5 February 2015
Things to Do , Εκδηλώσεις

Ζωή χωρίς τελείες: το νέο μυθιστόρημα των Μ. Βασιλειάδου-Ν. Λειβαδά

Παρουσίαση βιβλίου

Δημοσιεύτηκε στις 05 Φεβρουαρίου 2015

Τα βιβλιοπωλεία Πάργα και οι συγγραφείς του μυθιστορήματος "Ζωή Χωρίς Τελείες", Μαρία Βασιλειάδου και Νικίας Λειβαδάς, μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου τους βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί απόψε Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Καστελιώτισσα (Πύλη Πάφου).

 

Στην παρουσίαση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Τη θεατρική παρουσίαση θα αναλάβουν οι Μάκης Αντονόπουλος (σκηνοθέτης, ηθοποιός), Μήδεια Χάννα (ηθοποιός) και τη σκιαγράφηση χαρακτήρων η Μιράντα Σιδερά (Κοινωνικός Επιστήμονας). Την εκδήλωση θα συντονίζει η Μαρία Τερεζοπούλου.

 

Για το βιβλίο...
Ο Θεόφιλος είναι ένας ιδιοφυής επιστήμονας, καθηγητής ανθρωπολόγος στο Κέιμπριτζ. Ασχολείται με τη μελέτη του ανθρώπινου εγκεφάλου και τη δυνατότητά του να μετεξελιχθεί σε ισχυρό εργαλείο ελέγχου της ζωής με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Στην πορεία των πειραμάτων του φτάνει σε ορισμένα εκπληκτικά συμπεράσματα, που όμως κρατάει μυστικά ακόμη και από τους συνεργάτες του.

Η ζωή του παίρνει παράξενη τροπή, όταν η αγαπημένη του Ανθή σε μια ακτιβιστική εξόρμηση, χάνεται στα βάθη του Ειρηνικού. Τα σωστικά συνεργεία την ανακαλύπτουν αναίσθητη και σχεδόν εγκεφαλικά νεκρή. Τότε είναι που τα εργαστηριακά του πειράματα βρίσκουν εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες.

Ο Θεόφιλος βρίσκεται μπροστά σε απίστευτες προκλήσεις. Το ραντεβού του με την Ιστορία είναι ήδη σε εξέλιξη. Η προσωπική του ζωή όμως, περιπλέκει τα πράγματα και δημιουργεί σύνθετα επίπεδα στην εξέλιξη της επιστημονικής του πορείας. Παρόλα αυτά, ο Θεόφιλος  μαζί με τους συνεργάτες του, δε σταματά μπροστά σε κανένα εμπόδιο. Όλοι έχουν το φόβο ότι μερικά από τα ευρήματά τους θα είναι επικίνδυνα στα χέρια αυτών που ασκούν εξουσία. Έτσι αρχίζουν νέες περιπέτειες, βασανιστικά ερωτήματα, αδηφάγες προκλήσεις, ανθρώπινες αδυναμίες… Τι θα γίνει, όμως, τελικά;

 

Ώρα: 19.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close