Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2014
Παρόλο που είναι Τρίτη, εμείς θα βγούμε και θα διασκεδάσουμε στις πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με αφορμή -πιθανότατα- την αργία της Τετάρτης 1ης Οκτωβρίου.
Τέχνη για την Αγάπη Πρόκειται για μια φιλανθρωπική εκδήλωση την οποία διοργανώνει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην οικία της δημιουργού Μύριαμ Σώσειλου (Αλέξανδρου Παπάγου 14, Στρόβολος, 18.00-21.00), θα εκτίθενται τα βραβευμένα κοσμήματα της συλλογής της, Myriam SOS (www.sos-jewellery.co.uk), με σκοπό την οικονομική στήριξη του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος. Συμμετέχει η Πηνελόπη Λοϊζίδου με τις χειροποίητες δημιουργίες της ON FOOT (www.onfootdesigns.net) υποδήματα και τσάντες. Όλα τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις και τα εισιτήρια εισόδου θα δοθούν στο Ίδρυμα. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Υγείας κ. Φίλιππου Πατσαλή. Παρουσιάζει η Κρίστη Παπαδοπούλου. Για πληροφορίες στα τηλ:. 22210858, 22772700, 99677605.
Το Χρονικό της Κύπρου του Λεόντιου Μαχαιρά Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΘΕΠΑΚ) παρουσιάζει θεατρική παράσταση Εξηγήσεις Λογοτεχνίας και Δραματικής Τέχνης: " Το Χρονικό της Κύπρου του Λέοντιου Μαχαιρά". Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή-σκηνοθεσία: Mιχάλη Πιερή, μουσική: Aντώνη Ξυλούρη-Ψαραντώνη, στίοχυς τραγουδιών: Mιχάλη Πιερή και μελοποίηση τραγουδιών: Eυαγόρα Kαραγιώργη. Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, Λευκωσία, 19.30, είσοδος ελεύθερη.
Η βασιλοπούλλα τζ' οι μάισσες Το κυπριακό λαϊκό παραμύθι, παρουσιάζεται σε μια ευφάνταστη χορο-θεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιολάντας Χριστοδούλου και χορογραφία Χλόης Μελίδου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια. Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20.30, €10 & €5, πληρ. 70007705.
Nani Bregvadze Με εκατοντάδες εμφανίσεις σε μεγάλα θέατρα σ΄ όλο τον κόσμο, η βραβευμένη ηθοποιός και τραγουδίστρια παραμένει μια ξεχωριστή για τη φινέτσα και τις ιδιαίτερες αποχρώσεις ερμηνεύτρια. Στο πρόγραμμά της, που θαπαρουσάσει στη Λεμεσό και περιλαμβάνει τραγούδια από τη Γεωργία και τη Ρωσία, την συνοδεύουν η κόρη της Eka Mamaladze και η εγγονή της Natalia Kutateladze επίσης τραγουδίστριες. Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €20 & €15, πληρ. 77777745.
Θάνος Μικρούτσικος & Ρίτα Αντωνοπούλου Οι δυο τραγουδοποιοί θα βρεθούν μαζί στη Μικρή Σαλαμίνα, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης του ΠΑΣΥΚΑΦ "Μαζί στη ζωή". Οι δυο τους ενώνουν τις καρδιές και το ταμπεραμέντο τους και αφηγούνται τις πιο δυνατές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής τραγουδοποιίας. Υπενθυμίζουν το επίκαιρο πολιτικό τραγούδι, ανατρέχουν στους μεγάλους ποιητές και ζωντανεύουν με σεβασμό το γνήσιο λαϊκό τραγούδι. Μαζί τους και ο μουσικός Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά. Πάρκο Γλυπτικής Φίλιππου Γιαπάνη "Μικρή Σαλαμίνα, Φασούλα, Λεμεσός, 20.30, €25. Πληρ. 25747750.
Τρίο για πιάνο, βιολί και τσέλο Το Ledra Music Soloists εγκαινάζει τη νέα σεζόν 2014-15 με μια εξαιρετικά ευχάριστη και συναρπαστική συναυλία με έργα για πιάνο, βιολί και τσέλο με τους Νικόλα Κωσταντίνου, Nikos Pittas και Brice Catherin. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει από τον Haydn: Piano Trio in C, Hob.XV:27, τον Beethoven: Piano Trio in D, Op. 70/1 και τον Ravel: Piano Trio. Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30, €15 & €10, πληρ. 22352355 & Email: info@ledramusic.org.
Μαρία Έλενα Κυριάκου Η Κύπρια που αναδείχθηκε από το σόου μουσικών ταλέντων "The Voice" συμμετεχει σε μια συναυλία ενάντια στις εξαρτήσεις την οποία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας. Ammos Beach bar, παραλία Μακένζι, Λάρνακα, 21.00, €10, πληρ. 96324207.
Γιώργος Μαζωνάκης Το φετινό Closing Party του Breeze Summer Club θα είναι παρέα με τον Γιώργο Μαζωνάκη, ο οποίος μας λέει ότι "Έχει περάσει και χειρότερα", Εσύ φεύγοντας αποκλείεται να το πεις. Breeze Summer, Γερμασόγεια, Λεμεσός, 22.00. Πληρ. 70005868.
Νίκος Ζωιδάκης Ο γνωστός Κρητικός λυράρης θα μας ταξιδέψει με τη φωνή και τη λύρα του σε Κρήτη μεριά. Καλλιπόλεως 4, Λευκωσία, 22.00, €25 Open Bar & €35 Μεζέ & Open Bar. Πληρ. 70000023.
Onirama Ο Θοδωρής Μαραντίνης και η παρέα του, θα θα παρουσιάσουν ζωντανά στη Λάρνακα τραγούδια από πλούσιο μουσικό παρόν αλλά και παρελθόν τους, σε μια συναυλία που διοργανώνουν από κοινού το Club Venue και η Glamour Prive Parties. Venue club, Λάρνακα, 22.00. Πληρ. 70006760.
Κίτρινα Ποδήλατα Το ελληνικό μουσικό συγκρότημα επιστρέφει στην Κύπρο για δύο ζωντανές εμφανίσεις, με ένα πρόγραμμα φτιαγμένο με τραγούδια από την μέχρι σήμερα πορεία τους. Ravens Music Hall, Λεμεσός, 22.30, €10 (με το πρώτο ποτό), πληρ. 99614100.
Χρήστος Μενιδιάτης & Πωλίνα Χριστοδούλου Ο σύγχρονος λαϊκός Ελλαδίτης τραγουδιστής, λίγο πριν αρχίσει τις εμφανίσεις του στο αθηναϊκό VOX στο Γκάζι, μαζί με τον Γιώργο Γιαννιά και τη Στέλλα Καλλή, έρχεται στην Κύπρο για μια εμφάνιση με όλες τις παλαιότερες και πιο πρόσφατές του επιτυχίες. Στο πλευρό του θα βρίσκεται και η συμπατριώτισσά μας Πωλίνα Χριστοδούλου. Plane Be, Λευκωσία, 22.00, πληρ. 96373037.
Σταμάτης Γονίδης Ο Ελλαδίτης καλλιτέχνης που το χειμώνα θα εμφανίζεται μαζί με τον Χρήσρο Χολίδη στο Frangelico upper class της Αθήνας, έρχεται στη Λάρνακα για μια εμφάνιση στο Acropolis Palace, γεμάτη μεγάλες επιτυχίες, κλασικές αλλά και πιο πρόσφατες. Acropolis Palace, Λάρνακα, 23.00, πληρ. 97708090.
Prospectus Η κυπριακή 7μελής μπάντα που διασκεδάζει τα βράδια μας στο Red στη Λευκωσία, μετακομίζει για ένα βράδυ στη Λάρνακα για μία εμφάνιση. Savino Live, Λάρνακα, 22.00, €10, πληρ. 99860304 & 99426011.
Σχετικά

MoonWalk 2025: Eclipse Edition - Όλα όσα θα ζήσουμε φέτος στην μαγευτική διαδρομή του Πρωταρά
Το πιο ρομαντικό μουσικό και καλλιτεχνικό ραντεβού του νησιού επιστρέφει!

City of Dreams Mediterranean: Αυλαία για το Wet Glam με σούπερ σταρς και το Σεπτέμβριο
Η μοναδική καλοκαιρινή σειρά εκδηλώσεων Wet Glam - Summer Poolside Series φτάνει σε ένα λαμπερό φινάλε

To Φεστιβάλ Αξιοθέας επιστρέφει με ένα πλούσιο φθινοπωρινό πρόγραμμα
Με 16 επιλεγμένες παραγωγές - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η Μπιενάλε Λάρνακας 2025 φιλοξενεί δύο καλλιτέχνες διεθνούς φήμης: Την Ann Tarantino και τον Steve Messam
Πρόκειται για δύο καλλιτέχνες με διεθνή παρουσία στη σύγχρονη τέχνη

Παραδοσιακή σύναξη για σουβλάκι, παλουζέ, μουσική και καλή παρέα
Μία γιορτινή βραδιά για μικρούς και μεγάλους

Ένας φαντασμαγορικός υποθαλάσσιος κόσμος θα ζωντανέψει στο Kolla Culture Factory
Ένα πρωτότυπο πολιτιστικό happening που συνδυάζει τέχνη, μουσική, γεύσεις και διαδραστικές εμπειρίες

11 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Η τελευταία βδομάδα του Αυγούστου έφτασε

Ετοιμάσου για μία αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη αγορά στη Λεμεσό
Μια δωρεάν εκδήλωση που προάγει τη βιωσιμότητα, με στόχο την προώθηση ηθικών προϊόντων, τοπικών βρώσιμων αγαθών και χειροποίητων δημιουργιών

28 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Οι παγκοσμίου φήμης Chippendales που «ανάβουν» την Ευρώπη κάνουν μία στάση στην Κύπρο
Μια νύχτα γεμάτη ενέργεια, πάθος και αξέχαστη διασκέδαση

Δωρεάν εργαστήρια συγγραφής σεναρίου από τον Σταύρο Παμπαλή
Τα εργαστήρια διοργανώνονται από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας

Μέρες κεραμικής τέχνης και πηλού στην Αγία Νάπα
Ένα ακόμη σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Σεπτέμβριο