Things to Do , Εκδηλώσεις

Cook it like Pollock

Πώς συνδυάζεται η ζωγραφική με τη ζαχαροπλαστική; Ο Τζάκσον Πόλοκ τα συνδύασε, εσύ;

Δημοσιεύτηκε στις 01 Απριλίου 2015

Πριν από αρκετά χρόνια η φωτογράφος Robyn Lea επισκέφτηκε στο East Hampton το μουσείο που υπήρξε το σπίτι του Τζάκσον Πόλοκ και της Λη Κράσνερ. Όταν η ρώτησε στο μουσείο αν στο σπίτι είχαν βρεθεί συνταγές, έμαθε ότι υπήρξαν πράγματι χειρόγραφες συνταγές από τον Πόλοκ και την Κράσνερ, αλλά δεν ήταν μέρος της έκθεσης. Έτσι η φωτογράφος ξεκίνησε ένα ταξίδι αναζήτησης που κράτησε δύο χρόνια. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι πολλές από τις συνταγές που ο Πόλοκ αγαπούσε πολύ ήταν συνταγές που απαιτούσαν πολλή υπομονή και ακρίβεια, δύο αρετές που ο Πόλοκ δεν είχε... Αυτό που έχει ενδιαφέρον, λέει η Lea, είναι ότι πολλές από τις συνταγές που ο Πόλοκ αγαπούσε πολύ ήταν συνταγές που απαιτούσαν πολλή υπομονή και ακρίβεια, δύο αρετές που ο Πόλοκ δεν είχε. Την 1η Απριλίου κυκλοφόρησε το βιβλίο Dinner with Jackson Pollock και εμείς σου παρουσιάζουμε μια εξαιρετική συνταγή μηλόπιτας η οποία μάλιστα ήταν και βραβευμένη! 

Jackson’s Prize-Winning Apple Pie
(για 8 σερβιρίσματα)

Για τη γέμιση
2 κιλά περίπου granny smith μήλα
¼ του φλιτζανιού νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη ή λιγότερο ανάλογα με τη γεύση σου
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την τάρτα:
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.τ.γ. baking powder
1 κ.τ.γ. αλάτι
1 ½ φλιτζάνια κρύο βούτυρο
2 κρόκοι αβγών και ένα αβγό ολόκληρο
½ φλιτζάνι γάλα και ίσως λίγο περισσότερο αν χρειαστεί

Εκτέλεση
1. Καθάρισε και κόψε σε λεπτές φέτες τα μήλα. Βράσε σε μια κατσαρόλα τα μήλα με νερό τόσο όσο να τα καλύπτει μαζί με τη ζάχαρη και τα αρωματικά μέχρι να ψηθούν. Άσε τα να κρυώσουν μαζί με λίγο από το χυμό τους. Μόλις κρυώσουν κοσκίνισε το αλεύρι από πάνω ανακάτεψε απαλά και άστα στο πλάι.

2. Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Για να κάνεις τη πίτα σου τραγανή: Ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Πρόσθεσε το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει θρυμματισμένο. Πρόσθεσε τους κρόκους και ανακάτεψε με γάλα μέχρι να γίνει η ζύμη. Τοποθέτησε την ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι για πίτες 10 ιντσών έτσι ώστε να βγαίνει η ζύμη από τα τοιχώματα. Ότι περισσεύει το βάζεις στην άκρη για να ετοιμάσεις το πάνω μέρος της πίτσας. Τοποθέτησε τη γέμιση.

3. Πλάσε το περίσσευμα της ζύμης κάνε μπαστουνάκια και βάλε τα πάνω από την πίτα. Τρύπησε την πίτα με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία. Με το πινελάκι άπλωσε ένα χτυπημένο αβγό και 2 -3 πρέζες ζάχαρη. Ψήσε για 10 με 15 λεπτά κατέβασε τη θερμοκρασία στους 180 και ξαναψήσε για άλλα 25 με 30 λεπτά

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close