Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 12:11
Επιμέλεια Μιχάλης Χριστοδούλου

MOUNT ATHOS AREA KOUZINA 2017: 10 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ

Το Check In συμμετείχε για 2η χρονιά στο μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ της Ανατολικής Χαλκιδικής

Για δεύτερη χρονιά το Check In Cyprus συντροφιά με τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας βρέθηκε στο μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ της Ανατολικής Χαλκιδικής, στο τρίτο πόδι, στη χερσόνησο του Άθωνα. Το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής δεν είναι μόνο το Άγιος Όρος αλλά η περιοχή πάνω από τη χερσόνησο του Άθωνα συναντούμε μία υπέροχη περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς με ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό πλούτο όπου συναντάς επιδράσεις από τους πρόσφυγες της Μικρά Ασίας σε συνδυασμό με την ντόπια κουζίνα της περιοχής.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, στη χερσόνησο του Άθωνα γιορτάζει. Ένα μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στην περιοχή από τα μέσα Μαΐου και για ένα ολόκληρο μήνα παρουσιάζονται τα 22 μοναδικά τοπικά προϊόντα με πιστοποιημένη γεωγραφική προέλευση μέσα από διάφορες εκδηλώσεις.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ Mount Athos Area Kouzina βασίζεται σε αυτήν ακριβώς τη δύναμη των προϊόντων της χερσονήσου του Άθωνα, στο μεράκι και την αγάπη των ντόπιων αλλά και στη δυναμική του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Προ του Άθω ο οποίος δημιουργήθηκε μόλις το 2010 με πρωτοβουλία μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων για την προώθηση της περιοχής.

Το Mount Athos Area Kouzina 2017 που συνεχίζεται ξεκίνησε στις 15 Μαΐου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 15 Ιουνίου και είναι χωρισμένο σε 5 εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες: στην αρχαιοελληνική κουζίνα, τη θαλασσινή, τη μοναστηριακή, τη μικρασιατική/ποντιακή και τέλος στη μεσογειακή και τη γαστρονομική της κληρονομιά.

1 10
Η ΑΡΝΑΙΑ
2 10
ΜΥΔΟΤΡΟΦΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
3 10
Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
4 10
ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
5 10
ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ & ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ
6 10
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
7 10
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ
8 10
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΦΥΛΛΩΤΗ
9 10
ΑΓΝΑΝΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
10 10
Η ΟΡΕΙΝΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