Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2015
H εποχή κατά την οποία οι σχιστίες και οι κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες φάνταζαν άλυτα προβλήματα ενώ ερμηνεύονταν ακόμα και ως "κατάρες" και τα παιδιά με σχιστία και τα άτομα με κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες στιγματίζονταν και αντιμετωπίζονταν με προκατάληψη, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Η ελπίδα ζωντανεύει.
Το χαμόγελο ξαναμπαίνει στη θέση που πρέπει. Και στα ίδια τα άτομα και στις οικογένειές τους.
Η αντιμετώπιση των σχιστιών και άλλων δυσμορφιών προσώπου γίνεται από εξειδικευμένη ΟΜΑΔΑ ιατρών και άλλων επιστημόνων με αποδεδειγμένη εκπαίδευση και εμπειρία. Σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και σωστά προγραμματισμένες και απόλυτα επιτυχημένες επεμβάσεις και θεραπείες, διασφαλίζουν την ολική αποκατάσταση των προβλημάτων.
Η 2η Παγκύπρια Ημερίδα Σχιστιών & Κρανιοπροσωπικών Ανωμαλιών με τίτλο "Σχιστίες & άλλες κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες. Νέα δεδομένα" διοργανώνεται το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 από τις 14.00 έως τις 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ημερίδα διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Λογοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Σχιστιών & Δυσμορφιών Προσώπου "MEDICLEFT". Συνδιοργανωτές της ημερίδας είναι οι: Κυπριακή Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής, Εταιρεία Εμβρυϊκής Ιατρικής Κύπρου, Γυναικολογική & Μαιευτική Εταιρεία Κύπρου, Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, Ορθοδοντική Εταιρεία Κύπρου, Κυπριακή Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου και ο Σύλλογος Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων.
Πρωταρχικός στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει τον ιατρικό κόσμο της Κύπρου καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τα νέα δεδομένα που αφορούν τις σχιστίες και τις δυσμορφίες προσώπου και να καταστεί μια από τις σημαντικότερες ιατρικές διοργανώσεις στην Κύπρο. Η ημερίδα θα καλύψει θέματα όπως διάγνωση, δυσλειτουργίες, προγεννητική διάγνωση, ορθοδοντική, σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση κ.ά.
Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στη Γραμματεία της Ημερίδας στο τηλέφωνο 25733000 ή στείλτε e-mail με τα στοιχεία σας στο info@synergyfoundation.eu
Εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα: http://www.medicleft.com/Binder1.pdf
-
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
04 Απριλίου 2015
Σχετικά
Φεστιβάλ Παιδιού, με παιχνίδια και κερασμένο φαγητό και ποτό
Όλα όσα θα διασκεδάσουν τα παιδιά
Βουτιές, γέλιο και παράδοση στον Κατακλυσμό Κερύνειας στο Ζύγι
Ο «Ολισθηρός Ιστός», το Κυνήγι της Πάπιας και η Εύρεση Λεμονιού επιστρέφουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, αναβιώνοντας τα πιο αγαπημένα θαλάσσια παιχνίδια του Κατακλυσμού.
Η Καλλέπεια γιορτάζει το καλοκαίρι με εκδηλώσεις, μουσική και το 33ο Φεστιβάλ «Ο Τρύγος»
Ανακοινώθηκε ολόκληρο το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι
Το μεγάλο παζαράκι βιβλίων που έρχεται στην πόλη
Μεγάλη εκκαθάριση αποθεμάτων, με δεκάδες τίτλους σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές
Κατακλυσμός 2026: Η Κύπρος γιορτάζει σε ρυθμούς καλοκαιριού – Όλες οι συναυλίες, τα φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις του τριημέρου
Από τον Πρωταρά, την Αγία Νάπα και τη Λάρνακα μέχρι τη Λεμεσό και την Πάφο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φέρνει μεγάλες μουσικές βραδιές, παραδοσιακές γιορτές, οικογενειακά φεστιβάλ και δεκάδες δράσεις για κάθε ηλικία
Κατακλυσμός 2026: Oδηγός με όλες τις εκδηλώσεις στην Κύπρο
Το τριήμερο με τις περισσότερες εκδηλώσεις είναι εδώ και εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε καμία!
Άννα Μαραγκού: Τιμητική εκδήλωση για μια σπουδαία διαδρομή στα γράμματα και την ιστορία της Κύπρου
Η Λέσχη Βιβλίου της Πολιτείας τιμά τη βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών συγγραφέα για το σύνολο του πλούσιου συγγραφικού της έργου
Το πιο πολυσυζητημένο market της Λεμεσού κλείνει 2 χρόνια με ένα τεράστιο διήμερο event
Το Cyberness γιορτάζει δύο χρόνια στο Kolla με ένα επετειακό Market Weekend
Γευσιγνωσία και ψήσιμο ψαριού στην 11η Γιορτή Ψαριού Αγίας Νάπας
Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις
14ο Φεστιβάλ Νερού στην Αγία Νάπα, με ξέφρενα παιχνίδια και νεροπίστολα
Ετοιμάσου για μία από τις πιο δροσερές, διασκεδαστικές και αγαπημένες εκδηλώσεις
Τριήμερο εκδηλώσεων Κατακλυσμού στον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας
Με το πιο δυνατό line-up εκδηλώσεων, ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας βάζει ρυθμό στο τριήμερο του Κατακλυσμού
Workshops & Community Activities στο True Heart Cafe and activity space
Δημιουργικά εργαστήρια και δράσεις κοινότητας στη Λευκωσία στο πλαίσιο του DIS Festival 2026 – Together We Are Better