Τελευταία παράσταση για το «STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2021 συνεχίζει τις δράσεις του και μέσα στο 2022.  Έχοντας ενθουσιάσει 3000 μαθητές στις σχολικές παραστάσεις της τρέχουσας βδομάδας, η επιτυχημένη παραγωγή του Φεστιβάλ «STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο», από μια πολυβραβευμένη ομάδα δημιουργών, κλείνει τον κύκλο παραστάσεών της με μια τελευταία παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, το προσεχές Σάββατο 28 Μαίου 2022 στις 5μμ.  

Θέμα του έργου η φιλία ανάμεσα σε ένα κυνηγημένο από τον πόλεμο κορίτσι και σε ένα άγαλμα-στρατιώτη, υμνώντας την ειρήνη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και τη δύναμη της πραγματικής αγάπης.  Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος  και ο χορογράφος Παναγιώτης Τοφή  συνθέτουν από κοινού παρασυρόμενοι από την ιστορία που επινόησε ο στιχουργός Σταύρος Σταύρου  και, με όχημά τους την πρωτότυπη μουσική του κορυφαίου Έλληνα πιανίστα και συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου, δημιουργούν μια πανδαισία μουσικών, εικόνων και χρωμάτων.

Πρόκειται για μια παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών, που μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα κάθε εθνικότητας. Ο λόγος δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού η γλώσσα που χρησιμοποιείται στην παράσταση είναι φανταστική, που ο Σταύρος Σταύρου έχει επινοήσει ειδικά για την παράσταση.  

Υπόθεση
Ένα κορίτσι σε μια βάρκα ξεκινάει το ταξίδι του προς το άγνωστο, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου. Βρίσκει καταφύγιο σε μια άγνωστη χώρα και ξεκουράζεται σε ένα παγκάκι, κάτω από ένα άγαλμα-στρατιώτη. Πολύ σύντομα μια τρελή αποκάλυψη ανατρέπει τα πάντα: πρόκειται για ένα άγαλμα που έχει ζωή! Μπορεί άραγε ένα άγαλμα και ένα κορίτσι να γίνουν φίλοι παντοτινοί και να γυρίσουν μαζί τον κόσμο; Μπορεί το κορίτσι να μάθει στο άγαλμα πώς είναι να ζεις αληθινά και να το πείσει να αφήσει από το χέρι του για πάντα το σπαθί που κρατάει;

Η ταυτότητα της παράστασης 
Ιστορία-στίχοι: Σταύρος Σταύρου
Σκηνοθεσία-χορογραφία: Κώστας Σιλβέστρος- Παναγιώτης Τοφή
Μουσική σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου 
Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Σχεδιασμός προβολών: Άννα Φωτιάδου
Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης
Βοηθός σκηνοθέτη/φωνητική διδασκαλία: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου
Ερμηνεύουν: Αντρέας Κουτσόφτας , Χριστίνα Παπαδοπούλου , Άντονι Παπαμιχαήλ
Μουσικός επί σκηνής: Ανδρέας Μιχαλόπουλος

Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com και από τα καταστήματα STEPHANIS

Photo credit: Χρήστος Αβρααμίδης

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Gmap: 
ΣAΒ28 ΜAΙΟΣ
Λεωφόρος Μουσείου

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31