Things to Do , Εκδηλώσεις

Μαθητές δημοτικών σχολείων θα μαγειρέψουν στο Προεδρικό!

Παρέα με τον τηλεοπτικό μάγειρα Ευτύχιο Μπλέτσα

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2015

Από μαθητές δημοτικών σχολείων της Λευκωσίας θα γεμίσει την ερχόμενη Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και για δύο ώρες το Προεδρικό Μέγαρο, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση "Μεσογειακή διατροφή. Επιστροφή στην παράδοση".

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Bone Vivo, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τελεί υπό την αιγίδα της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδη, με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα γίνει από τις 11:00 μέχρι τις 13:00, τα παιδιά θα παρουσιάσουν τη Μεσογειακή Διατροφή και θα μαγειρέψουν παρέα με τον τηλεοπτικό παρουσιαστή μαγειρικής Ευτύχιο Μπλέτσα.

 

Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώνεται το εκπαιδευτικό επιστημονικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν οι μαθητές στα σχολεία τους, με θέμα "Μεσογειακή Διατροφή, επιστροφή στην παράδοση" και στο οποίο δίδαξαν διαιτολόγοι - διατροφολόγοι.

 

Ο στόχος του προγράμματος αυτού ήταν η ενημέρωση και επιμόρφωση των μαθητών για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, μέσω παιχνιδιών και διαδραστικών παρεμβάσεων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραδοσιακά τρόφιμα, να μάθουν για τη μεσογειακή πυραμίδα και να εφαρμόσουν στην πράξη τη λειτουργία της μεσογειακής διατροφής.

 

Μερικά από τα  σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι το Δημοτικό Σχολείο του Καϊμακλιού, των Αγίων Ομολογητών, της Έγκωμης, του Λυκαβητού, του Αγίου Ανδρέα, καθώς και άλλα σχολεία της Λευκωσίας.

 

Την εκδήλωση στο Προεδρικό θα προσφωνήσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς θα μιλήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Γιώργος Άππιος. Επίσης, εκ μέρους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Bone Vivo που ανέλαβε την οργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα απευθύνει χαιρετισμό η συντονίστρια του προγράμματος Κλινική Διαιτολόγος κα Ελίζα Μαρκίδου.

 

Στην εκδήλωση μπορείς να παρευρεθείς κι εσύ, αρκεί να δηλώσεις συμμετοχή! Πληρ. 99686486.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close