Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2025
Με νομοθετική ρύθμιση αλλάζουν τα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης, με στόχο –όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης, Νίκος Βασιλείου– τον εκσυγχρονισμό και τον εξορθολογισμό ενός πλαισίου που χαρακτηρίζεται από χρόνια αταξία και ασάφεια.
Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι οι μόνοι που αντιδρούν είναι «οι γνωστοί που πάντοτε θέλουν κάτι άλλο». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το κάτι άλλο όμως δεν είναι μέσα στα πλαίσια του εξορθολογισμού της απαρχαιωμένης νομοθεσίας. Θέλουν, ουσιαστικά, να παρανομούν. Δηλαδή, δεν θέλουν ωράριο, δεν θέλουν να υπάρχει τάξη σε έναν κλάδο ο οποίος εδώ και χρόνια είναι άναρχος».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, το νέο νομοσχέδιο καθορίζει σαφή ωράρια για κάθε κατηγορία χώρου εστίασης και διασκέδασης.
Τα εστιατόρια θα λειτουργούν μέχρι τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα (προηγουμένως μπορούσαν να παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 3:30, αλλά με μουσική μόνο μέχρι τα μεσάνυχτα).
Μπαράκια και μπυραρίες μέχρι τις 2:30. Μουσικοχορευτικά κέντρα, μπουζούκια, ντισκοθήκες και καμπαρέ μέχρι τις 5:00 το πρωί.
Εκδηλώσεις γάμων μέχρι τη 1:30, με την προϋπόθεση ότι διεξάγονται σε μονωμένες αίθουσες που ανήκουν στην κατηγορία των κέντρων διασκέδασης.
Η γενική λειτουργία εστίασης από τις 8:00 το πρωί μέχρι 1:30 μετά τα μεσάνυχτα.
Ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι «πίσω από τις διαμαρτυρίες υπάρχει η έφεση για παρανομία», καθώς όπως είπε, κάποιοι επιχειρηματίες θέλουν να μετατρέπουν ταβέρνες σε μουσικοχορευτικά κέντρα ή δισκοθήκες χωρίς τις απαραίτητες άδειες και προϋποθέσεις.
«Εμείς δεν έχουμε ένσταση», ανέφερε. «Θέλεις να γίνεις μουσική ταβέρνα; Ναι, εφόσον το επιτρέπει ο νόμος, δεν θα ενοχλείς, διαθέτεις περίκλειστο κτίριο και έχεις άδεια. Όχι όμως με πρόχειρες κατασκευές και χωρίς καμία τήρηση της νομοθεσίας».
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν συμφωνίας με όλα τα οργανωμένα μέλη του κλάδου –εστίαση, διασκέδαση, κέντρα δεξιώσεων– τα οποία επιθυμούν ξεκάθαρους κανόνες.
«Και η εστίαση είναι μέσα στις δραστηριότητές μας, και η διασκέδαση, και οι γάμοι. Όλοι συμφωνούμε. Το μόνο που ζητούμε είναι να υπάρξει ένα πλαίσιο λειτουργίας που θα βάζει τέλος στην αταξία που επικρατούσε μέχρι σήμερα», σημείωσε.
Σχετικά
Το θρυλικό Zena Palace γίνεται το πιο απρόσμενο club της χρονιάς
Ένας θρυλικός κινηματογράφος στο κέντρο της Λευκωσίας, μεταμορφώνεται για δύο μόνο βραδιές σε ένα κινηματογραφικό dance floor
Δύο φαντασμαγορικές βραδιές mixology, για τους λάτρεις των γεύσεων και της διασκέδασης
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Κοκτέιλ επιστρέφει στο City of Dreams Mediterranean
Αυτόν τον Νοέμβριο το Residense Venue θα μετατραπεί στο καλύτερο Club της δεκαετίας του '90
Κι αυτό γιατί η #90sForever επιστρέφει ξανά με το πιο αυθεντικό θεματικό πάρτυ που έγινε λατρεία
Το 7seas επιστρέφει για μια εκρηκτική χειμερινή σεζόν!
Με ένα πλούσιο και πολλά υποσχόμενο καλεντάρι, γεμάτο ρυθμό και διεθνείς καλλιτέχνες!
Το πιο spooky & retro Nostalgia Party της χρονιάς επιστρέφει στου Αντωνάκη!
Το 10ο ετήσιο Halloween Party έρχεται στο αγαπημένο μας στέκι, το Antonakis Music Hall στη Λευκωσία, για ένα βράδυ γεμάτο μουσική, χορό και… freaky vibes!
5+1 πάρτι για να διασκεδάσουμε την 28η Οκτωβρίου
Από ολοήμερα gatherings μέχρι βραδινά events στην Κύπρο
Ο Γιώργος Θεοφάνους έρχεται για μία μοναδική μουσική βραδιά
Με τους Όλγα Βενετσιάνου, Νικόλα Ντίμα, Μικαέλλα Χατζηεφραίμ και Πρόδρομο Τσολιά
Ένα μαγαζί «της γειτονιάς» στο Χονγκ Κονγκ ανακηρύχθηκε το καλύτερο μπαρ στον κόσμο
Είναι το πρώτο μπαρ στην Ασία που κατακτά την 1η θέση
Τις Τρίτες ο Θωμάς και ο Χρήστος τραγουδούν στο Neverland Rock Bar
Ο Οκτώβριος γεμίζει μουσική
Το αθηναϊκό στέκι που μπήκε στη λίστα με τα 100 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025
Πρόκειται για το Barro Negro της Αθήνας, το οποίο ανέβηκε έξι θέσεις από πέρυσι και βρίσκεται πλέον στο Νο 62
Wet Glam - Summer Poolside Series: Season Finale
Αποχαιρετούμε τα πιο hot parties του νησιού, με στυλ, ένταση και λάμψη
Ο Γιάννης Μαργάρης επιστρέφει δυναμικά στην Λευκωσία τον Σεπτέμβρη
Ένα μοναδικό live με τον Κωνσταντίνο Δράκου