Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2015
Μια από τις ετήσιες δραστηριότητες της Σχολής καλών και εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία που έχει γίνει πλέον θεσμός είναι η έκθεση Παιδικής Τέχνης, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με έργα που δημιουργήθηκαν μέσα από διάφορες θεματικές εργασίες από τις παιδικές ομάδες της Σχολής, από παιδιά μέχρι και 12 ετών.
Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της αυθεντικότητας της παιδικής τέχνης, της μοναδικότητας των μικρών -σε ηλικία- καλλιτεχνών, σε όλους τους τομείς των καλών και των εφαρμοσμένων τεχνών.
Η έκθεση και οι δημιουργίες των παιδιών, στοχεύουν στην καλλιέργεια της γνώσης και της εκτίμησης των επισκεπτών για τις τέχνες. Σκοπός είναι η συναίσθηση της σημαντικότητας της αισθητικής και πολιτισμικής καλλιέργειας του ατόμου, που προσφέρει η ενασχόληση με τις τέχνες. Πόσο μάλλον στον αμόλυντο και ιδανικό χαρούμενο κόσμο των παιδιών! Η ευθύνη μας σαν γονείς, σαν δάσκαλοι, σαν κοινωνία απέναντι στα παιδιά τεράστια. Και η σωστή, επαγγελματική, και υπεύθυνη προσφορά ποιοτικής εικαστικής διαπαιδαγώγησης, η ηχηρή απάντηση της Σχολής Αιγαία στον ψεύτικο σύγχρονο κόσμο του εύκολου κέρδους, του υλισμού, της ισοπέδωσης αξιών και συνειδήσεων. Η προσεγμένη και σταθερή πρόοδος των παιδιών, σε στέρεες βάσεις, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας των τεχνών, τους προσφέρει ακόμα μία πιθανή συνειδητή επιλογή, για τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.
Στην έκθεση, οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική, ξεχωριστή εμπειρία και να ανακαλύψουν τον αστείρευτο πλούτο της παιδικής ψυχής, μέσα από ελεύθερη έκφραση και δημιουργία. Μπορούν να θαυμάσουν έργα ζωγραφικής, χειροτεχνίας, γλυπτικής, κεραμικής, ψηφιδωτού, εικονογράφησης, εγκατάστασης χώρου, μελέτες από σημαντικούς καλλιτέχνες και κινήματα, να αφεθούν, να απολαύσουν και να δημιουργήσουν μέσα από δραστηριότητες οι οποίες σχεδιάστηκαν από το ακαδημαϊκό προσωπικό της σχολής, ειδικά εμπνευσμένες από τα έργα και τις θεματολογίες της έκθεσης. Αβίαστα, ο κάθε επισκέπτης, δημιουργεί τη δική του συναισθηματική σχέση με τα έργα τέχνης των παιδιών, με αποκλειστικό κριτήριο τα δικά του παιδικά βιώματα, τα οποία αναγεννώνται.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργεί ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δραστηριότητες που θα αφορούν τη θεματολογία της έκθεσης και θα προσφέρονται οργανωμένες ξεναγήσεις με ραντεβού στο 22445757.
-
Αιγαία Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
05 Απριλίου - 15 Απριλίου 2015
Σχετικά
Emotions: Ατομική έκθεση της Ελευθερίας Γεωργιάδου στην Έγκωμη
Την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Emotions» παρουσιάζει από τις 23 Νοεμβρίου η Ελευθερία Γεωργιάδου, σε γνωστό ιατρείο στην Έγκωμη
Ρεσιτάλ πιάνου «Ίχνη Φωτός» στην 33η ετήσια εκδήλωση εις μνήμην Κωνσταντίνου Λεβέντη
Μια εκδήλωση γεμάτη μουσική και φως
Raw Materials: Ατομική έκθεση έργων του Έλληνα εικαστικού Νίκου Μόσχου
Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κυπριακό κοινό στη γκαλερί Stand in Line
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας προγράμματος «Face Forward… into my home»
Η έκθεση και το πρόγραμμα εντάσσονται στο Παράλληλο Πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας
”Conscious Mapping”: Η εικαστική εξερεύνηση ενός καινοτόμου πολεοδόμου και καλλιτέχνη
Η Gallery 45 παρουσιάζει την ατομική έκθεση «Conscious Mapping» του καλλιτέχνη Ιάκωβου Λοΐζου
Στο ξενοδοχείο Almyra θα λάβει χώρα μια συναρπαστική, ομαδική έκθεση
Το Almyra σε συνεργασία με την Isnotgallery, φιλοξενεί την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Μεταμόρφωσις | Metamorphosis»
Η έκθεση "Ζωή με τους Γύπες" στην Λεβέντειο Πινακοθήκη
Εντυπωσιακές φωτογραφίες και προβολή ντοκιμαντέρ
Μία ξεχωριστή έκθεση με έργα από τους μαθητές της σχολής Art Strokes Studio
Η έκθεση περιλαμβάνει από πίνακες ζωγραφικής έως και μοναδικές κατασκευές από πηλό.
«My Way»: Μια ματιά στον πολύχρωμο κόσμο της Nicola Michael
Η έκθεση «MY WAY» είναι μια πρόσκληση να μπούμε στον πολύχρωμο κόσμο της
Εικαστική εγκατάσταση του Μιχάλη Χαραλάμπους στο Κυπριακό Μουσείο
Αρχαιότητες από τις συλλογές του Tµήµατος Αρχαιοτήτων συµβιώνουν µε σύγχρονα έργα του εικαστικού
Λευκωσία: Άνθρωποι και Τόποι: Φωτογραφική διαδρομή στην περίοδο 1950-1960
Στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας