Things to Do , Top Stories

5 βιβλία για να διαβάσεις το Φεβρουάριο

5 βιβλία ζεστά ακόμη από την τυπογραφική πρέσα...

Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2015

Η αλήθεια είναι ότι δεν "πρέπει" να διαβάζουμε βιβλία, αφού δεν είναι υποχρεωτικό! Χρειάζεται όμως να το κάνουμε για πάρα πολλούς λόγους... και κυρίως γιατί είναι απλά απολαυστικό να "χανόμαστε" στον κόσμο των σελίδων τους ξεφυλλίζοντάς τα. Γι 'αυτό και η Νάτια Ιωαννίδου επιλέγει 5 βιβλία από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία και μας τα προτείνει για το μήνα Φεβρουάριο.

 

Ο μεταξοσκώληκας Ρόμπερτ Γκαλμπρεϊθ

Εκδ.: Ψυχογιός

Όταν ο συγγραφέας Όουεν Κουίν εξαφανίζεται, η σύζυγός του απευθύνεται στον ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ. Καθώς, όμως, ο Στράικ ερευνά την υπόθεση, αντιλαμβάνεται ότι η εξαφάνιση του Κουίν δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζει η σύζυγός του. Ο συγγραφέας έχει μόλις ολοκληρώσει ένα μυθιστόρημα στο οποίο περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα σχεδόν όλους τους γνωστούς του. Αν εκδοθεί, το μυθιστόρημα αυτό μπορεί να καταστρέψει ζωές. Οπότε, είναι πολλοί αυτοί που θέλουν τη σιωπή του. Όταν ο Κουίν, τελικά, βρεθεί βάναυσα δολοφονημένος κάτω από περίεργες συνθήκες, ο Στράικ θα δώσει μάχη με το χρόνο προκειμένου να κατανοήσει τα κίνητρα ενός αδίστακτου δολοφόνου, όμοιο του οποίου δεν έχει συναντήσει ποτέ...

Trivia Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ είναι το ψευδώνυμο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέως της ευπώλητης σειράς των βιβλίων του Χάρι Πότερ, καθώς και του μυθιστορήματος "Ένας Ξαφνικός Θάνατος". "Ο Μεταξοσκώληκας" είναι το δεύτερο βιβλίο στην αστυνομική σειρά με ήρωα τον Κόρμοραν Στράικ, που έγινε δεκτή με εξαιρετικές κριτικές. Το πρώτο βιβλίο της σειράς, "Το Κάλεσμα του Κούκου", εκδόθηκε το 2013 και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 

Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου Robin Sharma

Μτφρ: Μαριάννα Σταυροπούλου
Εκδ.: Διόπτρα

Το βιβλίο "Aνακάλυψε το πεπρωμένο σου" είναι ένας πρωτοποριακός οδηγός για να μετατρέψεις τις επιθυμίες της καρδιάς σου σε καθημερινή πραγματικότητα και να ζήσεις τη ζωή που προορίζεσαι πραγματικά να ζήσεις. Το μήνυμά του έχει ήδη εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη να απελευθερωθούν από τις περιοριστικές πεποιθήσεις τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να βιώσουν την ολοκληρωτική
ευτυχία που λαχταρούσαν. Δίνει απαντήσεις σε πολλά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής και, σε ενθαρρύνει να οραματιστείς και να δημιουργήσεις το ανώτερο πεπρωμένο σου.

Trivia Ο Robin Sharma είναι ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους συμβούλους σχετικά με θέματα προσωπικής επιτυχίας και καλλιέργειας των ηγετικών ικανοτήτων. Έχει συγγράψει οκτώ παγκόσμια best seller, μεταξύ των οποίων το βιβλίο "Ο Μοναχός που Πούλησε τη Ferrari του", που έχει μεταφραστεί σε σαράντα γλώσσες.

