Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2022
Η Κύπρος μας δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τα μαγαζιά της.
Μερικά από αυτά έχουν μάλιστα όλα τα φόντα για να γίνουν το επόμενό σου στέκι. Ειδικά όταν το μενού περιλαμβάνει το πιο αγαπημένο κυπριακό φαγητό του καλοκαιριού, το οφτό κλέφτικο, μια στάση επιβάλλεται.
Το κτήμα Χάλκινο θα το συναντήσεις στη Λέμπα, ένα γραφικό χωριουδάκι, λίγα μόλις λεπτά από την Πάφο.
Βρίσκεται σε έναν πανέμορφο υπαίθριο χώρο στη φύση και την ονομασία του την πήρε λόγω της χαλκολιθικής εποχής που βρισκόταν ο οικισμός στη γύρω περιοχή.
Οι κληματαριές, το καταπράσινο φόντο και το γρασίδι είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση και απόλαυση μαζί με όλη την οικογένεια και παιχνίδι για τα παιδιά.
Λειτούργησε για λίγους μήνες τον περασμένο χρόνο, ενώ η επίσημη έναρξη λειτουργίας του θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαΐου.
''Το κλέφτικο ψήνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, τυλιγμένο και ψημένο με όλο το ζουμί του, μαζί με πατάτες. Σερβίρεται σε μεγάλες πιατέλες για share με την παρέα και οι μερίδες μας είναι αρκετά χορταστικές.
Περιλαμβάνει πουργούρι, συκωτάκι αρνίσιο, πατάτες του φούρνου και χωριάτικη σαλάτα.
Στο μενού μας θα βρείτε και κάποια πιάτα ημέρας, όπως κουπέπια, παστίτσιο και άλλα μαγειρευτά. Δουλεύουμε μόνο με κρατήσεις και η φιλοσοφία μας είναι να είμαστε κοντά στον πελάτη, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε και τον πιο απαιτητικό.
Αν για παράδειγμα ένας πελάτης μας ζητήσει ένα άλλο φαγητό, εμείς θα τον εξυπηρετήσουμε με κάθε τρόπο. Η ουσία είναι να έχεις άμεση επαφή με τον κόσμο και να βλέπεις τις ανάγκες του'', μας ανέφερε ο κύριος Χρήστος, που είναι και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.
Το κτήμα Χάλικινο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη έως Παρασκευή σερβίροντας οφτό κλέφτικο, ενώ από τον Αύγουστο θα λειτουργεί την Κυριακή μεσημέρι και θα σερβίρονται σούβλες, κοντοσούβλι και άλλα σπιτσία μαγειρευτά.
Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το ραβανί, που είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού!
(99 354858)Λέμπα, 8260, Πάφος Τετάρτη-Σάββατο: 20:00-00:00




Σχετικά
Οι 20 πιο πολυσυζητημένες νέες αφίξεις εστιατορίων το 2025
Ταβέρνες, fine dining εστιατόρια, κουζίνες μακρινές και ελληνικές, αυτά είναι όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Η τηλεμαγείρισσα και παρουσιάστρια της εκπομπής Χρυσωμαγειρέματα σου δίνει τη συνταγή της ημέρας
Στην Αγία Νάπα θα στηθεί Παραδοσιακό Γλέντι
Μια αυθεντική γιορτή γεμάτη μουσική, παράδοση και κυπριακή φιλοξενία από τον Λαογραφικό Όμιλο Αγίας Νάπας «Τουμπεζιά».
14 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς αλλά και την αργία των Θεοφανείων
11+2 υπέροχες βασιλόπιτες στα ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Oι καλύτεροι φούρνοι και ζαχαροπλαστεία για βασιλόπιτα-εγγύηση
Οι 12 πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις του Δεκέμβρη στην Κύπρο
Βγαίνουμε στα ολοκαίνουρια στέκια του νησιού, απολαμβάνουμε φαγητό και ποτό αλλά και διασκέδαση
Νέα άφιξη στη Λεμεσό: Το KaramΕΛΑ Street Food άνοιξε και ήδη συζητιέται
Οι προτάσεις για franchise στον επιχειρηματία Πόλυ Πολυχρονίου!
Φούρνοι Ζορπάς: Μοιράζoυν χαμόγελα και ελπίδα σε στέγες ηλικιωμένων
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υπάρχει» και της συνεργασίας με το ΠΣΣΕ θα προσφέρουν βασιλόπιτες
Το νέο luxury café που μόλις άνοιξε είναι φτιαγμένο για τους λάτρεις του specialty coffee
Χρυσές λεπτομέρειες, royal blue αισθητική και premium καφές σε έναν χώρο που ετοιμάζεται να γίνει το νέο Instagram hotspot της πόλης
30 γευστικές προτάσεις για γιορτινές εξόδους την περίοδο της Πρωτοχρονιάς στη Λευκωσία
Εστιατόρια, ταβέρνες και all-day στέκια για να υποδεχτείς το νέο έτος με καλό φαγητό, όμορφη ατμόσφαιρα και διάθεση για γιορτή
Πού θα φας έναν από τους πιο νόστιμους κυπριακούς μπουφέδες στο νησί
Φάγαμε παραδοσιακή κουζίνα στο σπιτικό της κ. Γιώτας και έχουμε να πούμε τα καλύτερα
Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια
Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι