Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2014
Συγκεκριμένα, στις 11 και 12 Οκτωβρίου, η Κυπερούντα, το μεγαλύτερο ορεινό χωριό κι ένα από τα ψηλότερα χωριά της Κύπρου, διοργανώνει και φέτος το "Φεστιβάλ Μήλου".
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού, από τις 10 το πρωί με έκθεση ποικιλιών μήλου κυπριακής καλλιέργειας καθώς και έκθεση φωτογραφίας με θέμα το μήλο.
Θα υπάρχει επίσης έκθεση παραδοσιακών και σύγχρονων εργαλείων καλλιέργειας μήλων αλλά και λαϊκή αγορά με μήλα και αχλαδόμηλα, μια εξαιρετική ποικιλία της Κυπέρουντας που αξίζει να δοκιμάσετε.
Θα ακολουθήσει η παρασκευή ππαλουζέ από χυμό μήλου και η παρουσίαση εδεσμάτων με κύριο συστατικό το ξακουστό φρούτο της περιοχής. Επίσης θα παρουσιαστούν άλλα εδέσματα και ποτά που μπορούν να παρασκευαστούν από τα μήλα αλλά και απόσταξη ζιβανίας από μήλα.
Στο χώρο του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί και καλλιτεχνικό πρόγραμμα (15.00-18.00 για το Σάββατο και από τις 11 για την Κυριακή), ενώ μεταξύ άλλων, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί και μια διάλεξη με θέμα τη διατροφική αξία του μήλου. Επίσης, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με θέμα "Τα μήλα της Κύπερουντας στο Mediterranean bartending", στο καινούργιο ξενοδοχείο του χωριού Λιβαδειά (12.00-12.45).
Μεταφορά από και προς
Η ΕΤΑΠ Τροόδους παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς με κόστος 5 ευρώ ανά άτομο. Τα λεωφορεία ξεκινούν στις 12/10 από τον ΚΟΤ Γερμασόγειας (Λεμεσός), στις 11.30, και επιστρέφουν στις 19.00. Από το Κέντρο Χειροτεχνίας (Λευκωσία), αναχωρούν στις 11.30, με επιστροφή στις 19.00.
Για προκρατήσεις 25323211 & 22674264.
Σχετικά

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του

Το πιο νεανικό beach party επιστρέφει για 2η χρονιά!
Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πάνω στην χρυσή άμμο
Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Κατακλυσμού στον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας σας προσκαλεί να διασκεδάσετε στο τριήμερο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού, από τις 6 μέχρι και τις 8 Ιουνίου 2025


14 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Ο Ιούνης φέρνει αγαπημένους καλλιτέχνες, φεστιβάλ, θέατρο και γέλιο

Η αγαπημένη τετράδα του κυπριακού stand-up comedy επιστρέφει
Με μία από τις τέσσερις παραστάσεις να είναι ήδη sold out