Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Το πιο τρέντι ποδηλατάδικο της πόλης!

Αυτό είναι το Bike ID!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2015

Όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που έχουν βάλει τη γυμναστική στην καθημερινότητά τους. Και δεν εννοώ το να χτυπιέσαι στα γυμναστήρια. Αλλά μια βόλτα με το ποδήλατο! Άλλωστε τα γραμμικά πάρκα και οι ποδηλατοδρόμοι προσφέρονται για πετάλι και είναι "τρεντιά", πώς να γίνει! Γι' αυτό και το ποδήλατό σου λέει πολλά και για το στυλ σου!


Πρόσφατα έπιασε το μάτι μας ένα μαγαζί στη Λευκωσία, στη Μουσών, που πουλά ποδήλατα, αλλά... διαφορετικά! Άλλη γραμμή, άλλο ύφος και όλο χρώμα... Μπήκαμε μέσα και πιάσαμε την κουβέντα με τον David. "Tο κατάστημά μας ειδικεύεται στα fixies! Δηλαδή τα ποδήλατα που έχουν απλό σχεδιασμό, και μόνο ένα γρανάζι το οποίο τοποθετείται στον πίσω τροχό. Γι' αυτό, αν κάνεις πετάλι προς τα εμπρός, θα πας μπροστά. Αν κάνεις όμως προς τα πίσω, θα πας... πίσω"! Και μπορεί να ακούγεται πολύπλοκο, αλλά "αυτός ο τρόπος ποδηλασίας έχει πολλά θετικά" λέει ο David.

"Αρχικά το ποδήλατο είναι πολύ ελαφρύ, αφού λιγότερα γρανάζια σημαίνει λιγότερα μέρη, άρα και ελαφρύτερο ποδήλατο. Και αυτό υποδηλώνει πως το ελέγχεις καλύτερα και κάνεις εύκολα... μανούβρες! Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο και λιγότερο δαπανηρό να το διατηρήσεις και να το επιδιορθώσεις, εάν χρειαστεί. Και τέλος, ο τρόπος με τον οποίο κινούνται τα πετάλια, όντας συνδεδεμένα κατευθείαν με τον τροχό, σε κάνει να νιώθεις πως είσαι ένα με το ποδήλατο!", ενώ μας επισήμανε ακόμα πως μπορείς να επιλέξεις και τους χρωματισμούς του fixie σου. Για τους fans του original ποδήλατου, το "Bike ID" προτείνει και τα Beach Cruisers! 'Με αυτά πας βόλτα, δεν κάνεις αθλητισμό. Αλλά τα cruisers έχουν ένα αξεπέραστο retro look που αναδεικνύει πραγματικά το χαρακτήρα του καθενός. Είναι για πιο χαλαρές φάσεις, δεν έχουν πολλές ταχύτητες συνήθως... το cruiser είναι ένα ποδήλατο πόλης'.


Bike ID (99793067, 99100123) Mουσών, Πλατεία Φανερωμένης, παλιά Λευκωσία.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close