Things to Do , Εκδηλώσεις

Κλείσε στο φακό σου... [φωτογραφικός διαγωνισμός]

Ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους νέους της Κύπρου ηλικίας 15 έως 25 ετών σε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας

Δημοσιεύτηκε στις 06 Νοεμβρίου 2014

Η έκθεση φωτογραφίας «Having their say» θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σπιτιού της Συνεργασίας. Για να γίνει όμως αυτό, θα χρειαστεί να πάρεις τη δική σου φωτογραφική μηχανή και να καταγράψεις στιγμές από τη ζωή και την καθημερινότητά σου.
 

Αν ανήκεις στο ηλικιακό γκρουπ 15-25 κι αγαπάς τη φωτογραφία, ο διαδικτυακός διαγωνισμός "Having their say" πιθανόν να σε αφορά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Νορβηγικής Πρεσβείας σε συνεργασία με το Σπίτι της Συνεργασίας, που σκοπό έχει να συνθέσει ένα φωτογραφικό μωσαϊκό που να τεκμηριώνει τη ζωή και τις προοπτικές των νέων Ευρωπαίων.

 

Η έκθεση
Η Έκθεση γεννήθηκε στα πλαίσια του project «SEA CHANGE» [http://projectseachange.photoshelter.com/] το οποίο ξεκίνησε το 2012 με τη χρηματοδότηση των ΕΕΑ και Norway Grants, αναθέτοντας σε διακεκριμένους φωτογράφους από την Τσεχία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα να καταγράψουν μέσω της  φωτογραφίας στιγμές της νεολαίας των χωρών τους, δημιουργώντας ένα μοναδικό καμβά ιστοριών ικανών να αναδείξουν την προοπτική των επίκαιρων κοινωνικών προκλήσεων της Ευρώπης.

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και την συνεργασία με το Thessaloniki European Youth Capital 2014 υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το εγχείρημα HAVING THEIR SAY ταξιδεύει προς την Κύπρο, προκειμένου να εμπλουτίσει τον εν εξελίξει φωτογραφικό καμβά, με ένα νέο εγχείρημα κοινωνικής συνύπαρξης, σε μια περίοδο όπου οι νέοι στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν μεγάλη αβεβαιότητα και διάφορες προκλήσεις, μαζί με τις ευκαιρίες που προκύπτουν.

 

Στόχος της έκθεσης
Η έκθεση αποτελεί ένα εν εξελίξει έργο φωτογραφικής καταγραφής, ένα οπτικό σημειωματάριο με τα κοινά όνειρα και τις αγωνίες; τις κοινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τα δικαιώματα άλλα και τις κοινές αξίες, την επιθυμία τους για μια ενιαία "γλώσσα" η οποία δεν διαχωρίζει, άλλα συντείνει στην ανάπτυξη των σχέσεων. Για την Κύπρο το HAVING THEIR SAY έχει ως στόχο την διεύρυνση του Διακοινοτικού Διαλόγου, την άμεση επικοινωνία άλλα και τη συνεργασία ανθρώπων από διαφορετικά πολιτιστικά υποβοήθα, διαφορετικών θρησκευτικών και γλωσσικών εθνικοτήτων. Μια προσπάθεια παραγωγής μιας νέας οπτικής αφήγησης ένα κοινό «λέγειν».

 

Ο διαδικτυακός διαγωνισμός φωτογραφίας, θα είναι ενεργός από τις 10 Νοέμβριου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.  Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν μέχρι φωτογραφίες στο email: havingtheirsay@gmail.com  με όνομα / επώνυμο / ηλικία / στοιχεία επικοινωνίας & μία φράση που θα αντιπροσωπεύει την εικόνα τους.

 

Διακεκριμένοι φωτογράφοι και ακαδημαϊκοί  θα αξιολογήσουν το σύνολο των φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες των Νέων Κύπριων στο σύνολό τους θα εκτυπωθούν και θα συνθέσουν μέσα στον εκθεσιακό χώρο του Σπιτιού της Συνεργασίας ένα ομαδικό, πολύχρωμο έργο [το δικό τους έργο] που θα συνυπάρχει σε «ζωντανό διάλογο» με τις φωτογραφίες από τα υπόλοιπα κράτη.

Στις 15 Φεβρουαρίου  2015 στην τελετή λήξης της έκθεσης  θα απονεμηθούν σε δυο νέους υποτροφίες στους τομείς της φωτογραφίας και των εικαστικών τεχνών.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close