Things to Do , Εκδηλώσεις

5 βιβλία που αξίζει να διαβάσεις

Εξαιρετικές νέες εκδόσεις για να διαβάσεις τις διακοπές των Χριστουγέννων...

Δημοσιεύτηκε στις 09 Δεκεμβρίου 2014

Επιμέλεια: Νάτια Ιωαννίδου

 

Η Ανατολή Victoria Hislop
Εκδόσεις: Διόπτρα


Καλοκαίρι 1972. Η Αμμόχωστος αποτελεί το πιο ελκυστικό θέρετρο της Μεσογείου. Μια πόλη λουσμένη στη λάμψη και το φως. Ένα φιλόδοξο ζευγάρι εγκαινιάζει το πιο εντυπωσιακό ξενοδοχείο, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι συνεργάζονται αρμονικά. Δυο οικογένειες που ζουν στην ίδια γειτονιά, οι Γεωργίου και οι Οζκάν, συγκαταλέγονται ανάμεσα σε πολλούς άλλους που μετακόμισαν στην Αμμόχωστο για να ξεφύγουν από τον επί χρόνια αναβρασμό και τη βία που επικρατούσε σε άλλα μέρη του νησιού. Όμως, κάτω από τη μάσκα της χλιδής και του πλούτου που δείχνει η πόλη, η ένταση γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Ένα πραξικόπημα βυθίζει την Κύπρο στο χάος. Η Τουρκία εισβάλλει στο νησί και η Αμμόχωστος βομβαρδίζεται. Σαράντα χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν όπως-όπως τα πιο πολύτιμα απ' τα υπάρχοντά τους και τρέπονται σε άτακτη φυγή για να γλιτώσουν από τους στρατιώτες που προελαύνουν. Στην εγκαταλειμμένη πόλη παραμένουν μόνο δύο οικογένειες...

Trivia: Η Victoria Hislop έγραψε το μυθιστόρημα 'Το Νησί' το 2005, εμπνευσμένη από μια επίσκεψή της στη Σπιναλόγκα, την εγκαταλειμμένη αποικία λεπρών. Το βιβλίο της έγινε διεθνές best seller, εκδόθηκε σε τριάντα γλώσσες. Στη συνέχεια, η αγάπη της για τη Μεσόγειο, την οδήγησε στην Ισπανία, και στο μυθιστόρημά της 'Ο Γυρισμός' (επίσης best seller). Στο τρίτο της μυθιστόρημα "Το Νήμα'" η Βικτόρια επιστρέφει στην Ελλάδα για να εξιστορήσει τη συγκλονιστική, ταραχώδη ιστορία της Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων της κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Το τέταρτo βιβλίο της "Ο Τελευταίος Χορός" είναι μια θαυμάσια συλλογή διηγημάτων με φόντο την Ελλάδα.

 

Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις Άκης Πετρετζίκης
Εκδ.: Ψυχογιός


Ένας σεφ, ο Άκης Πετρετζίκης, και μία υποστηρικτική ομάδα 30 ατόμων ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας μας παρουσιάζουν ένα βιβλίο μαγειρικής πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει! 12 θεματικές ενότητες, 150 βασικές συνταγές, 400 συμπληρωματικές και περισσότερες από 450 φωτογραφίες υπόσχονται να απογειώσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Πρόκειται για μία πολυτελή έκδοση, με εξαιρετική φωτογράφηση και απολαυστικές συνταγές για κάθε περίσταση, εμπλουτισμένες με τις γλαφυρές περιγραφές του ταλαντούχου και ιδιαίτερα αγαπητού σεφ.

Trivia: Ο Άκης Πετρετζίκης σπούδασε σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde και εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει τη διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό "σχολείο" για τον Άκη, μια και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους, βραβευμένους σεφ. Αναδείχθηκε ο πρώτος
Έλληνας Master Chef στο τηλεπαιχνίδι του MEGA κερδίζοντας το διαγωνισμό. Είναι ένας διακεκριμένος σεφ, παρασκευάζοντας υψηλού επιπέδου γαστρονομία. Άλλωστε πληθώρα πολυεθνικών επιχειρήσεων τον επιλέγουν ως κύριο πρεσβευτή των προϊόντων τους. Μέσα στο 2014, ο Άκης ξεκίνησε να εκδίδει μηνιαία περιοδικά και αυτό θα είναι το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής.

 

Η ζωή είναι αγάπη Γιόλα Δαμιανού Παπαδοπούλου
Εκδ.: Ψυχογιός


Κανείς δεν φανταζόταν πως μια ξέγνοιαστη βραδιά γλεντιού και χαράς θα μετατρεπόταν σε εφιάλτη. Ένα αναπάντεχο ατύχημα κόστισε στην Ιάνθη την τετραπληγία. Σε κλάσμα δευτερολέπτου είδε τα όνειρά της να γκρεμίζονται και πίστεψε για λίγο πως δεν άξιζε να ζει μια τέτοια ζωή. Όμως βρήκε τη θέληση και το κουράγιο να αγωνιστεί και να διεκδικήσει όσα της ανήκαν. Και η ζωή πήρε το δρόμο της και τα όνειρά της άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα. Μια ιστορία για την πίστη στον άνθρωπο και τη δύναμη της αγάπης.

Trivia: Η Γιόλα Δαμιανού Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έζησε πολλά χρόνια στο Κονγκό και στη Νιγηρία. Σπούδασε δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά και εφημερίδες της Κύπρου σε χρονογράφημα, πολιτιστικά και έρευνα. Έχει γράψει μυθιστορήματα για ενηλίκους και παιδιά, ενώ για το έργο της έχει αποσπάσει κρατικά βραβεία και πολλές διακρίσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου Robin Sharma
Μτφρ.: Μαριάννα Σταυροπούλου
Εκδ.: Διόπτρα


Το βιβλίο "Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου" είναι ένας πρωτοποριακός οδηγός για να μετατρέψεις τις επιθυμίες της καρδιάς σου σε καθημερινή πραγματικότητα και να ζήσεις τη ζωή που προορίζεσαι πραγματικά να ζήσεις. Το μήνυμά του έχει ήδη εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον
πλανήτη να απελευθερωθούν από τις περιοριστικές πεποιθήσεις τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να βιώσουν την ολοκληρωτική ευτυχία που λαχταρούσαν. Δίνει απαντήσεις σε πολλά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής και σε ενθαρρύνει να οραματιστείς και να δημιουργήσεις το ανώτερο πεπρωμένο σου. Είναι ένα βιβλίο που θα αγαπήσεις για πάντα.

Trivia: Ο Robin Sharma είναι ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους συμβούλους σχετικά με θέματα προσωπικής επιτυχίας και καλλιέργειας των ηγετικών ικανοτήτων. Έχει συγγράψει οκτώ παγκόσμια best seller, μεταξύ των οποίων το βιβλίο "Ο Μοναχός που Πούλησε τη Ferrari του", που έχει μεταφραστεί σε σαράντα γλώσσες. Είναι διευθύνων σύμβουλος της Sharma Leadership International Inc., μιας εταιρείας συμβούλων που έχει μια απλή αποστολή: να βοηθήσει ανθρώπους και οργανισμούς να φτάσουν στην κορυφή της παγκόσμιας κλίμακας.

 

Στα σκαλοπάτια τ' ουρανού Ευρυδίκη Λειβαδά
Εκδ: Λιβάνης


Κεφαλλονιά, 19ος αιώνας. Καταπίεση, εγερτήρια κατά των τυράννων, αγρύπνια στο ναό της λύτρωσης. Αγώνες κάθε λογής για δικαιοσύνη, αδελφοσύνη, ισότητα. Το μυστικό που συνδέει τους πρωταγωνιστές κρύβεται στην αχλύ μιας ερμητικής μυριόχρονης διαδρομής, όπου στη μια πλευρά κατοικοεδρεύουν η ελευθερία, το πνεύμα, η παιδεία, οι ατέρμονοι ορίζοντες της σκέψης και του Έρωτα, και στην άλλη κυριαρχούν ο σκοταδισμός και η δουλοπρέπεια. Στην προσπάθεια συσχέτισης του πραγματικού με το φως του ιδεατού αξιοποιούνται οι ιστορικές πηγές του 19ου αι. και ταυτόχρονα πλάθεται ένας κόσμος ζωντανός, με ανομολόγητες προθέσεις, με ήρωες τρανούς που σφραγίζουν την Ιστορία κι άλλους, χαμηλής ηθικής θερμοκρασίας που συνθλίβονται στα περιττά και στα μάταια.


Trivia: Η Ευρυδίκη Λειβαδά έχει συγγράψει ιστορικές μονογραφίες και μελέτες τοπικού ενδιαφέροντος. Μεταξύ αυτών τα έργα: ‘Ντε Φούκα: O Κεφαλλονίτης τυχοθήρας του 16ου αιώνα’, ‘Ανεμομάχοι μύλοι Κεφαλλονιάς - Ιθάκης’, ‘Κεφαλλονιά: Το Κάστρο τ’ Αη-Γιώργη’ (και στην αγγλική), ‘Δήμος Αργοστολίου’, ‘Παγκεφαλληνιακός Γυμναστικός Σύλλογος’, ‘Αργοστόλι: Η ιστορία της πόλης’, ‘Αρχαίοι μύθοι και θρύλοι της Κεφαλληνίας και της Ιθάκης’ (δίγλωσσο) και άλλα.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close