Things to Do , Εκδηλώσεις

Το Σάββατο στη Λευκωσία θα φυτέψουμε σπόρους!

Αν ενδιαφέρεσαι για τη διατήρηση αλλά και καλλιέργεια παραδοσιακών σπόρων... αυτό είναι για σένα!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2015

Οι ομάδες Αργοναύτες, Αμάραντος, Ανάκυκλος Περιβαλλοντική, Κίνημα Ζωής Κύπρου και Ουτοπία Κολεκτίβα μας προσκαλούν και φέτος στη δημιουργία ενός ανοιξιάτικου σπορείου με παραδοσιακούς σπόρους.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, από τις 15.00 έως και τις 18.00.

 

Όπως οι διοργανωτές αναφέρουν στην πρόσκλησή τους: "Μαζί θ’ αναμείξουμε το χώμα και το κομπόστο και θα γεμίσουμε τα γλαστράκια, θα τα βάλουμε σε κασόνια και θα φυτέψουμε παραδοσιακούς σπόρους όπως ντομάτας, μελιτζάνας, πιπεριάς κι άλλα ανοιξιάτικα αλλά και κάποια καλοκαιρινά είδη. Στο τέλος θα πάρουμε όλοι μας γλαστράκια στο σπίτι και θα τα φροντίζουμε μέχρι και τη γιορτή που θα κάνουμε τον Απρίλιο, όπου θα τα επιστρέψουμε και θα τα χαρίσουμε στον κόσμο με σκοπό να βοηθήσουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών μας ποικιλιών.

Στη γιορτή ανταλλαγής φυτών τον Απρίλιο, θα έχετε και την ευκαιρία να ανταλλάξετε κάποια από τα φυτά που θα φροντίζατε ώστε να πάρετε μερικά από τα είδη που επιθυμείτε.

Όσοι έχετε παραδοσιακούς σπόρους που πήρατε από προηγούμενες εκδηλώσεις ή διαθέτετε τους δικούς σας παλιούς σπόρους και επιθυμείτε να μοιραστείτε μερικούς με τους υπόλοιπους, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας εκ των προτέρων και θα χαρούμε να τους φέρετε για να τους χρησιμοποιήσουμε στο φετινό μας σπορείο. Επιπλέον, από τους σπόρους που θα φέρετε, θα έχουμε την ευκαιρία να φυλάξουμε μερικούς και να τους πολλαπλασιάσουμε ώστε να τους μοιράσουμε του χρόνου σε ακόμη περισσότερο κόσμο.

Φέρτε μαζί σας ότι γλαστράκια ή πλαστικά ποτηράκια διαθέτετε στο σπίτι μαζί με τελάρα/κουτιά ώστε να μεταφέρετε τα γλαστράκια στο σπίτι σας. Όσοι θέλετε μπορείτε να συνεισφέρετε με ένα γλυκό ή αλμυρό σνακ".

 

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: collectivesporeio@gmail.com. Επίσης πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Facebook event ή επικοινωνώντας τηλεφωνικά στο 70007102.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close