Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Ο "Αυτόφωτος"... Σωτήρης Γιαννακού

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαΐου 2015

«Περιπλανήθηκα, έχασα το δρόμο μου, έφτασα στο βυθό μου, ακούμπησα πάτο, απογοητεύτηκα από ανθρώπους και ταυτόχρονα απογοήτευσα, ήμουν χρόνια δέσμιος του τι θα πει ο κόσμος, ώσπου αποδεσμεύτηκα, ωρίμασα  και πλέον τολμώ να πω πως ξέρω ποιος είμαι και ζω τη ζωή μου όπως θέλω εγώ, ελεύθερος. Στα 33 μου ναι, μπορώ να πω πως είμαι ‘Αυτόφωτος’ χωρίς να θέλω αυτό να ακουστεί αλαζονικό».

Με αφορμή το νέο του project που φέρει την ονομασία «Αυτόφωτος», η CITY αποφασίζει να συναντήσει τον καλλιτέχνη Σωτήρη Γιαννακού.

Μας αρέσει να μιλάμε για τους άλλους, να τους κρίνουμε... Στην ουσία αυτό που κρίνουμε, είναι τους εαυτούς μας

Το ‘χω σχεδόν σίγουρο πως κάθε φορά που θα γνωρίσω ένα άτομο που έχει κάποιο ταλέντο, θα χρειάζεται και «ειδικό χειρισμό». Καλά, όχι πως οι υπόλοιποι «κόφκουμεν πίσω», ο καθένας μας όλο και κάτι κουβαλάει που τον κάνει… «δύσκολο», απλώς, το να είσαι «καλλιτέχνης» συνήθως είναι κάτι που συνοδεύεται και από ένα είδος «τρέλας», οπότε συχνά χρησιμοποιείται και ως δικαιολογία για «αππώματα».

Γι’ αυτό και ο Σωτήρης μου έκανε εντύπωση απ’ την πρώτη κιόλας μέρα. Όσοι τον ξέρουν, η πρώτη λέξη που θα χρησιμοποιήσουν για να τον περιγράψουν είναι… «ευγένεια». Στο πως μιλάει, στον ήρεμο τόνο της φωνής του… Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που είναι, ταυτόχρονα, σε όλα… πολύς! Πολύ ταλέντο ρε φίλε! Και σε όλα καλός!

Το φως της ψυχής του είναι το ίδιο δυνατό με το φως του ταλέντου του και ίσως από εκεί τροφοδοτείται το δεύτερο. Έχοντας δώσει πολλά και σημαντικά δείγματα γραφής για το καλλιτεχνικό του μέγεθος, δεν επαναπαύεται.

 

Διάβασε την συνέντευξη που παραχώρησε ο Σωτήρης Γιαννακού στην CITY, εδώ

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close