Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2015
Η έκθεση εστιάζεται στις δυο πτυχές του τίτλου: Το “Φως” ως κυρίαρχο στοιχείο του έργου τους, σημασιολογικά παρατηρείται σε δυο μορφές: Τη μεταφορική, η οποία προσδιορίζει την αποκάλυψη και την κυριολεκτική, όχημα των εικαστικών τεχνών. Η “Αλήθεια” δε, τείνoντας να είναι υποκειμενική, αγγίζει μια γκάμα κοινωνικοπολιτικών, ανθρωπιστικών και πνευματικών θεμάτων.

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα των εικαστικών
Ο Κωσταντίνος Αβραάμ άρχισε τις σπουδές του με 3D Animation στο Πανεπιστήμιο Academy of Arts στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, ΗΠΑ, για δύο χρόνια και αργότερα μεταπήδησε στον κλάδο των Καλών Τεχνών στον οποίο συνέχισε για ακόμη δύο χρόνια. Επέστρεψε στην Κύπρο θέλοντας να εγκατασταθεί στον τόπο του και συνάμα να συμβάλει στην ακμάζουσα πολιτιστική ανάπτυξη της πατρίδας του. Σήμερα επικεντρώνεται στην περαιτέρω σμίλευση των τεχνικών και εννοιολογικών του δυνατοτήτων διαμέσου της λαδομπογιάς καθώς επίσης και στην έκφραση των προσωπικών του απόψεων και ιδεολογιών. Όσο για το μέλλον, ο Κωνσταντίνος ανυπομονεί να συνεχίσει να ανακαλύπτει τις δυνατότητες που προσφέρει η γλυπτική και το stop-motion animation.
Ο Μιχάλης Βαρέλιας είναι εικονογράφος, παιδαγωγός και ερευνητής. Παρακολούθησε μαθήματα στο Winchester School of Art στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ειδικεύτηκε στην Εικονογράφηση και μετέπειτα σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ. Σήμερα κατέχει θέση παιδαγωγού τέχνης στο ιδιωτικό σχολείο Grammar School Λευκωσίας κι επίσης εργάζεται ως ανεξάρτητος εικονογράφος και μουσιολόγος. Μελλοντικά, ο Μιχάλης σκοπεύει να επεκτείνει περαιτέρω τους ορίζοντές του στη δημιουργική, παιδαγωγική και ερευνητική άσκηση.
-
Αρχαίο Μνημείο Καστελιώτισσας
30 Απριλίου - 06 Μαΐου 2015
Σχετικά
Παναγιώτης Πασάντας & Γιώργος Γεροντίδης ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις
Μια συνάντηση δύο διακεκριμένων καλλιτεχνών στην γκαλερύ Αποκάλυψη
«Αγροποιητική: χώματα/ σώματα»: 50 καλλιτέχνες εξετάζουν τον όρο «τοπίο» στη μεγάλη έκθεση της Κυπριακής Προεδρίας
Σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Έλενας Πάρπα
Το NYX Hotel Limassol παρουσιάζει: «The Diverse Self: Becoming» Ατομική εικαστική έκθεση της Φωτεινής Μιχαηλίδη
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αυτή την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου
Συνεχίζεται η προσωρινή έκθεση του Χριστόφορου Σάββα στη Λέβέντειο Πινακοθήκη
Η έκθεση φωτίζει για πρώτη φορά ένα πολύτιμο και άγνωστο έως σήμερα αρχείο του καλλιτέχνη
Ο Άντρος Ρόπαλης παρουσιάζει την νέα του δουλεία με τίτλο "Στον αστερισμό του ιχθύ"
Ο αρχιτέκτονας, εικαστικός και σκηνογράφος Άντρος Ρόπαλης, εμπνέεται για ακόμα μια φορά από τους ιχθείς, που βλέπει με μια αντικομφορμιστική διάθεση
«Ground Matter»: Η νέα δουλειά της Μελίτας Κούτα φιλοξενείται στη Λευκωσία
Στην έκθεση η καλλιτέχνης μελετά μια σειρά οικιακών γεωλογικών στρωμάτων
Το Κυπριακό Μουσείο υποδέχεται την Προεδρία με ανανεωμένη έκθεση
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Αρχαιοτήτων
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπανικολάου με τίτλο «Συνθήκη» στον Στρόβολο
Στο κέντρο της νέας του δουλειάς βρίσκεται ο άνθρωπος και οι συνθήκες που δημιουργεί μέσα στον χώρο
Electric Dreams: Η νέα, ομαδική έκθεση της Isnotgallery
Τα έργα της έκθεσης συγκροτούν ένα μωσαϊκό κοινωνικών και προσωπικών αφηγήσεων
Ο ιστορικός Έλληνας εικαστικός Μιχάλης Μανουσάκης σε νέα ατομική έκθεση
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του ιστορικού Έλληνα ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη
Electric Dreams: Η έκθεση που πρέπει να επισκεφθείς τις γιορτές στη Λευκωσία
Η νέα ομαδική έκθεση που θα φιλοξενήσει η Isnotgallery συνεχίζει και διευρύνει τον διάλογο που άνοιξε το καλοκαίρι με την έκθεση «Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί»
Fluid Persistence: Η νέα έκθεση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ξετυλίγεται ως ένας ρευστός χώρος
Τα έργα 19 καλλιτεχνών διερευνούν επείγοντα ζητήματα σχετικά με την οικολογική καταστροφή