Top Stories , Arts & Culture

Γιώργος Χατζηπιερής: "Ότι είναι ψεύτικο αποβάλλεται, ότι είναι αληθινό μένει"

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2015

Αφού έκανε τη διαδρομή του, περνώντας από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, θέατρα, CD players αυτοκινήτων και παιδικά υπνοδωμάτια, ο «Τεμπέλης Δράκος» συναντά επιτέλους μια συμφωνική ορχήστρα.

Τον Γιώργο Χατζηπιερή τον γνώρισα πριν από μια δεκαετία. Τότε ήταν που μόλις είχε κυκλοφορήσει ο «Τεμπέλης Δράκος», η πρώτη του δουλειά με παιδικά τραγούδια. Έκτοτε έχει κάνει σπουδαία πράγματα. Κυκλοφόρησε την «Επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου», είδε και τις δυο δουλειές του να καθιερώνονται και να γίνονται «κλασικοί» δίσκοι με παιδικά τραγούδια, σε Κύπρο αλλά και Ελλάδα, δουλεύει συνεχώς στο μυαλό του την ιδέα να παρουσιάσει τις δουλειές του και σε μορφή θεάτρου ή μιούζικαλ, έγραψε μουσική για τον ΘΟΚ, έκανε συναυλίες, ενώ μέσα σε όλα αυτά δεν σταμάτησε ποτέ να διαβάζει παραμύθια στα παιδιά του και να προσπαθεί να τους καλλιεργήσει τη φαντασία με κάθε τρόπο.

«Η φαντασία είναι το αντίβαρο της πεζότητας που ζούμε στην καθημερινότητά μας. Για να ισορροπήσεις στη γη θα πρέπει να έχεις το ένα σου πόδι στον αέρα, έγραψε ο Ελύτης. Η φαντασία σού ανοίγει άλλους κόσμους, με χρώματα, εικόνες και μελωδίες, σε ελαφρύνει από τη μουντίλα και τα βάσανα της ζωής. Όταν καλλιεργείς τη φαντασία, βλέπεις τη ζωή μέσα από πιο πολλά ‘μεγαπίξελς’ και τελικά γίνεσαι καλύτερος  άνθρωπος».

Τυχερός άνθρωπος ο Γιώργος Χατζηπιερής και σπουδαίος δημιουργός! Αυτή την περίοδο βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής ενός τρίτου δίσκου με παιδικά τραγούδια, ενώ παράλληλα θα ακούσει και τα τραγούδια του να εκτελούνται από μια συμφωνική ορχήστρα!

Διάβασε όλη την συνέντευξη, στην CITY FREE PRESS!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close