Things to Do , Εκδηλώσεις

Γνώρισε το κολοκάσι [βραδιά γευσιγνωσίας]

Ο Δήμος Σωτήρας, με την ευκαιρία των 40χρονων του Φεστιβάλ Κολοκασιού, διοργανώνει το Σάββατο μια διαφορετική εκδήλωση, με στόχο να αναδείξει το κολοκάσι ως γευστικό προϊόν

Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας, εορτάζοντας τα 40 χρόνια Φεστιβάλ Κολοκασιού, αποφάσισε να διοργανώσει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, μια Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού στο παραλιακό εστιατόριο του Δήμου, Nissaki Ayia Thekla Beach Bar & Restaurant στην Αγία Θέκλα. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το τοπικό έδεσμα σε gourmet συνταγές και όχι μόνο.

 

Το φεστιβάλ
O Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου με την καθοδήγηση του Προέδρου του, Executive Chef του Ξενοδοχείου Four Seasons, κ. Πανίκου Χατζηττοφή, θα μας παρουσιάσει ζωντανά διάφορες εκδοχές για εναλλακτικές συνταγές κολοκασιού, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τις δοκιμάζει. Την εκδήλωση θα ενισχύσουν με την παρουσία τους και η Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών της Ξενοδοχειακής Σχολής. Τις δικές του εναλλακτικές συνταγές θα παρουσιάσει και ο Executive Chef του Sunrise Hotel, κ. Αντώνης Αττούνης, ο οποίος κατάγεται από τη Σωτήρα.


Και με πιστοποιητικό
Ο στόχος της εκδήλωσης είναι πολύπλευρος, καθώς αποσκοπεί πρωτίστως στη γνωριμία ντόπιων και ξένων επισκεπτών με το λαχανικό "σήμα κατατεθέν" της Σωτήρας, για το οποίο αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση και έγκριση του φακέλου που έχει υποβληθεί για Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης ως "Κολοκάσι Σωτήρας" και "Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας". Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί το περαιτέρω έναυσμα στους παραγωγούς του κολοκασιού για επικέντρωση στο προϊόν και η παράλληλη ενθάρρυνση των εστιατορίων της Κύπρου να εντάξουν στα πιάτα τους ένα από τα πιο γευστικά εδέσματα, το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί με αμέτρητους τρόπους.

 

Στη Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού που θα είναι ανοικτή για το κοινό, θα στηθούν επίσςη διάφορα περίπτερα, τα οποία θα παρουσιάζουν την τοπική μας παράδοση και πολιτισμό, όπως παραδοσιακά επαγγέλματα, άλλα παραδοσιακά εδέσματα, ενώ παράλληλα θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Η ιστορία του φεστιβάλ
Φέτος συμπληρώνονται 41 χρόνια από το πρώτο Φεστιβάλ Κολοκασιού το οποίο διοργάνωσε για πρώτη φορά το Σωματείο του Ονήσιλου Σωτήρας το 1973. Με το Φεστιβάλ Κολοκασιού επιδιώκεται η προώθηση και η προβολή του κολοκασιού ως το τοπικό προϊόν της Σωτήρας, αλλά και η μετάδοση και διάδοση της αγάπης για το μοναδικό αυτό έδεσμα. Από την περσινή χρονιά, μέσω και της συνεργασίας των κολοκασοπαραγωγών με τον Δήμο Σωτήρας, πήραν σάρκα και οστά οι πολύχρονες προσπάθειες κατάθεσης του φακέλου του κολοκασιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Προϊόν με Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης. Παράλληλα, επιδιώκεται η ένταξη του κολοκασιού στους καταλόγους όλων των εστιατορίων, αρχικά στη Σωτήρας και εν συνεχεία σε ολόκληρη την Κύπρο.

 

Η εκδήλωση θα αρχίζει στις 19.00. Είσοδος ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 23821416.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close