Things to Do , Εκδηλώσεις

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα παιδιά σου τις διακοπές του Πάσχα

Ιδέες για να περάσετε δημιουργικές Πασχαλινές διακοπές στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2015

Οι διακοπές του Πάσχα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να έρθεις κοντά με τα παιδιά και να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί. Ο καλός καιρός και οι μέρες αποχής από τη δουλειά και το σχολείο είναι μια ιδανική αφορμή για να περάσει η οικογένεια όμορφες στιγμές κάνοντας δραστηριότητες ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες!

Στην Κύπρο οι επιλογές που έχεις είναι πολλές και ποικίλες, και μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε παιδί οποιασδήποτε ηλικίας.

  1. Ζήσε την περιπέτεια στη φύση!

Μια επίσκεψη στην Riverland Dairy Bio Farm στα Καμπιά είναι αρκετή για να ζήσουν τα παιδιά μας –κι εμείς μαζί τους- την περιπέτεια στη φύση. Εξάλλου είναι η ιδανική απόδραση για την άνοιξη, μια και ο καιρός αρχίζει να φτιάχνει, το τοπίο γίνεται ολοπράσινο και η διάθεση αρχίζει σιγά-σιγά να ανεβαίνει. Ως εκ τούτου η εκδήλωση που διοργανώνει η Riverland Dairy Bio Farm με τίτλο "Περιπέτεια στη Φύση" είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να βγούμε εκτός, να διασκεδάσουμε και να μάθουμε και πολλά πράγματα που αφορούν τη φάρμα, τα ζώα, το άρμεγμα, μια και ουσιαστικά η Riverland είναι μια φάρμα βιολογικής εκτροφής ζώων, παραγωγής προϊόντων και οργάνωσης διαφόρων δραστηριοτήτων, η οποία λειτουργεί καθημερινές αλλά και τα σαββατοκύριακα και στην οποία παράγονται αβγά, χαλούμι, γιαούρτι, αϊράνι και γάλα κεφίρ, καθώς λαχανικά από το θερμοκήπιο του ιδιοκτήτη Βασίλη Κυπριανού. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

 

  1. Μια μέρα στο βασίλειο των ζώων

Δεν είμαστε υπέρ της φυλάκισης των ζώων, αρκούμαστε ωστόσο στο ότι αν τα ζώα αυτά δεν βρίσκονταν περιφραγμένα σε κάποιο ζωολογικό κήπο ή πάρκο θα κινδύνευαν με αφανισμό ή κακές συνθήκες διαβίωσης! Από τους πιο δημοφιλείς είναι ο Ζωολογικός Κήπος Λεμεσού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αναδιαμορφωθεί πλήρως, φιλοξενώντας αξιόλογα και πολύ ελκυστικά ζώα, πτηνά και ερπετά από όλες τις ηπείρους. Οι πρωτοποριακές πινακίδες θα σου δώσουν τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες του συγκεκριμένου ζώου, για να μάθεις κι εσύ και τα παιδιά σου, ενώ η καφετέρια "Flamingo" με θέα προς τη θάλασσα, το πράσινο και τα φλαμίνγκο, ο σύγχρονος παιδότοπος και η παιδική ζωολογική γωνιά με τα μίνι κατσίκια και πρόβατα θα χαρίσουν αξέχαστες στιγμές για τους μικρούς επισκέπτες. Σημείωσε και τα καθημερινά καθιερωμένα εκπαιδευτικά ταΐσματα συγκεκριμένων ζώων, που παρουσιάζουν οι φροντιστές στους επισκέπτες για να γνωρίσουν καλύτερα και περισσότερα για μερικά είδη ζώων. Εναλλακτικά μια βόλτα στο Paphos Zoo, ένα μοναδικό στο είδος του πάρκο, που –ναι- θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν ζωολογικός κήπος. Φιλοξενεί τροπικά πουλιά (παπαγάλους, αητούς, στρουθοκαμήλους, φλαμίνγκο κ.ά.) άλλα και ζώα (γκαζέλες, καμηλοπαρδάλεις, ιγκουάνα κ.ά.).

 

  1. Βουτιά στην παράδοση!

