Things to Do , Εκδηλώσεις

Βαμμένα κόκκινα αβγά...

Αλλά και μοβ, κίτρινα και ανάλογα με τη διάθεσή σου!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2015

Σιγά τα αβγά...
Για να μην σπάσουνε τα βγάζουμε από το ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα βάψουμε. Τα πλένουμε ένα-ένα, με ένα μαλακό σφουγγαράκι. Τοποθετούμε τα αβγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό μέχρι και 2 εκ.. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε ένα βαμβακερό πετσετάκι στον πάτο της κατσαρόλας, για να απορροφάει τους κραδασμούς.
|Egg tip: Λίγο ξίδι μέσα στο νερό θα κάνει το τσόφλι ακόμα πιο σκληρό.

 

Βράστα: Βάζουμε την κατσαρόλα με τα αβγά σε δυνατή φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε μέχρι να βράσει το νερό. Με το που βράσει, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε τα αβγά να μείνουν στο καυτό νερό με κλειστό το καπάκι για 13-18 λεπτά.
Egg tip: Με ένα κουτάλι, βγάζουμε προσεκτικά τα αβγά και τα αφήνουμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα, μέχρι να στεγνώσουν και να κρυώσουν εντελώς.

 

Τα βάψαμε: Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της συσκευασίας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο χρόνο παραμονής των αβγών στη βαφή. Όταν τα βγάλουμε από τη βαφή, τα «κυλάμε» πάνω σε αρκετά φύλλα χαρτιού κουζίνας.
Egg tip: Για να γυαλίζουν περισσότερο, όταν στεγνώσουν βουτάμε λίγο χαρτί σε ελαιόλαδο και τα αλείφουμε προσεκτικά.

 

Εσύ τι χρώμα είσαι;

Κόκκινο: Βράζουμε 3-4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο παντζάρι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ξίδι. Σουρώνουμε και βράζουμε τα αυγά στο χρωματισμένο νερό.

Κίτρινο-Πορτοκαλί: Βράζουμε τις φλούδες από 4 ξερά κρεμμύδια και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο νερό τα αυγά μαζί με μια πρέζα πάπρικα, για περίπου 30 λεπτά.

Πράσινο: Βράζουμε τα αυγά μαζί με ένα κιλό τσουκνίδα, μαϊντανό ή σπανάκι.

Μοβ: Για κάθε τέσσερα αυγά βράζουμε ¼ κόκκινο λάχανο. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε και 1 κούπα ξίδι. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα αυγά για περίπου 15 λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για…6 ώρες.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close