Δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2014
Στις 27 Σεπτεμβρίου το Ινστιτούτο Κομφούκιος γιορτάζει τη 10η επέτειο από την ίδρυσή του και μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί του.
Η γιορτή θα έχει τη μορφή φεστιβάλ, ανοικτού για το κοινό, που θα περιλαμβάνει πολλές κινέζικες δραστηριότητες και φυσικά κινέζικο φαγητό. Στις δραστηριότητες, στις οποίες προσκαλούνται να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, ξεχωρίζουν ο χορός του λιονταριού, το τραγούδι, η καλλιγραφία, το tai chi και τα μαθήματα ζωγραφικής κινέζικων μασκών. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στην πλατεία του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Πανεπιστημιούπολη.
Τα Ινστιτούτα Κομφούκιος είναι μη κερδοσκοπικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί που έχουν καθιερωθεί με σκοπό την προαγωγή της κινεζικής γλώσσας και κουλτούρας ανά τον κόσμο. Κάθε Ινστιτούτο είναι συνέργεια μεταξύ ενός τοπικού Πανεπιστημίου και ενός οργανισμού στην Κίνα. Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ιδρύθηκε στις αρχές του 2014, και είναι απόρροια της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο Πεκίνο.
Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στην οικογένεια των 456 Ινστιτούτων Κομφούκιος και των 713 Τάξεων Κομφούκιος. Στις 27 Σεπτεμβρίου θα γιορτάζει ταυτόχρονα μαζί με 123 χώρες ανά τον κόσμο την καθιερωμένη μέρα εορτασμού της ίδρυσης του Ινστιτούτου με σκοπό πάντα την κατανόηση και προσέγγιση της κινεζικής κουλτούρας.
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Πανεπιστημιούπολη, Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά, Λευκωσία, 16.00. Είσοδος Ελεύθερη. Πληροφορίες: 22894305 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@ucy.ac.cy.
-
Πανεπιστήμιο Κύπρου
27 Σεπτεμβρίου 2014
Σχετικά

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στο νησί
Φτιάξαμε την ατζέντα με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Καφενές: Ιστορίες σε ασπρόμαυρα καρέ» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Οι Ιλιάνα Κουλαφέτη και Χρήστος Μιχάλαρος αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του