Άλλωστε όπως πιστεύουν και οι άνθρωποι στο Κτήμα Γεωργιάδη στη Σκαρίνου: «Η ιστορία και το παρελθόν κάθε τόπου είναι ο θησαυρός του». Αυτό τον θησαυρό λοιπόν θέλουν να διαφυλάξουμε και να διαιωνίσουν σ' όλους τους επισκέπτες τους, εξ ου και δημιούργησαν ένα μέρος γεμάτο παράδοση. Εδώ λοιπόν τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν τα 200 και πλέον γαϊδουράκια που φιλοξενούνται στη φάρμα “Golden Donkeys”, να δουν το οινοποιείο, τον αλακατόλακο, τον ελιόμυλο, το αγροτόσπιτο, το μουσείο γαϊδουριού́ καθώς και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων με τις φιγούρες να αναπαριστούν παραδοσιακά επαγγέλματα. Γαϊδουράκια μπορείς να δεις –και αν θέλεις και να υιοθετήσεις ένα με μόνο €20 το χρόνο- και στο Καταφύγιο Γαϊδουριών στην Απαισιά, το οποίο δίνει στέγη εφόρου ζωής, σε ανεπιθύμητα, εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα γαϊδούρια στην Κύπρο.

 

  1. Εδώ να δεις δράση!

Αυτό είναι το σλόγκαν του Santa Marina Retreat που βρίσκεται στην Παρεκκλησιά και όχι άδικα θα έλεγα εγώ μια και εδώ μπορείς να κάνεις από ιππασία και αναρρίχηση μέχρι τοξοβολία, πρακτική γκολφ, περίπατο στη φύση, να επισκεφθείς το μουσείο ιππασίας, να βολτάρεις στις διαδρομές για mountain bike αλλά και να δεις τα πολλά ενδιαφέροντα σημεία αναφοράς όπως το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, τη λίμνη με τα ψάρια και το κοντινό μεταλλείο.  Εναλλακτικά μπορείς να πας στο Camel Park στο Μαζωτό όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τη φύση και τα ζώα (όπως ελάφια, στρουθοκαμήλους, κατσίκες, άλογα, άλογα, γαϊδούρια, καγκουρό και πολλά άλλα ζώα), ενώ ατραξιόν του πάρκου θεωρούνται οι  καμήλες φυσικά με τις οποίες θα κάνεις τις βόλτες σου. Ενδιαφέρουσα επιπλέον θα είναι και μία βόλτα στο Πάρκο Στρουθοκαμήλων, που βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννης Μαλούντας (στη Λευκωσία-τηλ. 22 991008, 22991009). Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες Φάρμες / Πάρκα Στρουθοκαμήλων στην Ευρώπη, όπου φιλοξενούνται τα μεγαλύτερα πουλιά στον κόσμο. Γνώρισέ τα και μάθε τα πάντα για τους στρουθοκαμήλους και τ’ αυγά τους!

 

  1. Πάμε χωριό!

Η γιορτή του Πάσχα «επιβάλλει» επιστροφή στο χωριό! Και η Κύπρος έχει πολλά γραφικά χωριουδάκια, με παραδόσεις και χαρακτήρα! Τι θα λέγατε λοιπόν, αυτό το Πάσχα να το κάνουμε στο χωριό; Εξάλλου είναι τόσα πολλά που διοργανώνονται αυτές τις μέρες από τις ορεινές κοινότητες που αποκλείεται να βαρεθείς. Άσε που και τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τα παραδοσιακά παιχνίδια που στήνονται τη Δευτέρα και την Τρίτη της Λαμπρής στις πλατείες, όπως γαϊδουροδρομίες, αβγουλοδρομίες, σακουλοδρομίες, μουσική, παραδοσιακούς χορούς, τόμπολα κ.ά. Σημείωσε τα χωριά που ήδη ανακοίνωσαν τις εκδηλώσεις τους και φυσικά έπεσαν στην αντίληψή μας: Κανναβιού, Αλεθρικό, Μαθηκολώνη, Μανδριά, Πάνω Κυβίδες, Βουνί, Λόφου, Άρσος, Αγρός, Παλώδια, Μάμμαρι, Πελέντρι, Πάχνα, Ακάκι κ.ά.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close