 

Μην πιστεύεις στην αλήθεια Ρένα Ρώσση Ζαΐρη

Εκδ.: Ψυχογιός

Ήταν μονάχα δεκαέξι χρονών όταν έμεινε έγκυος. Όσο κι αν την πίεσαν να κάνει έκτρωση, εκείνη τα έβαλε με θεούς και δαίμονες για να καταφέρει να κρατήσει το μωρό της, για να καταφέρει να το γεννήσει. Μόνο που το αγοράκι της γεννήθηκε νεκρό. Παντρεύτηκε, γιατί έτσι έπρεπε. Ο γάμος της ήταν αποτυχημένος. Χρόνια αργότερα ο άντρας της ζήτησε διαζύγιο. Αφοσιώθηκε στην καριέρα της, έγινε πετυχημένη συγγραφέας. Και τότε,
για πρώτη φορά στη ζωή της, ερωτεύτηκε. Παράφορα. Έναν άντρα μικρότερό της. Λάθος της. Γιατί προδόθηκε για δεύτερη φορά. Κι όταν κατάφερε και πάλι να σταθεί στα πόδια της, τότε ήταν που έμαθε όλη την αλήθεια. Μια αλήθεια που ήταν αδύνατον να την πιστέψει. Γιατί αν την πίστευε...

Trivia H Ρένα Ρώσση Ζαΐρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το Lοndon Montessori Centre. Έχει γράψει εκατόν πενήντα επτά παιδικά βιβλία (δικά της αλλά και διασκευές) και εννιά βιβλία για ενηλίκους, και έχει μεταφράσει πολλά βιβλία παιδικής λογοτεχνίας.

 

Η μεγάλη εικόνα Μανώλης Ανδριωτάκης

Εκδ.: Διόπτρα

Ένας άντρας εξαφανίζεται αφήνοντας πίσω του ένα μπαούλο γεμάτο κείμενα. Το πολύτιμο αυτό περιεχόμενο καταλήγει στα χέρια ενός παλιού του φίλου, ο οποίος σταδιακά ανακαλύπτει ότι οι ιστορίες που αφηγούνται τα κείμενα κρύβουν ένα ιδιαίτερο μήνυμα γι' αυτόν. Πώς συνδέεται ένας χαμαιλέων με το χωριό που ονομάζεται Αναμονές; Πόσο δύσκολη είναι η απόδραση από κάθε χωριό; Ποια είναι η ευθύνη των "οικοφασιστών" στην εξαφάνιση του άντρα; Πώς αντιμετωπίζεις τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους περίεργους δημοσιογράφους, τους συναισθηματικούς επενδυτές και τους συμφεροντολόγους πολίτες; Πώς διαχειρίζεσαι την απώλεια του
πατέρα σου; Μια ιστορία ενηλικίωσης και επώδυνης αναζήτησης ταυτότητας.

Trivia Ο Μανώλης Ανδριωτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι εθισμένος στις αφηγήσεις. Εδώ και 15 χρόνια αρθρογραφεί, δημοσιεύει βιβλία, γυρίζει ταινίες, ζωγραφίζει και υλοποιεί σχέδια. Αν θέλεις να τον συναντήσεις συχνάζει στο διαδίκτυο: www.andriotakis.gr/ www.facebook.com/garagebooks & www.garagetv.gr.

 

Τα φλογοβόλα Rachel Kushner

Εκδ.: Ίκαρος

Μια νέα κοπέλα, η Ρίνο, παθιασμένη με το σκι, με την ταχύτητα, με τις μοτοσικλέτες, με την τέχνη, βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων, στα παλμικά πεδία των απανωτών επαναστάσεων, των αδιάκοπων, έστω και σπασμωδικών, αναζητήσεων. Διψά για ζωή, για έρωτα, για εμπειρίες, με μοτοσικλέτες ή με μολότοφ, σε αίθουσες τέχνης της πρωτοπορίας στη Νέα Υόρκη ή σε οδομαχίες στους εξεγερμένους δρόμους της Ρώμης. Η Ρίνο, ως προσωποποίηση της φλεγόμενης νιότης, δεν θέλει να είναι οπαδός ή παθητικός θεατής της ζωής, αλλά να ορίζει εκείνη τα γεγονότα.

Trivia Η Rachel Kushner σπούδασε τέχνες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και δημιουργική γραφή στο Κολούμπια. Διακρίθηκε για τα οξυδερκή κείμενά της σχετικά με ζητήματα της σύγχρονης τέχνης. Συνεργάζεται με έγκυρα έντυπα, όπως το Grand Street, το BOMB και το Art Forum. Το πρώτο της μυθιστόρημα, Telex from Cuba (2008), εντυπωσίασε με την πολυεπίπεδη σύνθεση και τη διεισδυτικότητά του.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close