Live Music , Nightlife & Music

"Ό,τι αρνητικό δεν μπορούμε να αλλάξουμε, το κάνουμε τραγούδι" [MIKRO]

Με αφορμή το νέο τους τραγούδι, οι Mikro μιλάνε αποκλειστικά στο Check In Cyprus

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαΐου 2015

Η πρώτη μου επαφή με τους Mikro, ήταν όταν άκουσα το «Στον πλανήτη happy”! Λες και κατάπια ευτυχία ήτανε! Για μέρες η μελωδία γύρναγε στο μυαλό μου και θυμάμαι να το “σφυρίζω” σε δρόμους και μετρό. Φυσικά η μπάντα όχι απλά προϋπήρχε, αλλά έγραφε ιστορία στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας, όντας ένα απ΄τα πρώτο και σίγουρα ένα απ’ τα πιο επιτυχημένα ηλεκτρονικά συγκροτήματα στην χώρα. Mε πρωχό beatάτες μουσικές, που ακούγοντας τις, έμοιαζαν λες και μόλις προσγειώθηκαν με το διαστημόπλοιο, έδειχνε από τότε το δρόμο, πριν καν ακόμη η ηλεκτρονική μουσική γίνει trend! Τόσο μπροστά!

 

Πλέον, τις λες και μια απ’ τις πιο διαχρονικές ever, με 16 χρόνια πορεία άλλωστε, οι Mikro εύκολα κατατάσσονται στην εκλεκτή κατηγορία της «σταθερής αξίας». Με αφορμή το νέο τους κομμάτι, “Θέλω να ζω¨, προπομπό του νέου τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, το Check In Cyprus πήρε αεροπλάνο για Αθήνα και τους συνάντησε!

 

Νέο κομμάτι, ηλεκτρονικό, ποπ… Πως μεταλλάσσεται ο ήχος των "Μikro" με την νέα κυκλοφορία;

Μετά από 15 χρόνια πορείας συνεχίζουμε να ψαχνόμαστε, να προσπαθούμε να κάνουμε νέα πράγματα και να μην επαναλαμβανόμαστε. Ακούμε πολύ “φρέσκες” μουσικές και αυτό μας επηρεάζει φυσικά. Αυτό που παραμένει το ίδιο συστατικό σε ό,τι κάνουμε είναι οι μελωδίες. Είμαστε πολύ της μελωδίας. Όλα τα υπόλοιπα είναι στο τραπέζι.

 

“Έχουμε στα σκαριά και μία πολύ δυνατή συνεργασία με ένα όνομα από το εξωτερικό¨

 

Πως συναντήθηκε το μουσικό "παρελθόν" σας με το παρόν;

Δεν υπάρχει κάποια συνάντηση όπου το  "παρελθόν" βρίσκει το παρόν. Νιώθουμε πως η πορεία μας είναι μία συνεχόμενη εξέλιξη. Ποτέ δεν σταματήσαμε να κάνουμε κάποιο διάλειμμα, ή κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουν καθαρές γραμμές του “πριν και του μετά”, όποιο σημείο της πορείας μας κι αν πιάσεις θα δεις την ίδια αγάπη για μουσική δημιουργία.

Εδώ και ένα χρόνο, η Chloe Ann είναι η νέα lead vocalist του συγκροτήματος. Πως ξεκίνησε η συνεργασία, έγινε κάποιου είδους ακρόαση;

Ναι, έγινε μια ακρόαση για τα βασικά και η Chloe Ann ήταν αυτή που μας κέρδισε όχι μόνο λόγω φωνητικών ικανοτήτων (οι οποίες είναι απίστευτες) όσο με την αύρα που έχει, τα “πιστεύω” της και τη γενικότερη φιλοσοφία της γύρω από τη μουσική και όλα όσα συμβαίνουν γύρω απ' αυτήν.

 

 “Η Ελλάδα πάντα ήταν συντηρητική όσον αφορά τη μουσική.”

