Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2015
Από τις αρχές Απριλίου, το Library Bar, έχει αφιερώσει τα βράδυα της Τετάρτης αποκλειστικά και μόνο στην Τζαζ μουσική, με κάποιους από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της Κύπρου να κάνουν εμφανίσεις στο μαγαζί.
«Η αγάπη μας για την Τζαζ και η φιλία μας με τα παιδιά που εδώ και χρόνια συχνάζουν στο Library γέννησαν την ιδέα της ‘Τζαζ Τετάρτης’, που έχει αγγαλιαστεί τόσο από τους τακτικούς πελάτες του χώρου όσο και από τους λάτρεις του είδους» λέει ο Πάμπος, συνιδιοκτήτης του Library.
Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δέκα ζωντανές εμφανίσεις στον χώρο.
Το Τζαζ τρίο του Library περιλαμβάνει τον Ειρηναίο Κουλουρά στο κοντραμπάσο, τον Ερμής Μιχαήλ στην κιθάρα και τον Στέλιο Ξυδιά στα κρουστά. Τρεις μουσικοί οι οποίοι θεωρούνται από τους καλύτερους στην Κύπρο. Ο Ειρηναίος κάνει εμφανίσεις πάνω από 20 χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας και εμφανίσεις με διεθνείς επιτυχίες όπως τους Arturo Sandoval (τρομπέτα), Ofer Ganor (κιθάρα) και Avishai Cohen (τρομπέτα). Είναι επίσης μαθητής του Ron Carter, ένας Αμερικανός μπασίστας ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στην ιστορία της Τζαζ. Ο Ερμής, σε ηλικία μόλις 26 ετών έχει μεταπτυχιακό στην Τζαζ κιθάρα και έχει ήδη κερδίσει εθνικά βραβεία και εμφανίζεται σε διάφορα μουσικά σχήματα στην Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία, ενώ παράλληλα διδάσκει κιθάρα στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Ο Στέλιος, ένα σημαντικό μέλος της Κυπριακής μουσικής σκηνής, έχει επίσης κάνει εμφανίσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές σκηνές με σεβαστούς μουσικούς όπως την Αλεξία Βασιλείου και τον Gilad Atzmon, ένα βασικό μέλος της Βρετανικής Τζαζ σκηνής. Ο Στέλιος έχει επίσης ηχογραφήσει τύμπανα σε διάφορους δίσκους, και τον Οκτώβριο του 2014, κυκλοφόρησε το προσωπικό του EP «Silence», όπου παίζει σόλο τύμπανα.
Τις περισσότερες Τετάρτες το τρίο φιλοξενεί και άλλους μουσικούς. Μέχρι στιγμής έχουν υποδεχτεί τον Γιώργο Μορφίτη (πλήκτρα) και Ηλία Ιωάννου (τρομπέτα), τον Γιώργο Κούλλα (κρουστά), Γιώργο Κρασίδη (σαξόφωνο) και Χάρη Ιωάννου (σαξόφωνο). Το τρίο επίσης ενθαρρύνει όλους τους μουσικούς της πόλης να φέρουν τα όργανα τους για τζαμάρισμα. Σε κάποιες από τις Τζαζ Τετάρτες έχουμε δει μέχρι και επτά μουσικούς να εμφανίζονται μαζί στη σκηνή.
Για τον μήνα του Ιούνη το τρίο φιλοξενεί την Βίκη Αναστασίου (φωνή), τον Αντρέα Παντελή (πλήκτρα) ενώ υπόσχεται ενα Τζαζ πάρτυ την τελευταία Τετάρτη του μήνα.
Είσοδος δωρεάν
Κοκτέιλ και φαγητά
Κάθε Τετάρτη, ώρα 21:30
Κρατήσεις συνιστώνται: 25 361362
ΤΖΑΖ ΤΡΙΟ:
Ειρηναίος Κουλουράς | κοντραμπάσσο
Ερμής Μιχαήλ | κιθάρα
Στέλιος Ξυδιάς | ντραμς
+ SPECIAL GUESTS:
Τετάρτη 10.06: Tζαζ Tρίο [Κουλουράς, Μιχαήλ, Ξυδιάς]
Τετάρτη 17.06: + Βίκυ Αναστασίου [φωνή]
Τετάρτη 24.06: + Αντρέας Παντελή [πλήκρτα]
Σχετικά

Έρχεται το Easter Edition του G.O.A.T. για ένα μοναδικό πάρτι
Σε ρυθμούς από τις δεκαετίες του ’60, ’70 και ’80—disco, pop και πολλά ακόμη

Το απόλυτο bartending event επιστρέφει στον Πρωταρά
To 9ο Cyprus Bar Show έρχεται για να μας μυήσει στα κοκτέιλ, την μπίρα και τον καφέ

Alcatrash: Το ανεβαστικό συγκρότημα έρχεται στην Κύπρο
Όλα τα καθαρά έσοδα από την συναυλία θα δοθούν για καλό σκοπό

Σ' αυτό το καρναβαλίστικο πάρτι πρέπει να πας
Kontovourkis & Co Carnival Party στο Savino live

Πίσω στα 00’s Party: Φοράει τα καρναβαλίστικά του και έρχεται στη Λευκωσία να μας ξεσηκώσει!
Millennials της Λευκωσίας, ήρθε το carnival party που περιμένατε!

Ο Πάνος Καλλίδης έρχεται για ένα ανεβαστικό live στην Κύπρο
Κάνε την κράτησή σου έγκαιρα

Kitsch Party: Το απόλυτο πάρτι που έγινε talk of the town, επιστρέφει και φέτος!
Πάρε εισιτήριο, πριν γίνει sold out!

Tέσσερις νύχτες στο Dark Dreams, το ψυχεδελικό φεστιβάλ του νησιού
Στο κτήμα Camelot θα παίζει psycore και hitech μουσική


To BrewFellas ετοιμάζει ένα πολύ "δυνατό" πάρτι!
Με φαγητό, μπίρα και ανεβασμένη διάθεση

Αποχαιρετάμε το 2024 σε ένα μοναδικό πάρτι παραμονή πρωτοχρονιάς στην Παλαιά Πινέζα
Η ατμόσφαιρα θα γεμίσει με μουσική, γέλια και τσούγκρισμα των ποτηριών

Ο Λουκάς Γιόρκας μαζί με την Έλενα Παπαπαναγιώτου για μία ξεχωριστή live εμφάνιση
Πάμε να διασκεδάσουμε με γιορτινή διάθεση