Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2014
Το Σαββατοκύριακο, 27 & 28 Σεπτεμβρίου η Λεμεσός γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού με σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν να αναδείξουν το πλούσιο και πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Στο πλαίσιο των εορτασμών, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού (ΕΤΑΛ), προσφέρει το Σάββατο, την ευκαιρία σε ξένους επισκέπτες να ξεναγηθούν δωρεάν στο Κέντρο Πόλης, στα Αγγλικά και Ρωσικά, σε ένα περίπατο που διαρκεί 90 λεπτά και προσφέρει μια γεύση από την ιστορία και παράδοση μας. Οι ξεναγήσεις αρχίζουν στις 9.30, 11.00 και 17.00 από το Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού.
Με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού, την ίδια μέρα το κοινό θα έχει ελεύθερη είσοδο στο Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο – Κέντρο Μελετών Λεμεσού και στο Θεατρικό Μουσείο.
Το βράδυ ο Δήμος Λεμεσού προγραμματίζει Μεσαιωνική Πανήγυρη με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Α’ Δημοτική Αγορά και στην πλατεία Α’ Δημοτικής Αγοράς από τις 18.00-22.00. Το κοινό θα ταξιδέψει στα χρόνια του Μεσαίωνα με Βασιλική πομπή, Μεσαιωνικούς χορούς και μουσική, επίδειξη ξιφασκίας, επίδειξη με φωτιές, εκδηλώσεις για παιδιά, βόλτες με γαϊδουράκια και άμαξα και παραδοσιακή αγορά.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων Κυπριακή Παραδοσιακή Εκδήλωση την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Γερμασόγειας, με Κυπριακούς χορούς και τραγούδια, χορευτική επίδειξη "Ποτήρια", "Δρεπάνι", "Τατσιά" και αναπαράσταση παραδοσιακού Κυπριακού Γάμου. Λαϊκοί τεχνίτες θα παρουσιάζουν τα έργα τους ενώ στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχει αγορά παραδοσιακών και χειροποίητων προϊόντων. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού με την υποστήριξη του ΚΟΤ και του Δήμου Γερμασόγειας.
Σχετικά
Παραδοσιακά παιχνίδια και δράση για μικρούς και μεγάλους στη Δρομολαξιά–Μενεού
Παιχνίδι, χαρά και Πάσχα στο Δημοτικό Στάδιο
Δευτέρα της Λαμπρής διασκεδάζουμε στην Τερσεφάνου
Ένα γιορτινό απόγευμα γεμάτο παιχνίδι, μουσική και παράδοση
Ξεφαντώματα στην πλατεία του χωριού τη Δευτέρα του Πάσχα
Μουσική, ποτό και ατελείωτη διασκέδαση στην καρδιά του χωριού
Ο Δήμος Λευκάρων γιορτάζει το Πάσχα με τόμπολα, σούβλα, παραδοσιακά παιχνίδια, χορό και μουσική
Γιορτινές μέρες γεμάτες μουσική, έθιμα και αυθεντικές εμπειρίες για όλους
Το Αλεθρικό γιορτάζει το Πάσχα με ένα πλούσιο και ζωντανό πρόγραμμα εκδηλώσεων
Η εκδήλωση πλαισιώνεται από παραδοσιακές γεύσεις και κεράσματα
Δευτέρα της Λαμπρής στη Λάγια για γλέντι και παραδοσιακά παιχνίδια
Παράδοση, γεύσεις και διασκέδαση για όλη την οικογένεια
Δευτέρα του Πάσχα στην Αλάμπρα για δωρεάν λουκουμάδες, παγωτό, χορό και μουσική
Ένα απόγευμα γεμάτο μουσική, χορό, τραγούδια και παραδοσιακά παιχνίδια, σε ένα γιορτινό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους
Έρχεται το «Αβκορίτικον Αντάμωμα» τη Δευτέρα του Πάσχα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αυγόρου
Μια γιορτή αφιερωμένη στην παράδοση, τη μουσική και τον χορό
Πασχαλινές εκδηλώσεις στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας
Παράδοση, συμμετοχή και γιορτινή διάθεση για όλη την κοινότητα
Το Πάσχα και η Ανάσταση στο όμορφο Φοινί είναι διαφορετικά
Παραδοσιακά παιχνίδια, μουσική, φλαούνες, ζιβανία και κρασί
Πάσχα στον Δήμο Ιεροκηπίας με έθιμα των ημερών και συναυλία με τους Άντρη Καραντών και Μιχάλη Χατζήμιχαηλ
Μέρες γεμάτες παράδοση, χαρά και γιορτινή ατμόσφαιρα για όλους