 

 

Να περιμένουμε και νέο άλμπουμ;

Το νέο μας album θα είναι έτοιμο στο τέλος του καλοκαιριού, θα έχει ελληνικό και αγγλικό στίχο και θα κυκλοφορήσει σε CD και βινύλιο (για πρώτη φορή στην ιστορία των MIKRO) από την UNDO records. Έχουμε στα σκαριά και μία πολύ δυνατή συνεργασία με ένα όνομα από το εξωτερικό. Δεν μπορούμε προς το παρόν να πούμε τίποτα περισσότερο! Ίδωμεν!

 

Που θα σας βρει το καλοκαίρι; Να περιμένουμε κάποια περιοδεία;

Αυτό είναι δεδομένο. Οι MIKRO είναι μια ομάδα ανθρώπων που πέρα από τη δημιουργία στο studio μας αρέσει πάρα πολύ και η "περιπέτεια" των συναυλιών και της επαφής με τον κόσμο. Όλη αυτή η εμπειρία και η έμπνευση που σου δίνουν οι συναυλίες είναι η βενζίνη για να λειτουργείς αποτελεσματικά στο “αποστειρωμένο” περιβάλλον του studio. Το καλοκαίρι έχουμε επίσης και την εμφάνιση στο φεστιβάλ "Dreamland" που γίνεται στην αρχαία Ολυμπία και το οποίο υποστηρίζουμε σθεναρά, μιας και είναι το μοναδικό φεστιβάλ dance&ηλεκτρονικής μουσικής που γίνεται στη χώρα μας.

 

“Η δημιουργία δεν επηρεάζεται αρνητικά. Τα αρνητικά σου δίνουν και αυτά έμπνευση για να δημιουργήσεις”

 

Τα μουσικά πράγματα στην Ελλάδα του “σήμερα σας επιτρέπουν να ζείτε όπως θέλετε;

Όχι, ποτέ δεν μας το επέτρεπε αυτό η ελληνική πραγματικότητα και φυσικά ούτε τώρα με την κρίση. Και δεν μας ενοχλεί αυτό, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό και έχουμε μάθει να το αντιμετωπίζουμε χωρίς να μας καταβάλει.

Δημιουργικά, έχετε την δυνατότητα και την ελευθερία να φτάσει η μουσική σας σε ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού;

Η Ελλάδα πάντα ήταν συντηρητική όσον αφορά τη μουσική. Το ελληνικό κοινό έχει ανάγκη να ακούει στα τραγούδια τους γνώριμους ήχους της κιθάρας. Είναι λίγο επιφυλακτικό με τον ηλεκτρονικό ήχο. Παρ 'όλα αυτά υπάρχει (ευτυχώς) μία μερίδα (μικρή, δυστυχώς) που αγαπάει αυτό τον ήχο και υποστηρίζει τα γίγνεσθαι που αφορούν την ηλεκτρονική μουσική (dance και μη).

 

ΤΙ σας επηρεάζει θετικά και τι αρνητικά στην διαδικασία της δημιουργίας. Από που αντλείτε έμπνευση και τι σας την "σπάει";

Η δημιουργία δεν επηρεάζεται αρνητικά. Τα αρνητικά σου δίνουν και αυτά έμπνευση για να δημιουργήσεις. Όλα είναι ερεθίσματα, και τα θετικά και τα αρνητικά, και μερικές φορές τα αρνητικά μπορούν να αποτελέσουν δυνατότερη έμπνευση για κάτι. Φυσικά και μας ενοχλούν πάρα πολλά πράγματα αλλά δεν τα αφήνουμε να μας επηρεάζουν, προσπαθούμε να τα αλλάξουμε κι αν δεν  μπορούμε, τότε τα κάνουμε τραγούδια.

 

Stay updated με όλα τα νέα της μπάντας στο www.welovemikro.com και στην σελίδα τους στο facebook!

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close