6-23 December 2014
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

"Εικόνες της Καθημερινότητας – Εικόνες της Τέχνης"

Έκθεση ζωγραφική της Ελένης Μελή

Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2014

Στην έκθεση παρουσιάζονται δύο μεγάλες ενότητες:

Η πρώτη ενότητα με τίτλο "Εικόνες της Καθημερινότητας – Εικόνες της Τέχνης" και με 20 έργα, αποτελείται απο τις εξής υποενότητες:

  • Καρουσέλ (Carousel) – Τρίπτυχο
  • Άνεμος και Βροχή (Wind and Rain) – Τρίπτυχο
  • Παιδιά και Χαρταετοί (Kids and Kites) – Τρίπτυχο
  • Παιδιά και Μπαλόνια (Kids and Balloons) – Τρίπτυχο
  • Άλματα (Jumps) – Τρίπτυχο
  • Σαπουνόφουσκες (Bubbles)
  • Παιδια στο Πάρκο (Kids at the Park) – Ενωμένο Τρίπτυχο
  • Άλματα (Jumps) – Ενωμένο Τρίπτυχο

Η δεύτερη ενότητα με τίτλο: "Ψηφιδωτά εμπνευσμένα από την Παλιά Λευκωσία", αποτελείται απο 8 έργα με συνδυασμους μοτίβων απο την Παλιά Λευκωσία και αφηρημένους σχηματισμούς σε μοναδικές συνθέσεις.

Η Ελένη Μελή σπούδασε Art and Art Education στην Αμερική. Πήρε το Β.Α. degree (Bachelor of Arts in Art and Art Education) από το Westfield State College, Westfield, Massachusetts, U.S.A., το M.A.T. (Master of Arts in Teaching) from the University of Massachusetts, Amherst, Massachusetts, U.S.A. (Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στην Αμερική) και το PhD in “Teacher Development and Educational Change” από το University of London. Μετά τις σπουδές της στην Αμερική, είχε διδάξει στο “Art Department” του George Walter Vincent Smith Art Museum in Springfield, Massachusetts.

Έχει διατελέσει καθηγήτρια Τέχνης και Βοηθός Διευθύντρια σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης από το 1979. Σήμερα είναι Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης στην Διευθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΠ. Έχει συγγράψει βοηθήματα στη διδασκαλία της Τέχνης για τους καθηγητές Τέχνης της Μέσης Εκπαίδευσης, έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια, σε σεμινάρια για τη διδασκαλία της Τέχνης και συμμετείχε σε επιτροπές ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων για την Τέχνη στη Μέση Εκπαίδευση.  Έχει διδάξει στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το μάθημα: "Διδακτική της Τέχνης" στα πλαίσια της Προϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών, όπως επίσης και Αισθητική Εκτίμηση Έργων Τέχνης σε ενήλικες στα Επιμορφωτικά μαθήματα του ΥΠΠ.  Έχει στο ενεργητικό της πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Αμερική και στην Κύπρο. Έργα της βρίσκονται σε συλλογές στην Αμερική (Maliotis Cultural Center in Boston), Αγγλία, Ελλάδα και Κύπρο (2 έργα στην κρατική συλλογή του ΥΠΠ και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές). 

Η έκθεση σκοπό έχει να παρουσιάσει δημιουργία, να επικοινωνήσει, να ευχαριστήσει, να ενθουσιάσει αλλά και ταυτόχρονα να προβληματίσει μέσα από την ανακάλυψη. Δεν προσφέρει απλά ένα οπτικό αποτέλεσμα.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close