Δημοσιεύτηκε στις 08 Οκτωβρίου 2014
Για πρώτη φορά, δύο Λέσχες Κλασικού Αυτοκινήτου απο την Ελληνο-Κυπριακή και Τουρκο-Κυπριακή κοινότητα, διοργανώνουν δικοινοτική έκθεση κλασικού αυτοκινήτου, το “Cyprus Classic Car Festival”.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 12 Οκτωβρίου απο τις 11:00-17:00 στην Τάφρο Μούλα (γήπεδο ποδοσφαίρου Cetinkaya) στη Νεκρή Ζώνη απέναντι από το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλλας υπο την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) και του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου (KTTO). Το Σπίτι της Συνεργασίας είναι συνδιοργανωτής και υποστηρικτής. Ο κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης και ο κ. Μεχμέτ Χαρμαντσί είναι επίσης υποστηρικτές.
Η έκθεση αναμένεται να φιλόξενήσει πέραν των 200 κλασικών αυτοκινήτων και απο τις δύο κοινότητες και θα είναι ανοικτή δωρεάν στο κοινό. Θα περιλαμβάνει επίσης ψήφο του κοινού για το διαγωνισμό "Το Καλύτερο Αυτοκίνητο της Έκθεσης", μουσική, δραστηριότητες για παιδιά και φαγητό και ποτό σε πολύ καλές τιμές.
Οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει να υποστηρίξουν δύο φιλανθρωπικούς οργανισμούς που βοηθούν παιδιά με ανάγκες: Το “Hope for Children” UNCRC Policy Centre και το “SOS Children’s Village”. Οι συμμετέχοντες και το ευρύ κοινό που θα επισκεφθεί την έκθεση θα κληθεί να συνεισφέρει εθελοντικά στους δύο αυτούς οργανισμούς.
Η Τελετή Βράβευσης για τους νικητές του διαγωνισμού του κοινού θα γίνει στις 16:00 της ημέρας της εκδήλωσης για να εορταστεί αυτή η ξεχωριστή πρωτοβουλία και για να δοθούν τα κύπελλα.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές παρακαλούμε επικοινωνήστε: με τη Γραμματέα της Λέσχης Περιήγησης Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου, Πωλίνα Λοϊζου, στο τηλ. 99529325.
Το πιο πάνω ήταν η αρχική ανακοίνωση, πριν φτάσει σήμερα το πιο κάτω κείμενο από την Οργανωτική Επιτροπή:
Η Οργανωτική Επιτροπή του ‘Φεστιβάλ Κλασικού Αυτοκινήτου Κύπρου’ με λύπη ανακοινώνει την αναβολή της εκδήλωσης, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 11:00 πμ – 5:00 μ.μ. στην νεκρή ζώνη παρά το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία.
Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω των ανησυχιών που εκφράστηκαν από πολλούς ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων που θα συμμετείχαν στην εκδήλωση καθώς και μέλη του κοινού, σχετικά με το κλίμα αυτής της περιόδου, το οποίο θα επηρέαζε αρνητικά την επιτυχή διοργάνωση του Φεστιβάλ.
Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει την εκδήλωση μέχρις ότου οι εξελίξεις επιτρέψουν σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αισθάνονται αρκετά άνετα, ότι το Φεστιβάλ θα επιτύχει τους στόχους του, σε μια ατμόσφαιρα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης, από ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον συνδιοργανωτή μας το ‘Σπίτι της Συνεργασίας’, τους υποστηρικτές μας, το ‘Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ)’ και το ‘Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο (KTTO)’, καθώς και τους κους Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και Μεχμέτ Χαρμαντσί. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλες τις εταιρείες που δεσμεύτηκαν για να παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης για την εκδήλωση.
Θα θέλαμε, τέλος, να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για τις εξελίξεις προς τις δύο οργανώσεις που αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε, το "Hope for Children" UNCRC Policy Center και το «SOS Children’s Village» και να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για υποστήριξη των σκοπών τους με την νέα ημερομηνία της εκδήλωσης.
Απο την Οργανωτική Επιτροπή
Σχετικά
Αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Ελένη Ξένου εμπνέεται από τα ίχνη και τις γραμμές
Σε έναν καινούριο υπέροχο χώρο στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πάχνα, ανακοίνωσε ημερομηνίες
Όλα όσα ετοιμάζει το χωριό της Λεμεσού
Το Κοιλάνι μεταμορφώνεται φέτος σε ένα «Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό»
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το Όμοδος ανακοίνωσε τριήμερο Christmas Market
Τριήμερο με άρωμα Χριστουγέννων στο Όμοδος!
Winter Wonderland by Hadjikostas: Το πιο μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό της χρονιάς θα στηθεί στην ορεινή Λευκωσία!
Ζήστε τη μαγεία των γιορτών στο ειδυλλιακό Κτήμα Χατζηκώστα, στην περιοχή Ευρύχου της επαρχίας Λευκωσίας
Στη Λεμεσό... θέλουν να κάνουν την πόλη τους καλύτερη
Εξ ου και την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου διοργανώνουν την Ημερίδα «Κοινωνία για όλους σε μια πόλη για όλους»
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παραδοσιακού Χορού θα γίνει στην Κύπρο τον Νοέμβριο
Θέμα του «Ο Παραδοσιακός Χορός στην Επιστημονική Σφαίρα του 21ου Αιώνα»
53 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από φεστιβάλ και συναυλίες μέχρι θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και αποδράσεις στη φύση
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μεγαλύτερη γιορτή του αυτοκινήτου στην Κύπρο
Το 20ό Boyz Stuff Show επιστρέφει και φέτος. Μαζί η 5η Έκθεση Μοτοσικλέτας και η 15η Έκθεση Κλασικού & Σπορ Αυτοκινήτου
Επιστρέφει το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, για καλό σκοπό!
Με νέα και μεταχειρισμένα βιβλία από 1-5 ευρώ
Γιορτή του Αγίου Δημητρίου με ζιβανία και παλουζέ
Παράδοση, μουσική και χαρά στην καρδιά του χωριού