Εστιατόρια , Cheap Eats

Φόρος τιμής στη γαλλική κουζίνα

Το εστιατόριο "Μαυρομμάτης" του ξενοδοχείου Four Seasons στην "Goût de France / Good France", την παγκόσμια γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2015

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, περισσότεροι από 1.000 chefs θα επιμεληθούν τα ισάριθμα menu δείπνων που θα σερβιριστούν σε εστιατόρια και πρεσβείες 150 χωρών στις 5 ηπείρους, συμμετέχοντας στην κίνηση "Goût de France / Good France".
 
Η κίνηση αποτίει φόρο τιμής στη γαλλική κουζίνα και το περίφημο γαλλικό δείπνο και διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης και του καταξιωμένου chef Alain Ducasse. Με αυτόν τον τρόπο θα τιμηθεί μια κουζίνα που όλοι αγαπάμε και που παραμένει πιστή στις αξίες της. Και ποιες είναι αυτές; Το μοίρασμα, η ευχαρίστηση, ο σεβασμός προς την καλή διατροφή.
 
Ο Alain Ducasse δήλωσε για αυτή την ενέργεια και πρωτοβουλία 'η γαλλική μαγειρική εξελίχτηκε σε μια ελαφριά κουζίνα, που βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον της (...) κρατώντας τις καταβολές της, τη γενναιοδωρία, τη μοιρασιά, την αγάπη για την ομορφιά και τη νοστιμιά. Πρόκειται για μια ευχάριστη παρένθεση, μια ευκαιρία να εορτασθεί η γαλλική κουζίνα σε όλον τον κόσμο'.
 
Το project είναι εμπνευσμένο από τον Γάλλο αρχιμάγειρα Auguste Escoffier, ο οποίος το 1912 ξεκίνησε τα 'Δείπνα του Επίκουρου/Les Dîners d'ƒpicure' -το ίδιο μενού, την ίδια μέρα, σε πολλές πόλεις του κόσμου και το μεγαλύτερο αριθμό συνδαιτυμόνων-, και η πρωτοβουλία Gožt de/Good France βασίζεται σε αυτήν την ιδέα: oι σεφ θα προτείνουν στο χώρο τους ένα μενού 'γαλλικού τύπου' με γαλλικό παραδοσιακό απεριτίφ, κρύο ορεκτικό, ζεστό ορεκτικό, ψάρι ή θαλασσινά, κρέας ή πουλερικό, γαλλικό τυρί (ή επιλογή τυριών), ένα σοκολατένιο γλύκισμα, γαλλικά κρασιά και χωνευτικό, παραμένοντας ωστόσο ελεύθεροι να αξιοποιήσουν τη δική τους παραδοσιακή/πολιτισμική κουζίνα. Η τιμή του μενού εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εστιατορίου και καθένα από αυτά καλείται να καταβάλει 5% των πωλήσεων σε μια τοπική ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα του σεβασμού της υγείας και του περιβάλλοντος.
 
Στην Κύπρο συμμετέχει το εστιατόριο 'Μαυρομμάτης' στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close