Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2014
Στην έκθεση παρουσιάζονται δύο μεγάλες ενότητες:
Η πρώτη ενότητα με τίτλο "Εικόνες της Καθημερινότητας – Εικόνες της Τέχνης" και με 20 έργα, αποτελείται απο τις εξής υποενότητες:
- Καρουσέλ (Carousel) – Τρίπτυχο
- Άνεμος και Βροχή (Wind and Rain) – Τρίπτυχο
- Παιδιά και Χαρταετοί (Kids and Kites) – Τρίπτυχο
- Παιδιά και Μπαλόνια (Kids and Balloons) – Τρίπτυχο
- Άλματα (Jumps) – Τρίπτυχο
- Σαπουνόφουσκες (Bubbles)
- Παιδια στο Πάρκο (Kids at the Park) – Ενωμένο Τρίπτυχο
- Άλματα (Jumps) – Ενωμένο Τρίπτυχο
Η δεύτερη ενότητα με τίτλο: "Ψηφιδωτά εμπνευσμένα από την Παλιά Λευκωσία", αποτελείται απο 8 έργα με συνδυασμους μοτίβων απο την Παλιά Λευκωσία και αφηρημένους σχηματισμούς σε μοναδικές συνθέσεις.
Η Ελένη Μελή σπούδασε Art and Art Education στην Αμερική. Πήρε το Β.Α. degree (Bachelor of Arts in Art and Art Education) από το Westfield State College, Westfield, Massachusetts, U.S.A., το M.A.T. (Master of Arts in Teaching) from the University of Massachusetts, Amherst, Massachusetts, U.S.A. (Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στην Αμερική) και το PhD in “Teacher Development and Educational Change” από το University of London. Μετά τις σπουδές της στην Αμερική, είχε διδάξει στο “Art Department” του George Walter Vincent Smith Art Museum in Springfield, Massachusetts.
Έχει διατελέσει καθηγήτρια Τέχνης και Βοηθός Διευθύντρια σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης από το 1979. Σήμερα είναι Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης στην Διευθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΠ. Έχει συγγράψει βοηθήματα στη διδασκαλία της Τέχνης για τους καθηγητές Τέχνης της Μέσης Εκπαίδευσης, έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια, σε σεμινάρια για τη διδασκαλία της Τέχνης και συμμετείχε σε επιτροπές ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων για την Τέχνη στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει διδάξει στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το μάθημα: "Διδακτική της Τέχνης" στα πλαίσια της Προϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών, όπως επίσης και Αισθητική Εκτίμηση Έργων Τέχνης σε ενήλικες στα Επιμορφωτικά μαθήματα του ΥΠΠ. Έχει στο ενεργητικό της πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Αμερική και στην Κύπρο. Έργα της βρίσκονται σε συλλογές στην Αμερική (Maliotis Cultural Center in Boston), Αγγλία, Ελλάδα και Κύπρο (2 έργα στην κρατική συλλογή του ΥΠΠ και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές).
Η έκθεση σκοπό έχει να παρουσιάσει δημιουργία, να επικοινωνήσει, να ευχαριστήσει, να ενθουσιάσει αλλά και ταυτόχρονα να προβληματίσει μέσα από την ανακάλυψη. Δεν προσφέρει απλά ένα οπτικό αποτέλεσμα.
-
Αιγαία Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
06 Δεκεμβρίου - 23 Δεκεμβρίου 2014
Σχετικά

«Crafting Continuity»: H 3ήμερη δικοινοτική έκθεση που φέρνει κοντά Κύπριους σχεδιαστές και δεξιοτέχνες τεχνίτες
Η έκθεση φέρνει κοντά νέους Κύπριους σχεδιαστές και δεξιοτέχνες τεχνίτες από όλη την Κύπρο και τη διασπορά, ενωμένους από ένα κοινό πάθος για τη διατήρηση και επανερμηνεία παραδοσιακών τεχνικών

“Ίχνη Αναμνήσεων”: Έκθεση ζωγραφικής της Λάρας Βενιαμίν
Η Λάρα Σόφι Βενιαμίν παρουσιάζει την 3η ατομική της έκθεση στην γκαλερύ Αποκάλυψη στη Λευκωσία

«Διάφανη Γλυπτική»: Μία ιδιαίτερη έκθεση με γλυπτά από χυτό γυαλί
Ο υαλουργός Σταύρος Κοφτερός στην τέταρτη ατομική του έκθεση συνεργάζεται με τον γιο του, Γιάννη Κοφτερό, καλλιτέχνη και σχεδιαστή!

Η 4η Μπιενάλε Λάρνακας 2025 ανεβάζει αυλαία στη μεγαλύτερη διοργάνωσή της μέχρι σήμερα
Έξι εβδομάδες με εκθέσεις, παραστάσεις και εργαστήρια θα μεταμορφώσουν τη Λάρνακα σε πολιτιστικό κέντρο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Λευτέρη Οικονόμου εγκαινιάζει την ερευνητική έκθεση «1975-1989, Λευκωσία: ΓΚΑΛΕΡΙ, vol. II»
Η αναδρομή αυτή συγκεντρώνει αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, βίντεο και προφορικές μαρτυρίες γκαλεριστριών

Η τέχνη συναντά την προσφορά: Οι Έφη Κκολού και Ανθέμιδα Μελιφρονίδου στηρίζουν το Telethon
Έκθεση Ζωγραφικής “Μέσα από τα δικά μου μάτια”

Διαπλεκόμενες Συνδέσεις: Έκθεση σε δύο διαφορετικούς χώρους
Συμμετέχουν οι Mathieu Devavry, Μαρία Τριλλίδου, Μιχάλης Παπαμιχαήλ και η Δάφνη Νικήτα

Αναδρομική έκθεση της Δάφνης Τριμικλινιώτη στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού
Παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά δείγματα από μια πορεία 70 ετών της εικαστικού

Η πρώτη ατομική έκθεση της Έρης Παπαδοπούλου στη Λάρνακα
Το έργο της γεφυρώνει παραδοσιακές και σύγχρονες προσεγγίσεις, ενσωματώνοντας τόσο αφηρημένα όσο και ρεαλιστικά στοιχεία

«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…»: Η νέα, ομαδική έκθεση από την Isnotgallery και το Almyra Hotel
Οι 17 καλλιτέχνες που συμμετέχουν

The Unframed 70s: Έκθεση έργων του Γκλυν Χιουζ ως βιωματική εμπειρία
Αυτή η έκθεση δεν παρουσιάζει ένα αρχείο· ανασυστήνει ένα είδος βιωματικής μαρτυρίας που ακόμη δεν έχει ειπωθεί πλήρως.

Art Drops for Love Drops: Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Παπαριστοτέλους
Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη, τη μνήμη και τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.