Live Music , Nightlife & Music

Hear n' aid: H γιορτή της metal αναβιώνει... 30 χρόνια μετα

Για φιλανθρωπικό σκοπό

Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2015

Μια καινούρια έκδοση του Hear ‘n Aid, ένα εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε από metal συγκροτήματα τη δεκαετία του 1980, είναι ξανά στα σκαριά για φιλανθρωπικούς λόγους!

Η γυναίκα και μάνατζερ του Ronnie James Dio, Wendy Dio, επιβεβαίωσε ότι το Hear ‘n Aid θα αναβιώσει ξανά, ακριβώς 30 χρόνια μετά τη συνεργασία rock και metal καλλιτεχνών που αποσκοπούσε στην συλλογή χρημάτων για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού που μάστιζε και μαστίζει την αφρικανική ήπειρο. Ένας νέος δίσκος, λοιπόν, θα περιλαμβάνει την ηχογράφηση ενός τραγουδιού αλλά και επανέκδοση του παλιού, συνοδευόμενα και από ένα ντοκιμαντέρ.

 

Ας θυμηθούμε αναλυτικότερα το εγχείρημα του 1985:

Στις 20 και 21 Μαΐου του 1985, 40 ονόματα της metal κοινότητας συγκεντρώθηκαν στα στούντιο της A&M Records στο Hollywood της California και συμμετείχαν στην έκδοση του ‘Stars’ στα πλαίσια μιας φιλανθρωπικής καμπάνιας συγκέντρωσης χρημάτων που διοργάνωνε ο θρύλος της metal, James Dio. Το line up των ηχογραφήσεων ήταν ένα μελλοντικό rock και metal hall of fame…

Κρατήστε την αναπνοή σας και μετρήστε ονόματα: Ted Nugent, Yngwie Malmsteen, Tommy Aldridge αλλά και μέλη των Dio, Judas Priest, Iron Maiden, Quiet Riot, Dokken, Mötley Crüe, Twisted Sister, Queensrÿche, Blue Öyster Cult, Vanilla Fudge, Y&T, Rough Cutt, Giuffria, Journey, W.A.S.P., Night Ranger… Τα φωνητικά μοιράστηκαν μεταξύ των Ronnie James Dio, Rob Halford, Kevin DuBrow, Eric Bloom, Geoff Tate, Dave Meniketti, Don Dokken και Paul Shortino. Οι Vivian Campbell, Carlos Cavazo, Buck Dharma, Brad Gillis, Craig Goldy, George Lynch, Yngwie Malmsteen, Eddie Ojeda και Neal Schon προσέθεσαν τα σόλο με τις κιθάρες τους, ενώ οι David Murray και Adrian Smith, παρόλο που βρίσκονταν στη μέση της περιοδείας τους, ‘World Slavery Tour’, πέταξαν στην California και πήραν μέρος στις ηχογραφήσεις. Το album περιείχε και live κομμάτια από Motorhead, Kiss, Scorpions, Dio και Jimmi Hendrix. To ‘Stars’, λοιπόν, ήταν μια ενωμένη φωνή των metal καλλιτεχνών ενάντια στη φτώχεια και την πείνα.

[Πηγή: straightonmusic.gr]

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close