται μόνιμη φουσκάλα στα μπαλκόνια. Δεν πειράζει που δεν υπάρχει νερό, τόσο το καλύτερο για τα αγκαθωτά φρούτα. Μια ολόκληρη πόλη, το Βαρώσι, μετατράπηκε σε αγκαθωτά φρούτα, στην πικράδα εκείνης της γεύσης. Πως μπορεί όλη αυτή η βία που εισέβαλε στα υλικά, στο περιβάλλον, στη φύση, να θεραπευτεί; Τι θα μπορούσε άραγε να γίνει; Μόνο μικρά αγγίγματα, απαλά αποτυπώματα, ένας μικρός επίδεσμος εδώ, ένας άλλος μικρότερος εκεί. Να καλύψουν μια πληγή κάθε φορά, λίγο-λίγο, σιωπηλά, βήμα-βήμα την πληγή που χάραξε βαθιά την Κύπρο. Δαχτυλογραφώντας κατά μήκος του συνόρου…”

Ελεύθερη είσοδος

Περίοδος φιλοξενίας: 3 μέρες

Πληροφορίες: 99985232

 

 

23-24-25/09 στις 20.00

AJIMA performance

Marc Philipp Gabriel, Maija Karhunen and Friederike Meese

ΑJIMA είναι ένας χαρακτήρας στη επί σκηνής ο οποίος ταλαντεύεται ανάμεσα στο αληθινό και το ψεύτικο, το ιδιωτικό και το δημόσιο, το καθημερινό και το θεατρικό. Στη διάρκεια του κομματιού, η αβεβαιότητα της κλονισμένης μας ταυτότητας αλλά και των ρόλων μας, οι εικασίες μας προς τους άλλους κατά τις κοινωνικές συναναστροφές γίνονται μια έκθεση ζωής, τους ρίχνεται φως, και επεξεργάζονται σε μια συλλογική ιεροτελεστία. Ο αυτοαναφερόμενος χαρακτήρας AJIMA εναλλάσσεται και μετατοπίζεται ανάμεσα στο να εμφανίζεται και να κρύβεται, να ψεύδεται ή να λέει την αλήθεια, να κοιτάζει ή να τον κοιτάζουν. Το πρότζεκτ ΑJIMA ξεκίνησε όταν ο Μαρκ προσέγγισε τη Μάγια, μια περφόρμερ με αναπηρικές δυσκολίες, για να συνεργαστούν έτσι ώστε να ανεβάσουν ένα freak show. Από την αρχή όμως της διαδικασίας αντί αυτού, προέκυψε καθαρά το εξής ερώτημα: τί είναι αυτό που διακυβεύεται όταν, λίγο ή πολύ, απερίσκεπτα κάνουμε εικασίες και ρίχνουμε προβλέψεις ο ένας στον άλλο και στους εαυτούς μας, βασισμένες στην εμφάνιση ή τις υποθετικές ταυτότητες; Στην AJIMA, οι επιθυμίες μας να μας δουν να είμαστε ή να κάνουμε κάτι και να δούμε κάποιον να είναι ή να κάνει κάτι, συνεχώς και συνεχόμενα αναδιαπραγματεύονται.

Είσοδος: 9 ευρώ

Διάρκεια: 60'

Περίοδος φιλοξενίας: 4 μέρες

Κρατήσεις: 99985232

 

 

27-28/09

Καφεδάκι; εικαστικό δρώμενο/έκθεση

Εύα Κοραή / bytheway productions

Γλυκύς, μάλλον γλυκύς, μέτριος ή σκέττος; Αφράτος, μελένιος, με καΐμάκκι ή χωρίς… Όπως κι αν προτιμάτε τον δικό σας καφέ, θα θέλαμε να ακούσουμε τις σκέψεις και απόψεις σας σε σχέση με το πώς οι Κύπριοι έπιναν κι ακόμη πίνουν τον καφέ τους. Είναι ο καφενές ανδρική υπόθεση; Το διάβασμα του καφέ είναι γυναικεία; Ξέρατε πως ο Deniz μπορεί να σας πει τον καφέ μέσω Skype; Τέτοιες μικρές πληροφορίες και άλλα στερεότυπα καταγράφονται και ίσως καταρρίπτονται σε μια διαφορετική εικαστική έκθεση που επιζητά τη συμμετοχή σας.

Είσοδος δωρεάν

Περίοδος φιλοξενίας: 3 μέρες

Κρατήσεις: 99491246

 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close